ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Όχι κύριε Π. Μαρινάκη, δεν θέλουμε άλλους ήρωες!


 

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την ασφάλεια των ανθρώπων που επιχειρούν»


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

 

Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν και οι ευθύνες για την ανάληψη έναντι του καταστροφικού κυβερνητικού έργου από την πρώτη στιγμή που έπιασαν και πάλι το τιμόνι της χώρας, το γύρισαν στην... ευγνωμοσύνη! Πάνε και τα χειροκροτήματα της Μαρέβας, πάνε και τα μεγάλα λόγια της πανδημίας που με ευθύνη τους μας χάραξε σαν λαό με 34 χιλ. νεκρούς!

 

Με αφορμή τις ασύλληπτων διαστάσεων πυρκαγιές, που ερημώνουν δάση περιαστικά και απειλούν  πολιτείες απένειμαν εύσημα στους επίγειους πυροσβέστες, που μόλις πριν λίγους μήνες έβαλαν τα ΜΑΤ να τους ''μπερταχιάσουν'' στο αγριόξυλο επειδή διεκδικούσαν στελέχωση του Σώματος από το οποίο λείπουν τουλάχιστον 4.500 πυροσβέστες.

 

Τώρα με αφορμή την συντριβή των πιλότων με το απαρχαιωμένο κάναντερ την ώρα της κατάσβεσης, μιλούν για ήρωες. Και ο Παύλος Μαρινάκης, ζητά «σεβασμός, θλίψη και οδύνη για τους ήρωες πιλότους»

 

Μα οι άνθρωποι αυτοί δεν ζήτησαν να τους χαρακτηρίσει κανείς. Απλοί εργαζόμενοι με αυτοθυσία ήταν, που το βράδυ τους περίμεναν οι οικείοι τους να βρεθούν στην εστία τους κι όχι να αφήσουν τα κόκαλά τους στις εστίες φωτιάς των δασών, γινόμενοι θυσία, στο βωμό της κυβερνητικής αδιαφορίες και του σχεδίου πώλησης της δασοπυρόσβασης σε ιδιωτικές εταιρείες (βλέπε δήλωση Σκυλακάκη) με δεδομένη την εξάντλησή τους από την κούραση και τα πενηνταετίας και πλέον σαράβαλα Κάναντερ!

 

Ο Αχαιός κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ταυτιζόμενος με την δημαγωγική συμπεριφορά του Κυρ. Μητσοτάκη, που παρέστη δήθεν συντετριμμένος στην κηδεία του ενός των θυμάτων σήμερα, έγραψε στο διαδίκτυο για δήθεν «απεριόριστο θαυμασμό απέναντι στην  θυσία τους».  

 

Όχι κύριε Μαρινάκη. Δεν ζητάμε την θυσία κανενός. Δεν θέλουμε άλλους ήρωες! Στο πλαίσιο ευνομούμενου κράτους, ζητάμε να ξεκουμπιστούν και να κάνουν την υποχρέωσή τους αυτοί που κυβερνούν τη χώρα και νομίζουν πως εξελέγησαν από τους πολίτες για να κάνουν μπίζνες με την κρατική περιουσία.  

 

Κι εσείς, ως νέος άνθρωπος, αλλά δυστυχώς με βλέψεις στην αναζωπύρωση των χρόνων του Εμφυλίου (δεν ξεχνάμε, θέλατε να είστε τότε για να περνούσατε από τα χέρια σας τον Αλέξη Τσίπρα!) λόγια που γράψατε με την άνεση του... πολέμαρχου της καφετέριας, χωρίς να ρωτήσετε τον παππού σας τι σημαίνουν αυτές οι αθυροστομίες που εκστομίσατε.

 

Διαβάστε λοιπόν, τι λένε συνομίληκοί σας από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας:

 

«Δύο νέοι άνθρωποι, μόλις 34 και 26 χρονών αντίστοιχα, έπεσαν στη μάχη, επιχειρώντας να σβήσουν τη φωτιά, πραγματοποιώντας ρίψεις με ένα απαρχαιωμένο αεροσκάφος χωρίς βοηθητικά όργανα και αυτοματισμούς.

Στόχος πρέπει να είναι, να μη γίνει ήρωας ούτε ένας ακόμα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την ασφάλεια των ανθρώπων που επιχειρούν κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, χωρίς να γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους το βράδυ.

Με την αγορά νέων αεροσκαφών και οχημάτων, με τη στελέχωση του πυροσβεστικού σώματος των χιλιάδων κενών, με τον έγκαιρο και αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχεδιασμό».
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: