ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Κάρυστος: Η φωτιά μπήκε στο χωριό Πλατανιστός

Πυρκαγιές: Νέα εφιαλτική νύχτα σε Ρόδο και Κάρυστο - Καμένα σπίτια και συνεχή 112 για εκκενώσεις

Φωτιά στην Κέρκυρα  
 
Φωτογραφία αρχείου (INTIME NEWS/ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

Μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα που συνεχίζονται να μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Στην Ρόδο η προσπάθεια κατάσβεσης επικεντρώνεται πέριξ των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρη, όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών δίνουν μάχη για να ανακόψουν την προέλαση της φωτιάς και να μην κατευθυνθεί αυτή σε άλλες δασικές περιοχές.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 

Μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν επίσης και στο χωριό Βάτι όπου βρίσκονται πυροσβέστες και εθελοντές που επιχειρούν από το απόγευμα, ενώ αναζωπυρώσεις έχουμε και σε άλλα σημεία του μετώπου, από τα Απόλλωνα έως και τα Λάερμα

Κάτοικοι του χωριού Μάσσαρη που μίλησαν νωρίτερα στη Ροδιακή επιβεβαίωσαν ότι οι φλόγες άρχισαν να «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια, ενώ οι ίδιοι μην έχοντας άλλη δυνατότητα βρέχουν τα σπίτια τους και τον εξωτερικό χώρο με νερό από τις βρύσες τους. Η μάχη φαίνεται ότι κερδήθηκε, ωστόσο οι εθελοντές θα βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το βράδυ.

Την ίδια ώρα αντιμέτωποι με δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Άνω Περίθεια και στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης είναι οι πυροσβέστες  κάτοικοι και εθελοντές από νωρίς το απόγευμα στην Κέρκυρα. 

Αναζωπυρώσεις υπήρξαν και στο Δερβενάκι Αχαΐας οι οποίες όμως, όπως τονίζεται στη ανακοίνωση, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται.

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο προς το χωρίο Λιβάδι και την Κάρυστο

Δύσκολη η κατάσταση και στην Κάρυστο αφού οι ισχυροί άνεμοι βοηθούν τις αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.  Σύμφωνα με το evima.gr  οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Εύβοιας ήρθαν ξανά αντιμέτωποι ένα νέο μεγάλο μέτωπο αναζωπύρωσης στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στον οικισμό Πλατανιστό.

Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί στην περιοχή, ενώ παράλληλα υπάρχει ακόμα ένα πεδινό μέτωπο φωτιάς το οποίο απειλεί το Καστρί, το Ποτάμι και Λιβάδι.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν καθηλωθεί, καθώς δεν μπορούν να πλησιάσουν εκεί που οι αναζωπυρώσεις γίνονται μέτωπα φωτιάς, ενώ οι εναέριες που παραμένουν στην περιοχή, δίνουν πραγματική μάχη σ' ένα μέτωπο που προσεγγίζει τα 10 χιλιόμετρα.

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη σε όλα τα μέτωπα» είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Μπορέσαμε να συγκρατήσουμε την ορμή της φωτιάς στην Κάρυστο προς το χωριό Ποτάμι και εν μέρει προς το χωριό Πλατανιστός. Είναι ανεξέλεγκτο το μέτωπο προς το χωριό Λιβάδι και την Κάρυστο, αλλά απέχει από κατοικημένες περιοχές».

Εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους για την περιοχή Άγιοι της Ευβοίας εκδόθηκε από το 112, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του χωριού Πλατανιστός. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης είπε ότι η φωτιά «έχει μπει μέσα σε αυλές, έχει κάψει κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να σπρώχνουν τις φλόγες μέσα σε κατοικημένες περιοχές».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις μπόρεσαν και περιόρισαν τη φωτιά στον Κοντοδεσπότι της Εύβοιας και ήδη την έχουν οριοθετήσει, ενώ πριν λίγο οριοθέτησαν άλλη μία φωτιά που εξερράγη στη Ριτσώνα της Εύβοιας και χρειάστηκε επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Αγνοείται κάτοικος της περιοχής

Συναγερμός έχει σημάνει παράλληλα στην περιοχή της Καρύστου και συγκεκριμένα στο χωριό Πλατανιστός καθώς αγνοείται ένας 41χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή.

Ο 41χρονος έφυγε χθες το μεσημέρι από το σπίτι του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το evima.gr κατευθύνθηκε προς το μαντρί του, καθώς ανησυχούσε για τα πρόβατά του.  

Από χθες η οικογένειά του αναζητά τον 41χρονο, ωστόσο δεν έχουν κάποιο νέο στοιχείο στις έρευνες εντοπισμού του συμβάλουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: