ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Φηρά, Σαντορίνης... Καύσωνας. Στάση στις σκάλες Ώρα 15.30. Εάλω η πόλις!

Στάση στις σκάλες του μουλαρόδρομου που οδηγεί στο γυαλό. Πόσες; Αμέτρητες...

 

 

Το τελεφερίκ νεκρό... Οι επιβάτες της κρουαζιέρας, ηλικωμένοι κατά βάση, να κατεβαίνουν την σκάλα ως τον Γυαλό με τα πόδια!.. Εστιατόρια άδειασαν, απλήρωτοι λογαριασμοί γευμάτων, παγωτατζίδικα με τα παγωτά να γίνονται milk shake, οι γύροι στα σουβλατζίδικα ακίνητοι, μισοψημένοι!

 

Δεν είναι σκηνές από τον εφιάλτη που καραδοκεί να μας πλήξει στο μέλλον. Είναι ο ίδιος ο εφιάλτης της κλιματικής κρίσης που χτυπά την πόρτα πρωτίστως στο τουριστικό νησί της Σαντορίνης , το υπερφορτωμένο από την τουριστική κίνηση, με ότι συνεπάγεται αυτό, καθώς οι υποδομές του δεν αρκούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Με τον καύσωνα να ανεβαίνει στο ζενίθ και το νοσοκομείο του νησιού να λυγίζει από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και τους πολίτες να δεινοπαθούν, για ποιά Ελλάδα του μέλλοντος να μιλήσουμε; Για ποιες υποδομές υποδοχής τουριστών; Ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος έχει επισημάνει τις επιπτώσεις από τον τουριστικό κορεσμό στο νησί. Επι κυβέρνησης Τσίπρα, υπουργός από τις Κυκλάδες είχε θέση το ζήτημα για κήρυξη του νησιού  ως κορεσμένου κια τόπου αμπελοκαλλιέργειας, αλλά... Οι νεογιάπηδες του Τουρισμού αντέδρασαν

Σήμερα ζούμε σκηνές εφιάλτη  από το σήμερα. Δείτε πως τις περιγράφει o Dimitris Mosxos κάτοικος του νησιού στην προσωπική του σελίδα στο facebook:  


«Καύσωνας σε εξέλιξη.. Ωρα 15.30. Τα Φηρά με διακοπή ρεύματος ακόμα μια φορά.. Που να αντέξει το υπάρχον δίκτυο με τόσες απαιτήσεις.

Το τελεφερίκ νεκρό..Οι επιβάτες της κρουαζιέρας, ηλικωμένοι κατά βάση, να κατεβαίνουν την σκάλα ως τον Γυαλό με τα πόδια!..

Εστιατόρια άδειασαν, απλήρωτοι λογαριασμοί γευμάτων, παγωτατζίδικα με τα παγωτά να γίνονται milk shake, οι γύροι στα σουβλατζίδικα ακίνητοι, μισοψημένοι!

Κλιματιστικά νεκρά, ηλικιωμένοι στα δωμάτια βγήκαν στους δρόμους να δροσιστούν...

Σκοτεινά μαγαζιά με υπαλλήλους να δροσίζονται κάνοντας... βεντάλια τα πλαστικά πιάτα...

Καμένες πανάκριβες συσκευές επαγγελματιών...

Χωρίς επενδύσεις στα βασικά δεν πας μακριά...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: