ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Του λιμανιού τα κάγκελα

17 Ιανουαρίου 2012. Πέφτουν τα κάγκελα του λιμανιού, που παραχωρήθηκε προσωρινά στο Δήμο Πατρέων, μέχρι να το πάρει πίσω το ΤΑΙΠΕΔ για να το ξεπουλήσει!


         Απόστολος Βανταράκης  - Ήρα Κουρή
Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Πατρέων
Πριν λίγες μέρες χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την Πάτρα για να προχωρήσει προς τη σωστή κατεύθυνση της οριστικής απόδοσης και αξιοποίησης του λιμανιού από το Δήμο προς όφελος των Πατρινών. Η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο προωθούσε τις διαδικασίες για να παραχωρηθεί οριστικά το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη. Η τροπολογία κατατέθηκε αφού πρώτα τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών είχε ενημερώσει όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. 

Ενώ λοιπόν, περιμέναμε ότι οι βουλευτές του νομού θα στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, διαπιστώσαμε ότι τη σαμποτάρισαν αφήνοντας την πόλη στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δήμαρχος δεν συνεργάστηκε πιέζοντας, ως όφειλε, προς όλες τις κατευθύνσεις, αδιαφόρησε προκλητικά και μάλιστα άσκησε κριτική για τον τρόπο και την αξία του κοινοβουλευτικού έργου. Η αναφορά του στην ΚΕΔΕ επιβεβαιώνει τον πολιτικό του καιροσκοπισμό. 

Στην ουσία λοιπόν, όλοι όσοι δεν συμπλέουν και δεν στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες για να δοθεί οριστικά το θαλάσσιο μέτωπο στους Πατρινούς, συμφωνούν στην παραχώρηση του στον ιδιώτη- επιχειρηματία . Ο επενδυτής είμαστε σίγουροι ότι θα φροντίσει να κτίσει το θαλάσσιο μέτωπο με τα 5όροφα κτίρια που του δίνει τη δυνατότητα ο σχετικός ψηφισμένος ήδη νόμος, παρά θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι όποιες δημοτικές δράσεις συμβολικά υλοποιούνται στο λιμάνι. 

Αποδείχθηκε ότι ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του επιλέγοντας να κατεβάσουν τα κάγκελα ενδιαφέρονταν για το ντόρο και τη φωτογράφιση και όχι για την ουσία. Η στάση τους αποδεικνύει ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους σε σχέση με την αξιοποίηση του λιμανιού. Τρανό παράδειγμα δίγλωσσης και αναξιόπιστης πολιτικής. Φυσικά, ένα ακόμη ερώτημα για πολλούς Πατρινούς παραμένει «τι έγιναν τα κάγκελα;;;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: