ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

«Εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνογερμανικές σχέσεις»

O Αντρέας Κιντλ
EPA/WAEL HAMZEH

Οι πρέσβεις της Γερμανίας στη χώρα μας  και αντίστοιχα στο Βερολίνο, πασχίζουν ώστε οι ελληνογερμανικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια,  με νύχια και με δόντια να εξομαλύνουν τις εντάσεις. Πλην όμως έρχεται το παρελθόν με τις ανεκπλήρωτες απαιτήσεις απέναντι στον ελληνικό, λαό να υπενθυμίζει τον απαράβατο κανόνα ότι η καθαρές σχέσεις κάνουν τους καλούς φίλους!

Για τον νυν πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς οι διμερείς σχέσεις έχουν επανέλθει σε μεγάλο βαθμό στην προ κρίσης κανονικότητα, με την υποχωρητικποτητα της κυβλέρνησης Μητσοτάκη. Επιπλέον στην 88η ΔΕΘ, η οποία ανοίγει αύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τις πύλες της, η Γερμανία είναι η επίσημη προσκεκλημένη - κι έχει ανταποκριθεί με μια εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή από εταιρείες κάθε είδους.

Ο πρέσβης Κιντλ βλέπει στη φετινή ΔΕΘ «μια εξαιρετική ευκαιρία» για την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων της Γερμανίας και της Ελλάδας, ενώ υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», (δημοσιογράφος  )  ότι η ουσιαστική ατμομηχανή στις διμερείς σχέσεις είναι οι άνθρωποι που με τις προσωπικές και επιχειρηματικές τους σχέσεις φέρνουν καθημερινά πιο κοντά τις δύο χώρες.

- Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι μεγαλύτερες προκλήσεις στις διμερείς μας σχέσεις; ερωτηθηκε και απάντησε:

«Πιστεύω ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στις διμερείς μας σχέσεις είναι ταυτόχρονα οι παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι χώρες μας: Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της. Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο οποίος συνεχίζεται για πάνω από δύο χρόνια και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης. Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ο οποίος μεταξύ άλλων φέρνει μαζί του τον κίνδυνο ενός νέου προσφυγικού κύματος».

Βεβαίως περί επιθετικού πολέμου μίλησε, αλλά δεν είπε τι στάση έχει κρατήσει η Γερμανία έναντι της Ρωσίας, όταν ζητά από την Ελλάδα να δώσει στην Ουκρανία τα σοβιετικής κατασκευής άρματα μάχης, τα οποία τελικά αποσύραμε από τα ακριτικά νησιά του Αιγίου, για να δώσει νεώτερης γερμανικής κατασκευής άλλα 

Εάν αυτό δεν είναι επιθετική συμμετοχή στον νπόλεμο τότε τι είναι; Εκτός αυτού, είναι η κύρια συμμετοχική χώρα στις πολεμικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, ενώ ακόμη δεν έχει εκπληρώσει την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων στη χώρα μας, που η Γερμανία στον Β' ΠΠ την κατέκαυσε με τα ολοκαυτώματα  που προκάλεσε, με τις θηριωδείες που πλήρωσε ο ελληνικός λαός την ναζιστική κατοχή, με την υποχρέωση της χώρας μας στην καταβολή του κατοχικού δανείου και τόσα άλλα που δεν ξεχνούνται. 

«Παρεμπιπτόντως, καμία γερμανική εταιρεία δεν έφυγε από την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης» λέει ο Γερμανός πρέσβης, ξεχνώντας το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ με τον Χριστοφοράκο, που εξυπηρετούσε τα γερμανικά συμφέροντα . Γιατί να φύγουν οι γερμνικές εταιρείες; Που θα έβρισκαν τ΄λοσο δουλική εξυπηρέτηση; Μην ξεχνάμε πως τον Χριστοφοράκο που ήταν φυγάς στην Γερμνία, όταν τον καλο΄λυσε η ελληνική δικαιωσύνη, τώρα επί κυβλέρνησης Μητσοτάκη, τον απάλλαξε κάθε κατηγορίας

Αλλά ας γυρίσουμε στα περί υοχρεώσεων της Γερμανίας. Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμνίας προς την Ελλάδα, με την ευκαιρία της ΔΕΘ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, που αξίζειμ να την κρατήσουμε κατά νου:

 


 

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ https://esdoge.gr/
 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΩΣ ΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ
 
Αθήνα 5.9.2024
 
«Όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι και φέτος η Γερμανία. Σημειώνουμε ότι αυτό γίνεται για δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία (2020 και 2024), ενώ υπάρχουν πολλές δεκάδες χώρες της Υφηλίου με τις οποίες έχουμε φιλικές σχέσεις και σημαντικές εμπορικές συναλλαγές και στην Ε.Ε. υπάρχουν άλλες 25 χώρες μέλη (πλην της Ελλάδας και της Γερμανίας).
 
Φαντάζει υπερβολική αυτή η ιδιαίτερη προτίμηση, πολύ περισσότερο που η φετινή χρονιά είναι αφενός η 80η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη και αφετέρου η 80η επέτειος της λήξης της Κατοχής και της απελευθέρωσης της χώρας.
 
Η αντίθεσή μας δεν αφορά φυσικά στον γερμανικό λαό, αλλά έγκειται στο γεγονός ότι η Ο.Δ.Γ. αρνείται επίμονα, αναιτιολόγητα, αυθαίρετα και συνεπώς εξοργιστικά να εκπληρώσει τις απαράγραπτες υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
 
Τόσο στη χώρα μας, γενικά, όσο και στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα, η υπερβολή αυτή ξενίζει την κοινή γνώμη και σε κάθε περίπτωση αποτελεί λάθος μήνυμα προς τη γερμανική κυβέρνηση επιβραβεύοντας de facto την αδιαλλαξία της και την ανιστόρητη, ανάλγητη και παράνομη συμπεριφορά της προς την Ελλάδα.
 
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ https://esdoge.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια: