ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Κίνδυνος το γεφυράκι «παγίδα» στις Αλυκές



Πέντε μήνες έχουν περάσει από τις 10 Νοεμβρίου του 2017, όταν τμήμα γεφυριού στην περιοχή Αλυκών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας υποχώρησε και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα 6χρόνο παιδί.

Τόσους μήνες μετά, και όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από την δημοτική αρχή, με συνέπεια το σημείο να συνεχίζει να αποτελεί «παγίδα» για μικρούς και μεγάλους.

“Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7” μίλησε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους, που ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες στο σημείο. “Το γεφυράκι έχει υποστεί διάβρωση από την θάλασσα και έχει υποχωρήσει σε ένα σημείο. Δεν είναι μόνο σε αυτό το κομμάτι, είναι ολόκληρο και πρέπει να γίνει αποκατάσταση σε όλο. Για αυτό η δημοτική αρχή, ήδη έχει προχωρήσει σε μελέτη, η οποία έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, ώστε να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εργασίες, για να αποφύγουμε την επικινδυνότητα” τόνισε χαρακτηριστικά
Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, είχαν μπει μετά το ατύχημα κάποια κιγκλιδώματα, ώστε να μην προσεγγίζει κάποιος το σημείο, αλλά αυτά απομακρύνθηκαν την περίοδο του καρναβαλιού για να τα χρησιμοποιήσουν, όπως καταγγέλλουν, στις εκδηλώσεις, με τον αντιδήμαρχο Δυτικής Αχαΐας να το διαψεύδει και να σημειώνει ότι “είχαν μπει και μπαίνουν συνεχώς κορδέλες, αλλά τα παιδάκια παίζουν, τα τραβούν, τα κόβουν και δεν έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε ένα φύλακα… Είναι αρκετά μεγάλο το άνοιγμα και δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα, απλώς βάζουμε και την σήμανση, ούτως ώστε να γνωρίζουν, ότι εκεί το σημείο είναι επικίνδυνο”.

Οι περίοικοι αυτό, που ζητούν, είναι να γίνουν άμεσα εργασίες, ειδάλλως φοβούνται ότι θα υπάρξει και άλλος τραυματισμός, καθώς και σε άλλα σημεία υπάρχουν ρωγμές, και είναι πολύ πιθανή, μια νέα υποχώρηση του γεφυριού, επισημαίνοντας με έμφαση ότι “ίσως οι αρμόδιοι να περιμένουν να πέσει από μόνο του το γεφύρι και μετά να ξεκινήσουν τις εργασίες”.

Από την δική του πλευρά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξηγεί ότι με την μελέτη θα γίνει σωστή παρέμβαση στο σημείο, συμπληρώνοντας ότι “θα μπορούσαμε να το αφήσουμε ανοικτό, δηλαδή να το ξεσκεπάσουμε όλο , αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί άλλο πρόβλημα. Το καλοκαίρι εκεί σταθμεύουν τα νερά μέσα στο αυλάκι, με συνέπεια να υπάρχει δυσοσμία και κουνούπια. Για αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε  επί του συνόλου, να λυθεί μια και οριστικά. Δεν μπορούμε να δώσουμε μια μεσοβέζικη λύση”. Παράλληλα, ο κ. Ραυτακόπουλος δεσμεύτηκε ότι “η τεχνική υπηρεσία ήδη έχει προβεί στην διαδικασία της μελέτης και τώρα που ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, θα δοθεί λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με την εκκίνηση των εργασιών στο σημείο” .

Όσον αφορά το λιμανάκι των Αλυκών, του οποίου η είσοδος και η έξοδος έχει μπαζωθεί, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει τα καΐκια των ψαράδων, επισήμανε ότι γίνονται προσπάθειες τόσο με την περιφέρεια όσο και με το Υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη έγκριση για να προχωρήσουν οι όποιες παρεμβάσεις με τον εργολάβο, που έχει αναλάβει τις εργασίες.  Τέλος, η δημοτική αρχή μελετά και την αξιοποίηση του γραφικού λιμανιού και τη συνολικότερη ανάπλαση του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: