ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ασημακοπούλου Scandal συγκλονίζει τη ΝΔ

 Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

 

Σκάνδαλο καραμπινάτο και με τη βούλα!

 ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.- «ΆΝΩΘΕΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

 

Στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει την ευθύνη για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, με τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων του εξωτερικού, ο πρώην γραμματέας αποδήμων του κόμματος Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του , τόσο προφορικά κατά την ακρόαση όσο και με το υπόμνημά του στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το σύνολο των ενεργειών του έγινε προς επίτευξη των σκοπών που είχαν τεθεί από την Νέα Δημοκρατία, αφού έλαβε οδηγίες για να προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες. Επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει, ούτε όφειλε εκ της θέσεως του να γνωρίζει πώς λήφθηκαν από την ΝΔ οι επίμαχοι εκλογικοί κατάλογοι.

«Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της κας Ασημακοπούλου και το αρχείο εκλογικών καταλόγων, έπραξα πάντοτε, στα πλαίσια άνωθεν κεντρικής εντολής και κομματικής κατεύθυνσης. Ως μοναδική προϋπόθεση, χρειάζομαι η ΑΠΔΠΧ να ζητήσει η ίδια και να λάβει, την άρση της τήρησης εμπιστευτικότητας από τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με το πρόσωπό μου, εφόσον κριθεί ότι αυτό είναι απαραίτητο ώστε να προσκομίσω επιπρόσθετα στοιχεία, αδιάσειστες αποδείξεις και προσωπικές μαρτυρίες για την απαλλαγή μου από την υπόθεση, εάν τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχω προσκομίσει στην Αρχή κρίνονται ανεπαρκή» τονίζει το στέλεχος της ΝΔ.

Όπως αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος υποστηρίζει ότι η «αποστολή των εκλογικών καταλόγων στην κα. Ασημακοπούλου έγινε κατόπιν κομματικής οδηγίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην εκστρατεία για την προώθηση της επιστολικής ψήφου, όχι ως πολιτεύτριας της ΝΔ ή ως μελλοντικής υποψήφιας ευρωβουλευτή, όχι για την προσωπική της προβολή, αλλά λόγω της κομματικής της ιδιότητας, ως εκπροσώπου τύπου της ΝΔ στην Ευρωβουλή και επειδή αποτελούσε το μόνο στέλεχος της Ευρωομάδας που προέρχεται από την ομογένεια και είχε ενεργές σχέσεις με τον απόδημο Ελληνισμό».

Παράλληλα, το στέλεχος της ΝΔ προσκόμισε υπεύθυνη δήλωση κομματικού στελέχους της ΝΔ, ψηφιακά υπογεγραμμένη μέσω gov.gr. με την οποία δηλώνεται, ανάμεσα σε άλλα ότι «[…] ο Νίκος Θεοδωρόπουλος απέστειλε το εν λόγω αρχείο εκλογικών καταλόγων εκλογέων εξωτερικού στην Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατόπιν άνωθεν κομματικής εντολής και κατεύθυνσης, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Γραμματέας Αποδήμων».

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος ζητεί να προβεί εγγράφως στην άρση, χωρίς αιρέσεις ή προθεσμίες, της Τήρησης Εμπιστευτικότητας, η οποία δεσμεύει το πρόσωπό του σχετικά με πληροφορίες και έγγραφα τα οποία έλαβε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ως Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ, προκειμένου να δηλώσει τόσο στον ίδιο όσο και στην Αρχή ότι το κόμμα δεν θα προβεί σε καμία δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια προς το πρόσωπό του, λόγω προσκόμισης απόρρητων εγγράφων και πληροφοριών, προκειμένου να μπορέσει να προσκομίσει απαραίτητα και ακλόνητα στοιχεία, όπως αναφέρει, που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Αντίθετα, η ΝΔ τα αρνείται όλα και υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να της αποδοθεί η ιδιότητα της υπευθύνου επεξεργασίας. Έτσι, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τονίζει ότι «από το περιεχόμενο των νέων στοιχείων προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω
διερεύνησης των σε αυτά προβαλλόμενων ισχυρισμών, εν όψει των αντικρουόμενων ισχυρισμών των ελεγχομένων σχετικά με το εάν η εξεταζόμενη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα προς επίτευξη σκοπών και μέσων που καθορίσθηκαν από την ΝΔ διά στελεχών της στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ή από τα τελευταία ως φυσικά πρόσωπα αυτοτελώς για δικούς τους σκοπούς».

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε την αναβολή της έκδοσης της απόφασης προκειμένου:

  • Να τεθούν υπόψη των υπολοίπων μερών τα νεότερα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.
  • Να κληθούν εκ νέου σε ακρόαση η Νέα Δημοκρατία καθώς και οι κκ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και Μένιος Κορομηλάς.
  • Να κληθούν στην εν λόγω ακρόαση αυτοπροσώπως προς παροχή πληροφοριών η κα Β και ο κ. Γ.
  • Να αποστείλουν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο κ. Θεοδωρόπουλος προ της ανωτέρω ακρόασης αντίγραφο του πρωτότυπου εγγράφου Σύμβασης Εμπιστευτικότητας και τήρησης Απορρήτου (Non-Disclosure Agreement) που έχουν υπογράψει.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει επιβληθεί πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 ευρώ στη Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για το σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: