ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Πιέρ Μοσκοβισί

«Εξαιρετικά νέα» χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί την επιβεβαίωση της υλοποίησης και των 110 προαπαιτούμενων δράσεων της γ’ αξιολόγησης, στον απόηχο της συνεδρίασης του EuroWorking Group (EWG).

Σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.


Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι «η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα προχωρήσει εξίσου ομαλά».

«H γραμμή του τερματισμού είναι ορατή!», κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Μαργαρίτης Σχοινάς: 5 δράσεις τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει άμεσα η ΕΕ

Τις 5 δράσεις τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει άμεσα η ΕΕ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
«Δεν έχουμε χρόνο για αναλύσεις για το μέλλον της ΕΕ. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε και να τα βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει με νόημα «Και τα 27 κράτη μέλη πρέπει να μείνουν ενωμένα".

Αναφορικά με τις 5 δράσεις, αυτές πρέπει να είναι:

- Η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της νομισματικής πολιτικής. «Δεν αρκεί να μην πνιγούμε όπως είπε ο Γιούνκερ», σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «πρέπει να φτιάξουμε την οροφή τώρα που σταμάτησε να βρέχει.
- Η μεταρρύθμιση του ασύλου. Διαχειριστήκαμε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο δεν αρκεί, χρειαζόμαστε ένα σύστημα που θα δουλεύει. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν είναι μόνες τους. Επίσης χρειάζονται επιστροφές προσφύγων, δεν μας αρέσουν αλλά είναι απαραίτητες.
- Δαπάνες. Να βρούμε τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουμε τις προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε ένα προϋπολογισμό που θα χρηματοδοτεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, σε τομείς όπως το προσφυγικό, η ασφάλεια και η ανταγωνιστικότητα.
- Πρέπει να προχωρήσουμε σε συμφωνίες που θα προωθούν το εμπόριο
- Τέλος, «Πρέπει να τιθασεύσουμε αυτό το άγριο ζώο που ονομάζουμε ευρωπαϊκή δημοκρατία. Ζητάμε από τα κόμματα όλων των χωρών να ασχοληθούν ενεργά με τις εκλογές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: