ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Απίστευτη αθλιότητα από γαλάζιο στέλεχος της ΝΔ

Ιωάννα Γκελεστάθη και Μελπώ Λεκατσά

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο για να ακούσετε τον διάλογο της υποψήφιας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Τομεάρχη Προστασία του Πολίτη της ΝΔ που την ''έχουν πρήξει με το Πολυτεχνειο'': https://www.facebook.com/watch/?v=766699945652237

 

 

Αποστομωτική απάντηση στην επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη για τις χυδαιότητες σχετικά με το Πολυτεχνείο έδωσε η Μέλπω Λεκατσά. Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και αφανής ηρωίδα του Πολυτεχνείου απάντησε στο «μας έχετε πρήξει με τους αγώνες σας 40 χρόνια μετά» που εκστόμισε το γαλάζιο στέλεχος.

«Είστε σήμερα ελεύθερη γιατί υπήρχε το Πολυτεχνείο. Αν δεν υπήρχε δεν θα ήσασταν» ανέφερε η Μέλπω Λεκατσά και συμπλήρωσε: «Δεν επιτρέπω να λέτε εσείς ότι εγώ διαφημίζω τον εαυτό μου όταν 50 χρόνια σιώπησα, δεν είπα τίποτα».

Η Μέλπω Λεκατσά με ανάρτησή της στα social media τόνισε: «Ξεμπροστιάστηκαν! Ούτε πότε έγινε το Πολυτεχνείο δεν ξέρει. Ο μπαμπάς της φυλακίστηκε πριν 40 χρόνια. Έλεος τα ψέματα. Αγωνιστήκαμε για την ελευθερία. Όχι για την ασυδοσία! Ούτε για την ασυδοσία της εξουσίας τους! Ούτε για τις φασιστικές, φασίζουσες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Ενάντια σε αυτά αγωνιστήκαμε. Και τότε και τώρα.
Και "θα τους πρήζουμε" με τους αγώνες μας όσο δεν πάει! Και μετά, άλλο τόσο.

Αυτή είναι η αλήθεια τους: οικογενειοκρατία, ειρωνεία, ασυδοσία, εξουσιομανία, φασισμός.

Όχι - δεν θα τους περάσει.

Όχι - δεν θα περάσει ο φασισμός!».

Η Μέλπω Λεκατσά ήταν 20 χρονών το 1973 και ήταν φοιτήτρια της φαρμακευτικής. Έζησε από κοντά τα γεγονότα της Νομικής, μπήκε στην παρανομία, βρέθηκε κυνηγημένη για μήνες, αποκλεισμένη από τους γονείς της, συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου αφού εκείνη ήταν υπεύθυνη για το φαρμακείο που είχε στηθεί, περιποιήθηκε τους τραυματίες, φίλους της, συναγωνιστές και μετά μπήκε και πάλι στην παρανομία. Η αγωνία της για να μην συλληφθεί από το ΕΑΤ ΕΣΑ τελείωσε στις 24 Δεκεμβρίου του 1973 οπότε και συνελήφθη.

Έμεινε στην φυλακή 3,5 μήνες, έδωσε αγώνα για να επιβιώσει και τα κατάφερε. Δύσκολα μιλάει για εκείνα τα χρόνια όχι γιατί δεν θέλει να θυμάται αλλά γιατί «κάθε χρόνο η επέτειος του Πολυτεχνείου με βαραίνει ακόμη περισσότερο γιατί από την μια δικτατορία που πολεμήσαμε για να βρούμε την ελευθερία μας υποδουλωθήκαμε σιγά- σιγά σε κάτι πιο ύπουλο και πιο αθόρυβο» λέει η ίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: