ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Α. Παναγιωτόπουλος: Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας τους

 Α. Παναγιωτόπουλος: Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας δομών στο ΕΣΥ, όπως η Διατομεακή Μονάδα Μαστού στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»


Των δομών στο ΕΣΥ, όπως η Διατομεακή Μονάδα Μαστού στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»


Στο Γ.Ν. - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», στην εκδήλωση για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Μονάδας και αναβάθμισής της σε Διατομεακή Μονάδα Μαστού παραβρέθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και ως Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Με αυτή την αναβάθμιση η Μονάδα εξελίσσεται σε Κέντρο Μαστού Ολιστικής Βοήθειας ογκολογικών ασθενών και αναφοράς για τις παθήσεις μαστού, κάτι που μαζί με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» (δράση πρόληψης του καρκίνου του μαστού) κάτι που όπως ανέφερε ο Αχαιός Βουλευτής «αποτελεί σίγουρα θετική εξέλιξη».

Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, «οφείλουμε να επισημάνουμε:

Πρώτον, την ανυπαρξία Εθνικού Σχεδίου για τον Καρκίνο, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο άχθος του καρκίνου, τα ποσοστά επιβίωσης, την έρευνα, την επιτήρηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την θεραπεία, την παρηγορητική φροντίδα και την ποιότητα ζωής των ασθενών με ιστορικό καρκίνου.

Δεύτερον, τα προβλήματα που δημιουργεί η διαρκής υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Τρίτον, την ανάγκη δημιουργίας τέτοιων δομών στο ΕΣΥ, σε σταθερή βάση.

Και τέλος, τίθεται το ερώτημα ποια θα είναι η βιωσιμότητά του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά» μετά το πέρας της συγχρηματοδότησης από ενωσιακούς πόρους αφού λήγει στις 31-12-2025 και δεν υπάρχει Εθνικό Σχέδιο για τον Καρκίνο ούτε εν γένει για τις μη μεταδιδόμενες νόσους». ​

Δεν υπάρχουν σχόλια: