ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Καβάλα η Πολιτεία... πνίγει την Τέχνη!

Λογοκρίνουν -ξανά- το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» της Ελίνας Ψύκου

 

Λογοκρίνει και απαγορεύει -ξανά- το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» της Ελίνας Ψύκου, που ενοχλεί τους παραεκκλησιαστικούς κύκλους!

Ενώ υπήρχε προγραμματισμένη προβολή του ντοκιμαντέρ της «Αδέσποτα κορμιά» την ερχόμενη Δευτέρα στον θερινό «Ζέφυρο» στην Καβάλα υπήρξε ακύρωση του. καταγγέλλει η δημιουργός του Ελίνα Ψύκου, σε ανάρτησή της που κάνει λόγο «για κρατική λογοκρισία που αποφάσισε να δείξει τα δόντια της».

Η επίσημη δικαιολογία που δόθηκε για την ακύρωση του ντοκιμαντέρ αφορά  εργασίες στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, που διαχειρίζεται τον κινηματογράφο έως και το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο για «προσχηματική παρέμβαση» που επιχειρήθηκε χθες μέσω του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον ΣΦΓΤ, υπήρχαν αντιδράσεις θερμοκέφαλων στα social media που δήλωναν πως θα ασκήσουν πιέσεις να μην προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» που ήταν προγραμματισμένη για την 9 Σεπτεμβρίου στον Ζέφυρο: «Η εξέλιξη του θέματος εξυπηρετεί αποκλειστικά όλους όσους δήλωναν έγγραφα στα social media ότι θα ασκήσουν πιέσεις σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για τη μη προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά».

«Άλλο παράδοξο» είναι πως πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του κινηματογράφου ενεργοποιήθηκαν  αναφέρει «έλεγχοι της Αστυνομικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: «Έλεγχοι της Αστυνομικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενεργοποιούνται ΣΗΜΕΡΑ, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024, μετά από τόσα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του κινηματογράφου».

Στο παρελθόν οι παραεκκλησιστικοί του κόμματος Νίκη είχαν ζητήσει από την Βουλή να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας. Και φαίνεται πως οι προσπάθειές τους προς την κυβέρνηση απέδωσαν καρπό, με απώτερο σκοπό την ψηφοθηρική άγρα εκ μέρους του Υπ.Πο. 


KavalaNews.GR

ΣΦΓΤ Καβάλας: «Επιδιώκεται με σκοπιμότητα το κλείσιμο του θερινού κινηματογράφου Ζέφυρου»
#kavalanews #kavala #καβαλα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: