ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Απολογισμός από τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου

Ο Υπ. Υγείας Ανδρ. Ξανθός και ο Πατρινός ΓΓ του Υπουργείου Γιώργος Γιαννόπουλος, παρακολουθούν τον απολογισμό έργου, που παρουσιάζει ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Κ. Διαμαντόπουλος.

 

 

Δημόσιο απολογισμό του έως τώρα έργου του έκανε την Πέμπτη, παρουσία του υπουργού Υγείας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου, Κώστας Διαμαντόπουλος.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι  τα τελευταία 2 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν 88 διορισμοί στις δομές της Ηλείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (μόνιμοι, επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ) και προσλήφθηκαν 35 άτομα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.


Στο νοσοκομείο του Πύργου αυξήθηκε σημαντικά ο ρυθμός εισροής των νοσηλευόμενων, αναδιοργανώθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ),  λειτούργησε για πρώτη φορά ενδοκρινολογικό ιατρείο και διασφαλίστηκε η καθημερινή εφημέρευση του Ορθοπεδικού και του Ακτινολογικού. Όσον αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό επαναλειτούργησε ο μαστογράφος και το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, έγινε προμήθεια υπερηχοτομογράφου, κλινικού ακοογράφου, αναίμακτου χολερυθρινόμετρου και άλλων ιατρικών μηχανημάτων, συνολικής αξίας 76.000 ευρώ.



Επίσης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός συνολικού προϋπολογισμού 216.500 ευρώ.




 

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι το 2016, το Νοσοκομείο του Πύργου έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 7,4 εκ. ευρώ για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία απορροφήθηκε πλήρως ενώ η χρηματοδότηση αυξήθηκε από 6,34 εκ. ευρώ που ήταν το 2015 σε 8,8 εκ. ευρώ το 2017.


Τέλος, το ΚΕΦΙΑΠ «αναγεννήθηκε» με τις συνεδρίες λειτουργικής αποκατάστασης να έχουν αυξηθεί κατά περίπου 385% και τους οφελούμενους των προγραμμάτων να έχουν αυξηθεί από 31 σε 89.



"Καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια για την σταθεροποίηση του συστήματος υγείας και ταυτόχρονα ανασυγκρότησής του. Έχουμε πετύχει πολλά και μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και καλύτερα. Υπήρχε μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Το Δ. Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος απάντησε επίσημα θετικά στο αίτημα που είχαμε υποβάλλει για την ανάπτυξη ενός ακόμα κρεβατιού στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε αυτή την εξέλιξη, είναι γνωστή η αγωνιώδης διαδικασία της αναζήτησης ενός κρεβατιού ΜΕΘ. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ένα 6ο κρεβάτι, κάτι που θα είναι σημαντικό για τη δική μας περιοχή και την ευρύτερη περιοχή", ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο κ. Διαμαντόπουλος.



Σχετικά με την λειτουργία της μονάδας απεξάρτησης από τα ναρκωτικά  του ΟΚΑΝΑ μέσα στο νοσοκομείο του Πύργου ο κ. Διαμαντόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «Ουσιαστικά με την λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο αυξάνεται η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα. Πλέον αυτοί που έρχονταν Πάτρα θα εξυπηρετούνται στον Πύργο άρα αυτό ανοίγει θέσεις και στην Πάτρα. Ήδη έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, στην αρχή με άτομα που ήδη ήταν ενταγμένα και αυτή την εβδομάδα ξεκινούν και καινούργια άτομα που δεν ήταν ενταγμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: