ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Βρήκε προϊστορικό νεκροταφείο αντί δόντια καραχαριών

 
Ο ερασιτέχνης δύτης βούτηξε στην περιοχή Manasota Key, στον Κόλπο του Μεξικού, πριν από περίπου δύο χρόνια, δηλαδή το 2016. Όταν παρουσίασε τα ευρήματά του στις αμερικανικές αρχές, αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Οι έρευνες που έγιναν στο σημείο, ώθησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι τότε κάτοικοι της περιοχής, πριν από 7.000 χρόνια, ήτοι το 5.000 πΧ, χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να εναποθέτουν τα νεκρά μέλη της κοινωνίας τους.

Εκτιμούν μάλιστα, ότι εκεί που βρίσκεται σήμερα η θάλασσα, ήταν ξηρά και ότι ήταν ένα κανονικό νεκροταφείο και δεν πετούσαν τους νεκρούς στη θάλασσα. Από τότε, πιστεύεται ότι έχει ανέβει η στάθμη της θάλασσας, τόσο, ώστε να καλύψει ένα τεράστιο κομμάτι γης.

Στο νεκροταφείο, εκτός από ανθρώπινα οστά, βρέθηκαν ξύλινα εργαλεία και συνοδευτικά, καθώς και ίνες από υφάσματα, προφανώς από ρούχα.

Το νεκροταφείο βρέθηκε στα 275 μέτρα από την ακτή και καταλάμβανε χώρο περίπου 750 τετραγωνικών μέτρων.

Το «βυθισμένο» νεκροταφείο της Φλόριντα είναι το τρίτο που εντοπίζεται, μετά τα αντίστοιχα που βρέθηκαν στο Ισραήλ και στη Δανία.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: