ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Κατέστρεψαν τους ενημερωτικούς χάρτες των τουριστών

Τα ταμπλό με τους χάρτες που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Πάτρας από όπου ενημερώνονταν οι επισκέπτες της πόλης για τους χώρους που αξίζει να δουν, κατέστρεψαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καταγγέλλουν από το Επιμελητήριο Πατρών. Και αυτό πάνω απ' όλα δείχνει το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης των δραστών!
 


«Αντεπίθεση» ετοιμάζει το Επιμελητήριο Πατρών


Τα ταμπλό με τους χάρτες που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Πάτρας από όπου ενημερώνονταν οι επισκέπτες της πόλης για τους χώρους που αξίζει να δουν, κατέστρεψαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαΐας, το οποίο είχε τοποθετήσει τους χάρτες, Θανάση Κούστα. Ο κ. Κούστας, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» εξέφρασε την απογοήτευσή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη κι εξήγησε ότι η προσπάθεια ενημέρωσης των τουριστών συνεχίζεται καθώς έχει ήδη κατατεθεί πρόταση προς τον Δήμο Πατρέων για την τοποθέτηση 15 νέες ενημερωτικές ταμπέλες σε διάφορα σημεία της πόλης.
«Φτιάξαμε τους  χάρτες και τους τοποθετήσαμε, μάλιστα επειδή δέχονταν συχνά βανδαλισμούς βάλαμε από πάνω πλαστικό για να καθαρίζουν και να φεύγουν τα όσα γράφουν. Τελικά ούτε αυτό το καταφέραμε. Τα ταμπλό έχουν καταστραφεί, έχουν πέσει κάτω, έχουν διαλυθεί, το άλλο είναι γραμμένο με διάφορα συνθήματα. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν συνάδει με μια πολιτισμένη πόλη, ειδικά μέσα στο ιστορικό κέντρο της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούστας αναφορικά με τις φθορές που υπέστησαν τα ταμπλό στην συμβολή των πεζοδρόμων Αγ. Νικολάου και Ρήγα Φεραίου.

Σχετικά τώρα με το σχέδιο για την τοποθέτηση των 15 νέων ενημερωτικών με τις διαδρομές προς τα αξιοθέατα της Πάτρας, όπως ο Άγιος Ανδρέας, το Ρωμαϊκό Στάδιο, το Ωδείο κ.α.. ο διευθυντής της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαΐας πρόσθεσε:
«Όσοι έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη έχουμε δει ότι έχουν σε κεντρικά σημεία ενημερωτικές πινακίδες που σ’ ενημερώνουν που βρίσκεσαι. Δυστυχώς στην Πάτρα δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε αυτό. Έχουμε προσπαθήσει, έχουμε κάνει ένα αίτημα με συγκεκριμένες θέσεις για να τοποθετήσουμε ενημερωτικές ταμπέλες σε σημεία που δεν ενοχλούν καθόλου, ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Πρόκειται για κομβικά σημεία της πόλης, όπου στοχεύουμε να βάλουμε μεταλλικές καλαίσθητες πινακίδες, 80 πόντους επί 2,20 ύψος. Είναι έτοιμες οι μακέτες, προκειμένου να ενημερώνουμε τους επισκέπτες. Πιστεύω θα την πάρουμε την άδεια, για να το κάνουμε κι αυτό σιγά-σιγά γιατί λείπει από την πόλη».

Παράλληλα όπως υπογράμμισε το Επιμελητήριο δίνει μεγάλο βάρος στη ρωσική αγορά, για τον λόγο αυτό άλλωστε το ένα από τα δύο ταμπλό που καταστράφηκαν ανέφερε όλες τις πληροφορίες στα ρώσικα.  
«Ποντάρουμε πάρα πολύ στα ρώσικα γιατί χρόνο με τον χρόνο υπάρχει αυξανόμενη τάση των Ρώσων λόγω του Αγίου Ανδρέα. Όπως μας λένε πολλοί το έχουν ως όνειρο ζωής να έρθουν στην Πάτρα και να επισκεφθούν το ναό του Πολιούχου μας Αγ. Ανδρέα. Αυτό το αξιοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, ως Επιμελητήριο, μαζί με τους tour operators.

Εκεί δηλαδή που τους έφερναν να δουν τον Άγιο Ανδρέα προγραμματίζαμε να μην φύγουν απευθείας για το ξενοδοχείο αλλά να μπαίνουν στο κέντρο της Πάτρας, και για 4-5 ώρες έκαναν βόλτα στην πόλη, να ψωνίσουν, να πιούν έναν καφέ και να κάνουν τις αγορές τους. Πρόκειται για το πρόγραμμα Culture and shopping  το οποίο χτίζουμε κάθε χρόνο και φέτος πάει για πέμπτη χρονιά του. Οι επισκέπτες φεύγουν πολύ ικανοποιημένοι και υπάρχει αυξητική τάση», σημείωσε ο κ. Κούστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: