ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Η πικρή ιστορία του Πέππα, του Εβραιόπουλου της Άνω πόλης!

 
Έτσι μια μέρα μάθαμε για το τραγικό συμβάν. Με βουτιά κατακόρυφη, καλοκαίρι του 55 μάλλον, στην παραλία του παλιού Τελωνείου, καρφώθηκε το κρανίο του στα βράχια του βυθού!

 To Istologio G. Mosxou, έλαβε και δημοσιεύει απόσπασμα από το δελτίο ΧΡΟΝΙΚΑ, έκδοση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος, τεύχος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, που φιλοξενεί άρθρο του Πατρινού συγγραφέα ιστορικών μελετών και δικηγόρου Χρ. Μούλια, (μέρος Β') αναφερόμενο στην Εβραϊκή Κοινότητα των Πατρών. Κι ακόμη κάνει αναφορά στην εβραϊκή οικογένεια του ιδιοκτήτη ταξιτζή Σολομών Ρούσσου, που διέμενε στην αρχή της οδού Σωτηριάδου 1 με την σύζυγό του Ανέττα και τον γιο τους Πέππο, τους οποίους γνώρισα σε μικρή ηλικία, καθ' ότι ήσαν γείτονες με την νόνα μου Μαριγώ, που έμενε απέναντι από την εκκλησία των Εισοδίων. Κι ακριβώς απέναντι από κει που έμενε η εβραϊκή οικογένεια υπήρχε δημοτική βρύση, που πιάναμε νερό. Κι εκεί ακουγόσανται όλα τα νέα της γειτονιάς. Έτσι μια μέρα μάθαμε για το τραγικό συμβάν του ''Πέππα''. Έκανε βουτιά κατακόρυφη, καλοκαίρι του 55 μάλλον, στην παραλία του παλιού Τελωνείου, όπου καρφώθηκε το κρανίο του στα βράχια του βυθού! Αυτό ήταν το τέλος της άγνωστης ιστορίας του Εβραιόπουλου, που ''έφυγε'' σε ηλικία εφηβείας!

Ο κυρ Σολομών με την Ανέττα του χάθηκε έκτοτε από την γειτονιά. Έκφραζε πάντοτε την επιθυμία του στον πατέρα μου, να πάει σε Κιμπούτζ στο Ισραήλ. Ήταν τα πρώτα χρόνια συγκρότησης του Ισραηλίτικου κράτους.

 

Η Εβραϊκή Κοινότητα των Πατρών 




 

Η Εβραϊκή οικογένεια του Σολομών Ρούσσου που έχασε το παιδί της στη θάλασσα!

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: