ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Τσακαλώτος: Ανάγκη αριστερής ιδεολογικής ενίσχυσης!

 


Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε χθες για το πρόγραμμά του στον ευχάριστο δροσερό χώρο, κάτω από τον ίσκιο των  μουριών του Komvos, μέχρι τις βραδινές ώρες!

Προερχόμενος από την Κόρινθο, όπου ανέλυσε το πρόγραμμά του, ως υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ευκλ. Τσακαλώτος, το απόγευμα χθες μίλησε σε συντρόφους του κόμματος σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κέντρο Komvos, στην συμβολή της μεγάλης Περιμετρικής με την Πατρών-Κλάους.

Απάντησε στους προβληματισμούς που κυριαρχούν στους φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το δυσμενές αποτέλεσμα που σηματοδοτήθηκε από περαιτέρω πτώση των ποσοστών του κόμματος και δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι αυτό δεν συνετέλεσε ώστε να αναφυούν διαφωνίες, που θα οδηγούσαν σε διχαστικό κλίμα. Αντιθέτως είπε αναζητούμε τις αιτίες που έκαναν τον κόσμο της Αριστεράς να υποστεί τον κόλαφο.

Έδωσε την εξήγησή του σε μία από τις τρεις κύριες αιτίες που οδήγησαν στην παρ΄ ολίγο κατάρρευση των ποσοστών, σύμφωνα με τις οποίες συνέβαλε η προ διημέρου των εκλογών δήλωση του Γ, Κατρούγκαλου περί φορολόγησης.

Εάν ένα τυχαίο γεγονός και μόνον, γίνεται η αιτία για να αλλάξει δραματικά ο ρους της πολιτικής ενός κόμματος, τότε σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά προ της δήλωσης σε αυτό το κόμμα, εξήγησε.

Και σε επόμενο τόνο μίλησε για την ιδεολογική απίσχναση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς το δήλωσε ο Βορίδης και την προετοίμασαν οι κύκλοι της Δεξιάς.

Η έλλειψη αυτού του στοιχείου από την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετέτρεψε το κόμμα σταδιακά σε αποϊδεολογικό δρώμενο και ευάλωτο χώρο. Κι αυτό είναι που πρέπει κυρίως να λάβουμε υπόψη, ως αριστερά.

Που μεταφραζόμενο στα καθ΄ ημάς, θα πρέπει να στηριχθούμε στο ιδεολογικό μας οπλοστάσιο, που ανέκαθεν αποτέλεσε το στήριγμα των αριστερών απόψεων, ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές της Αριστεράς, όταν οι πάντες αναγνώριζαν την ιδεολογική της υπεροχή!

Μίλησε για την ανάγκη αναζήτησης νέων τρόπων πολιτικής προσέγγισης των πολιτών και την στροφή της σύγχρονης Αριστεράς σε μορφές τεχνητής νόησης, συνδυασμένες με την επιστήμη.

Και τάχθηκε ξεκαθαρα υπέρ της απλής αναλογικής όταν άλλοι από την Αριστερά την απεμπολούν. «Εγω είμαι υπέρ της απλής αναλογικής, διότι είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα. Κι αυτό θα αποδειχθεί και στο μέλλον, που θα έρθει η στιγμή να το χρειαστούμε  ως χώρα» είπε.

Ξεκαθάρισε δε ότι πρόθεση και των τεσσάρων υποψηφίων του κόμματος είναι η διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα σε κλίμα ηρεμίας και συντροφικότητας, με σκοπό την ενημέρωση των ψηφοφόρων, μέχρι τον Σεπτέμβρη. Μίλησε για το διαρκές και το τακτικό συνέδριο που θα επικυρώσει τις αποφάσεις της βάσεις.  Και για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσων επιθυμούν, αρκεί να εγγραφούν στον κατάλογο, μέχρι την ημέρα της εκλογής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευρεία παρέμβαση των παρευρισκομένων, που τράβηξε σε μάκρος την συζήτηση, με κλείσιμο της εκ μέρους του ομιλητή, μετά από αρκετή ώρα.

Το γεγονός ότι διεξήχθη στον ευχάριστο δροσερό χώρο κάτω από τον ίσκιο των  μουριών του Komvos, συνέτεινε στην παράταση μέχρι τις βραδινές ώρες.     

 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: