ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Κι άλλο άνοιγμα Μητσοτάκη προς το ΠΑΣΟΚ


  

Αλλαγή εκλογικού νόμου με αναθεώρηση Συντάγματος και με την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης!


O Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του, στο κλείσιμο των εργασιών της Βουλής , επέλεξε την ένοχη σιωπή μετά την διαφοροποίηση του Γιώργου Φλωρίδη σχετικά με την άρση ασυλίας στα τραπεζικά στελέχη. Παρόλο που ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει αν θα φέρει προς ψήφιση τη διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την προηγούμενη τετραετία, ο πρωθυπουργός έκανε ότι δεν άκουσε. Παράλληλα ς ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ρύθμιση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, (χρειάζονται τα δύο τρίτα των βουλευτών, ήτοι 200 τον αριθμό) η οποία θα εμπεριέχει μόνο ένα άρθρο. Συγκεκριμένα, σκοπός της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι η κατάργηση όλων των εμποδίων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι πρόκειται για την ίδια ρύθμιση που είχε καταθέσει το 2021 η ΝΔ και πήρε 190 ψήφους τη στιγμή που απαιτούνται τουλάχιστον 200. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως εάν ψηφίσουν και πάλι ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, όπως είχε γίνει το 2021, τότε αυτό θα σημαίνει ότι η ρύθμιση θα περάσει με συνολικά 202 ψήφους.

Ωστόσο, δεν έδωσαν καμία πειστική απάντηση, παρόλο που ρωτήθηκαν σχετικά, για ποιο λόγο προκρίνεται να κατατεθεί τώρα η συγκεκριμένη αλλαγή του εκλογικού νόμου. Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι κάνει δεύτερο άνοιγμα στον Νίκο Ανδρουλάκη μέσα σε λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: