ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Μόνο η καρέκλα του κ. Μητσοτάκη κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί την Κυριακή

 Σ. Φάμελλος: Μόνο η καρέκλα του κ. Μητσοτάκη κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί την Κυριακή



Άρθρο του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σ. Φάμελλου στον ιστότοπο theopinion.gr

«Ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνοντας τη δημοσκοπική και κοινωνική αντίδραση προς την κυβέρνησή του, κυρίως από τα αδιέξοδα της ακρίβειας και της χαμηλής αγοραστικής δύναμης, θέτει στη ατζέντα τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης για να τρομάξει τους ψηφοφόρους. Και έτσι το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών γίνεται: Να συνεχιστεί η αποσταθεροποίηση στην τσέπη των πολιτών ή να αποσταθεροποιηθεί η καρέκλα του κ. Μητσοτάκη; Η καταδίκη των πολιτικών επιλογών Μητσοτάκη στην ακρίβεια, στην εργασία, στην οικονομία, στο φορολογικό, στο κράτος δικαίου, θα δώσει πραγματική σταθερότητα στη χώρα και στους πολίτες. Το μόνο που κινδυνεύει είναι η καρέκλα της οικογένειας Μητσοτάκη», τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος σε άρθρο του στον ιστότοπο TheOpinion.

Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας ότι «η αποχή δεν είναι λύση». Όπως επεσήμανε «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας αφορά όλες και όλους. Οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου έχουν άμεση επίδραση και στο εισόδημα και στην ποιότητα ζωής όλων των ευρωπαίων πολιτών. Η αποχή δεν είναι λύση, αποφασίζουν άλλοι για σένα, και τελικά η αποχή αποτελεί συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη. Αντίστοιχα μία ψήφος διαμαρτυρίας δεν δίνει προοπτική, εφόσον εγκλωβίζει κόσμο σε ακροδεξιές πολιτικές, που τελικά κατέληξαν (ΛΑΟΣ) στο υπουργικό συμβούλιο του κ. Μητσοτάκη».

«Η προοδευτική διέξοδος πρέπει να καταγραφεί και στις κάλπες των ευρωεκλογών για να ξεκινήσει η πολιτική ανατροπή. Οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί αλλάζουν και αυτό είναι πλέον ολοφάνερο. Το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει προοδευτική/δημοκρατική διέξοδο με επεξεργασμένες θέσεις και νέο πολιτικό δυναμικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Και αυτό γιατί δεν χρωστάει σε κανένα και δεν έχει εξαρτήσεις!», καταλήγει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο όπως δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωεκλογές της Κυριακής αποτελούν μία κορυφαία στιγμή δημοκρατίας. Ως εκ τούτου είναι δεδομένο ότι η ψήφος των πολιτών θα δρομολογήσει σοβαρές εξελίξεις. Ζητούμενο είναι αυτές να ευνοήσουν και να επηρεάσουν θετικά και την Ευρώπη και για την Ελλάδα.

Την προηγούμενη περίοδο η Ευρώπη πέρασε από κρίσιμες συμπληγάδες (Ουκρανία) που αποκάλυψαν ένα μείζον έλλειμμα εξωτερικής πολιτικής αλλά και ενεργειακής και πολιτικής αυτάρκειας. Η γενοκτονία στη Γάζα και η ανυπαρξία παρέμβασης εκεχειρίας επιβεβαίωσαν το έλλειμμα. Από την άλλη η απαξίωση της πολιτικής, οι δηλώσεις χωρίς έργα και η -συχνά μονομερής- εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων απαξίωσαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τροφοδότησαν την ακροδεξιά.

Σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη η ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτικών για μία προοδευτική στροφή της Ευρώπης προς όφελος των κοινωνιών.

Μια Ευρώπη που θα θέσει στο επίκεντρο ουσιαστικά και όχι στα λόγια την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, το δημογραφικό, τη μείωση των ανισοτήτων, τη στήριξη του ευρωπαϊκού μισθού και των εργαζομένων αλλά και των νέων και της οικογένειας. Όλα αυτά θα κριθούν στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνοντας τη δημοσκοπική και κοινωνική αντίδραση προς την κυβέρνησή του, κυρίως από τα αδιέξοδα της ακρίβειας και της χαμηλής αγοραστικής δύναμης, θέτει στη ατζέντα τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης για να τρομάξει τους ψηφοφόρους.

Και έτσι το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών γίνεται: Να συνεχιστεί η αποσταθεροποίηση στην τσέπη των πολιτών ή να αποσταθεροποιηθεί η καρέκλα του κ. Μητσοτάκη;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αποσταθεροποίηση για τη χώρα είναι η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια. Αποσταθεροποίηση για την αγορά και τα νοικοκυριά είναι τα δισεκατομμύρια των (άδικων) υπερκερδών σε ρεύμα, καύσιμα, τράπεζες, κλπ. Αποσταθεροποίηση της αγοράς είναι το χαράτσι του τεκμηρίου για επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Αποσταθεροποίηση για την κοινωνία είναι το πολύ υψηλό κόστος ιδιωτικών δαπανών για την υγεία και ότι το 25% των πολιτών δεν απολαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω κόστους. Αποσταθεροποίηση για τη χώρα είναι η καταπάτηση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων, των ανεξάρτητων αρχών και τελικά της ίδιας της δημοκρατίας.

Επομένως η καταδίκη των πολιτικών Μητσοτάκη στην ακρίβεια, στην εργασία, στην οικονομία, στο φορολογικό, στο κράτος δικαίου, θα δώσει πραγματική σταθερότητα στη χώρα και στους πολίτες. Το μόνο που κινδυνεύει είναι η καρέκλα της οικογένειας Μητσοτάκη.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας αφορά όλες και όλους. Οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου έχουν άμεση επίδραση και στο εισόδημα και στην ποιότητα ζωής όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Η αποχή δεν είναι λύση, αποφασίζουν άλλοι για σένα, και τελικά η αποχή αποτελεί συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη.

Αντίστοιχα μία ψήφος διαμαρτυρίας δεν δίνει προοπτική, εφόσον εγκλωβίζει κόσμο σε ακροδεξιές πολιτικές, που τελικά κατέληξαν (ΛΑΟΣ) στο υπουργικό συμβούλιο του κ. Μητσοτάκη.

Η προοδευτική διέξοδος πρέπει να καταγραφεί και στις κάλπες των ευρωεκλογών για να ξεκινήσει η πολιτική ανατροπή. Οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί αλλάζουν και αυτό είναι πλέον ολοφάνερο.

Το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει προοδευτική/δημοκρατική διέξοδο με επεξεργασμένες θέσεις και νέο πολιτικό δυναμικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Και αυτό γιατί δεν χρωστάει σε κανένα και δεν έχει εξαρτήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: