ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

902, δουλικά στα FM ή όταν διαπιστώνεται ότι η υποταγή στον εργοδότη δεν είναι προνόμιο των καπιταλιστών!

Φωτογραφία αρχείου. Από απεργία στον "902".


Οι εργαζόμενοι στον «902» ακολουθούν την παλιά καλή συνταγή «χαμογελάστε παρακαλώ, επιβάλλεται» για την συντριβή του ταξικού αντιπάλου!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ και σήμερα σχόλια που αναρτήθηκαν στο portal του «902.gr» και που αποτελούν… θούρια και ύμνους για το… επαναστατικό σβήσιμο μίας φωνής της αριστεράς που ακούγονταν, με όποιες διαφωνίες για τον καθένα, εδώ και 20 χρόνια. Κι ενώ τα δημοσιεύματα οργιάζουν γύρω από τον πιθανό αγοραστή της συχνότητας του «902 αριστερά στα FM» η διεύθυνση του κόμματος που διαχειρίστηκε το ζήτημα ως μία καπιταλιστική ιδιοκτησία που μεταβιβάζεται με κρυφίους όρους για αποτροπή της… εμπορικής κατασκοπείας, δηλαδή Κουτσούμπας και Αρβανιτάκης, εξακολουθούν να μην ανακοινώνουν το όνομα του αγοραστή. Ενεργούν ως άλλοι εξοφλημένοι ηγέτες του πρώην ανατολικού μπλοκ, τις τελευταίες ημέρες της Πομποιΐας του. Συνάπτουν κρυφές συμφωνίες δεσμευτικού χαρακτήρα για το σύνολο των μελών και στελεχών του κόμματος. Ξεπουλούν δημόσια περιουσία, διότι τέτοια περιουσία είναι η συχνότητα του «902».  Την δίνουν αντί πινακίου φακής στους Βρυώνηδες (ο ίδιος επισήμως το αρνείται) ή άλλους φίλους του Πρωθυπουργού. Φιμώνουν τη φωνή της αριστεράς, αντί να την προσφέρουν σε συνεργατικό σχήμα από κοινού με συνδικάτα, φορείς και εργαζόμενους του «902» συν την συμμετοχή του ΚΚΕ. Στήνουν νέα τζάκια, δίνοντας όπλο στον αντίπαλο, έναν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό. Λειτουργούν ως εφιάλτες, αποκαλύπτονται παρακοιμώμενοι σε αντίπαλη κλίνη!
Από την άλλη πλευρά το ΚΚΕ των Κουτσούμπα – Αρβανιτάκη, δια του 902.gr δικαιολογούνται χθες 8-8-13, και σήμερα 9-8-13 ότι  οι:  «Εργαζόμενοι στον “902” δίνουν τη δική τους απάντηση σε όσους παριστάνουν τους “φίλους” τους και στο όνομά τους επιχειρούν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ». Τα σχόλιά τους αναρτώνται στο portal του 902 και αποσπάσματά τους αναδημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης». 

Πάρτε μία μικρή γεύση, από τα δημοσιεύματα του 902.gr, για να διαπιστώσετε ότι η επιβολή  εκδούλευσης και υποταγής στον εργοδότη, δυστυχώς, δεν είναι προνόμιο  των καπιταλιστών! Και σκεφτείτε ότι αυτό γίνεται σε μία επιχείρηση με μόλις 48 εργαζόμενους! Αυτό είναι που, σαν παλιό συνδικαλιστή, με κάνει να νοιώθω αηδία, για όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο που ολοφύρονται για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, όταν αυτά πλήττονται σε άλλες αστικές επιχειρήσεις! Γιαυτό και σκοπεύω να τηρήσω σιωπή για τις επόμενες ημέρες, σεβόμενος για λογαριασμό τους τα ιερά δικαιώματα της εργατοϋπαλληλικής τάξης… 

-- Η Κατερίνα Αρνοκούρου, δημοσιογράφος του «902», γράφει: «Ορισμένοι που τώρα το παίζουν έκπληκτοι και οργισμένοι για τον "902" είναι οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια "έσκιζαν τα ρούχα τους" για το μη ποιοτικό πρόγραμμα του σταθμού, για τα telemarketing, για τον "στενά κομματικό σταθμό". Είναι αυτοί που τους ενοχλούσε η φωνή και η εικόνα του "902" (...) Είναι αυτοί που φοβούνται και τρέμουν στην ιδέα ότι ο λαός κάποτε θα σηκώσει κεφάλι και θα διεκδικήσει καλύτερες μέρες για τον ίδιο. Θα διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει, θα διεκδικήσει τη δικιά του εξουσία. Και το ΚΚΕ θα είναι μπροστάρης σε αυτή την πάλη. Γι' αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε. Δεν τους κάνουμε τη χάρη!». 

-- Η Γιούλη Ασημακοπούλου, δημοσιογράφος του «902» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κροκοδείλια δάκρυα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες για την πώληση του "902", η οποία αξιοποιείται από διάφορες πλευρές για το χτύπημα του ΚΚΕ. Επανέρχονται γνωστά επιχειρήματα όπως ότι "το ΚΚΕ τα ίδια με τους άλλους κάνει" (...) Το ΚΚΕ δεν κάνει τα ίδια έτσι κι αλλιώς και επιπλέον δεν τα κάνει κατ' επιλογήν. Προχώρησε σε αυτή την απόφαση, ακριβώς γιατί δε μπορούσε να κάνει αλλιώς (...) και είχε το θάρρος να το δηλώσει εξαρχής αλλά και να το παλέψει τα τέσσερα χρόνια της κρίσης αναζητώντας μία εναλλακτική λύση (...) Ο σταθμός του "902" ήταν πάντα του ΚΚΕ και λειτουργούσε μέσα από τη συνεχή χρηματοδότηση του ΚΚΕ, την ακούραστη δουλειά των εργαζομένων, την αυταπάρνηση των μελών, των οπαδών και τη στήριξη του λαού και των εργαζομένων, που για αυτό είχαν και την πρώτη θέση στο πρόγραμμα του σταθμού». 

-- Η Μαριλένα Φράγκου, εργαζόμενη στον «902» τονίζει: «Για τα λίγα, σε σχέση με άλλους συντρόφους, χρόνια που υπηρέτησα το Κόμμα από τη χρέωση αυτή νιώθω εξαιρετικά υπερήφανη (...) που έβαλα ένα τόσο δα λιθαράκι στην ανάδειξη των προβλημάτων της εργατικής τάξης (...) Αυτές τις μέρες που ξέσπασε ακόμη ένας άθλιος πόλεμος σε βάρος του Κόμματός μας, με αφορμή την πώληση του "902", δίπλα στην περηφάνια ήρθε να σταθεί και το πείσμα. Το πείσμα να συνεχίσω με ακόμη περισσότερες δυνάμεις τη μάχη που δίνει κάθε μέλος του Κόμματός μας (...) Οσο όμως είμαι υπερήφανη και πεισμωμένη, άλλο τόσο είμαι κι εξοργισμένη. Για όλους αυτούς που δήθεν "κόπτονται" για τον "902" και τους εργαζόμενούς του (...) Πού είναι αυτοί όταν οι εργάτες απεργούν, όταν διεκδικούν, όταν βγαίνουν στο δρόμο και απαιτούν τα δικαιώματά τους; (...) Σας το επιστρέφουμε το ενδιαφέρον σας, δε θα πάρουμε. Είναι υποκριτικό (...) Αυτό που σας νοιάζει είναι να χτυπήσετε το Κόμμα μας. Σας το λέμε ξεκάθαρα λοιπόν: Δε θα σας περάσει!». 

-- Η  Όλγα Τεπετίδου, «…Επτά μήνες, κάθε Κυριακή διδασκόμουν ήθος. Αυτό για κάποιους είναι δύσκολο στην κατανόηση, κατά πως φαίνεται. Αυτό το μεγαλείο των ανθρώπων του ΚΚΕ είναι που δεν το χώρεσε ο νους τους και για αυτό προσπαθούν να το μετρήσουν σε ευρώ και αποζημιώσεις. Προσπαθούν να το σπιλώσουν αποδίδοντας του χαρακτηριστικά που βλέπουν κοιτάζοντας τους εαυτούς τους στον καθρέπτη. Μία στάση βολική που σε κάνει να σε σιχαίνεσαι λιγότερο. Να μην βλέπεις την γυαλιστερή γραμμή που αφήνεις πίσω σου προχωρώντας σαν σάλιαγκας . Όταν ζεις σαν παράσιτο σου είναι δύσκολο να καταλάβεις κάποια πράγματα και μέχρι εκεί σας καταλαβαίνω. Τα παράσιτα στερούνται τόσο νου όσο και αξιοπρέπειας. Οπότε και που σας σκοτίζουμε με ψιλά γράμματα περί ιδανικών, αξιών και ταξικής πάλης χρόνο χαλάμε και φαιά ουσία. Αφού δίπλα από όλα αυτά δεν βάζουμε μηδενικά σε μερικά χιλιάρικα ευρώ εσείς θα συνεχίσετε το δρόμο σας ανεβαίνοντας τον κορμό του δέντρου της εξουσίας αφήνοντας την ασημένια γλίτσα σας, που όσο και να λαμποκοπάει την νύχτα το πρωί γλίτσα παραμένει. Φτάνοντας λοιπόν σε αυτή την καθαρτήρια στιγμή. Με πλυμένο μυαλό και με καρδιά πιο γεμάτη από ποτέ σας έχω νέα σάλιαγκες μου. Τον «902» δεν θα μου τον πάρετε ποτέ . Δεν θα ΜΑΣ τον πάρετε ποτέ. Δεν είναι ο σταθμός, αλλά όλα αυτά που συμβολίζει για εμάς…». (Απόσπασμα από καταγραφή στο σάιτ του 902.gr, της Όλγας Τεπετίδου, μουσικού παραγωγού της εκπομπής του 902 "Ηλεκτρικές Ημικρανίες" στις 8-8-13).

-- Το σάιτ του 902. «Δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι ενώνονται ενάντια στο ΚΚΕ με καρμπόν κείμενα και επιχειρήματα. Αυτή τη φορά όμως ο συντονισμός τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αποκαλύπτοντας σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης ποιος είναι ο πραγματικός τους στόχος: Να πλήξουν το ηθικό κύρος του ΚΚΕ. Να παρουσιάσουν ένα ΚΚΕ στα μέτρα τους, «διαπλεκόμενο», «μία από τα ίδια». Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεμπερδέψουν με το ΚΚΕ, θα απαλλαγούν από τη δύναμη εκείνη που καθημερινά παλεύει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο υπερασπίζονται, που αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά τους σχέδια…». (Απόσπασμα από το σάιτ του 902.gr στις 8-8-13).

-- Η Κωνσταντίνα Μπακόλα. «Ο “902”, ο σταθμός του ΚΚΕ, ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Πάντα ραδιόφωνο και τηλεόραση μέσα από τις εκπομπές τους πρόβαλλαν την αλήθεια με οποιοδήποτε κόστος και ποτέ δεν ωραιοποίησαν τα πράγματα για να κάνουν μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης, ακροαματικότητας ή ακόμα για να μπορέσουν να έχουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της διαφήμισης. Πάντοτε στέκονταν στο πλάι των εργαζομένων προσπαθώντας να τα προβάλει... Ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες από το σταμάτημα της λειτουργίας του “902”. Η απόφαση της ΚΕ είναι σωστή και απαραίτητη στις σημερινές συνθήκες. Το ΚΚΕ έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως μέσα από τις δυσκολίες βγαίνει πάντα πιο δυνατό…». (Απόσπασμα από επιστολή της Κωνσταντίνας Μπακόλα, εργαζόμενης του “902δημοσιευμένη στις 9-8-13 στον 902.gr)

-- Η Ρούλα Καπετανάκη. «Όλοι εμείς που δουλεύουμε στον “902”, μέσα από τις δυσκολίες και τις αδυναμίες μας, τον αναδείξαμε σε όργανο υπερασπιστή των εργαζομένων. Στηρίζουμε την απόφαση του Κόμματος και τη λύση που δόθηκε. Αποφασιστικά αντιμετωπίζουμε τον κουρνιαχτό του αντικομμουνισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο “Ριζοσπάστης” να φτάνει σε περισσότερα σπίτια και εργοστάσια. Να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του πόρταλ “902.gr”. Όλοι αυτοί που επιτέθηκαν στο ΚΚΕ, οι υπερασπιστές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και οι κάθε λογής οπορτουνιστές διαχειριστές του, να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Ακόμα και χωρίς τον “902”, ραδιόφωνο και τηλεόραση, το ΚΚΕ θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Θα γίνει ακόμα πιο ισχυρό για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε». (Απόσπασμα από επιστολή της Ρούλας Καπετανάκη, εργαζόμενης του “902”, δημοσιευμένης στο 902.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: