ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Επί θύραις ο εμπορικός πόλεμος που ξεκινά ο Τραμπ!

Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και κερδίζονται εύκολα, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αψηφώντας ουσιαστικά την διεθνή κατακραυγή στο σχέδιό του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που προκάλεσε πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε σε αυστηρά αντίμετρα, η Κίνα κάλεσε τον Τραμπ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και ο Καναδάς, ο μεγαλύτερος τροφοδότης χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα εάν πληγεί από τους αμερικανικούς δασμούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι δασμοί ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, που στόχο έχουν να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ απέναντι στα φθηνότερα ξένα προϊόντα, θα ανακοινωθούν επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα υπέρ του προστατευτισμού που αναμένεται να λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να ζημιώσουν και την αμερικανική οικονομία.

«Οι περιορισμοί στις εισαγωγές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τη φύση τους θα μπορούσαν να βλάψουν όχι μόνο χώρες εκτός των ΗΠΑ αλλά και την ίδια την αμερικανική οικονομία, περιλαμβανομένων των τομέων της μεταποίησης και των κατασκευών που είναι οι μεγαλύτεροι χρήστες αλουμινίου και χάλυβα» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου του ΔΝΤ.

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου θα «σκοτώσει» τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς η πολιτική αυτή θα οδηγήσει τη χώρα πίσω στον 18ο αιώνα, όταν κυριαρχούσε ο προστατευτισμός, προειδοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Μπεν Σάσι.

«Ποτέ δεν κερδίζεις στον εμπορικό πόλεμο. Και οι δύο πλευρές χάνουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: