ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Γ. Παπαηλιού: Οι ευρωεκλογές κρίσιμο ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις

Γ. Παπαηλιού: Οι ευρωεκλογές αποτελούν κρίσιμο ορόσημο για την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων.


Ομιλία του βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Παπαηλιού στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με το Νίκο Παππά στην Τρίπολη, εν όψει των ευρωεκλογών

«Οι ευρωεκλογές αποτελούν κρίσιμο ορόσημο για την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων.

Σ΄ αυτές εκλέγονται οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών λαών στο κορυφαίο αιρετό και αντιπροσωπευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωκοινοβούλιο. 

Η Ευρώπη-η ΕΟΚ των ιδρυτών της αποσκοπούσε να είναι-να γίνει και ήταν, εν τινι μέτρω, κοινωνική-περιφερειακή. 

Τότε γίνονταν λόγος για σύγκλιση βορρά-νότου, κοινωνική-περιφερειακή συνοχή, περιφερειακή ανάπτυξη, περιορισμό των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων. 

Τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, που διεκδίκησε και εξασφάλισε ο Α. Παπανδρέου είναι απόδειξη γι΄ αυτό.

Σήμερα γίνεται λόγος για ανταγωνιστικότητα και τον κανόνα κόστους-οφέλους με αμιγώς οικονομικά κριτήρια, ενώ από το «Σύμφωνο Σταθερότητας» ελλείπουν κοινωνικοί και περιφερειακοί στόχοι.

Η κατεύθυνση είναι νεοφιλελεύθερη-ακραία συντηρητική, την οποία υπηρετεί η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, που κινείται διεκπεραιωτικά.

\Στο πεδίο ενισχύονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αφήνονται «εκτός» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μεσαία και λαϊκά στρώματα και η περιφέρεια.

Έτσι διευρύνονται οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες. 

Αυτό συμβαίνει, διότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυριαρχούν οι νεοφιλελεύθερες και ακραία συντηρητικές δυνάμεις που εκφράζονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ, και τους συμμάχους του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιδιώκει και θα επιδιώξει, (και) μέσω της συμμετοχής του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ευρωπαίκής Αριστεράς την αλλαγή προσανατολισμού των πολιτικών της Ευρώπης προς προοδευτική κατεύθυνση. 

Το συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών το επιβάλλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: