ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Και τώρα με την αντιΣΥΡΙΖΑική βούλα του ΚΚΕ ο 902, αλλά όχι «αριστερά στα FM»

Τότε τον διαπραγματεύονταν με τον εικονιζόμενο Ν. Χατζηνικολάου, τώρα με φίλο του πρωθυπουργού Σαμαρά για να εκπέμπει σήμα του "902... Δεξιά στα FM".



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Πρόφτασε το ΚΚΕ και ενσωμάτωσε στο οπλοστάσιό του ακόμα κι αυτά που ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες. Το ΚΚΕ χρησιμοποιώντας τα όπλα του εχθρού όχι εναντίον των αντιπάλων, αλλά εναντίον των δικών του, έχει χάσει σταδιακά την ηθική ανωτερότητα που πάντοτε διατηρούσε έναντι των αστών αντιπάλων του, τουλάχιστον μέχρι το Μνημόνιο. 

Με τη στάση του, να παραχωρήσει σε επιχειρηματία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, φίλο προσωπικό του Αντ. Σαμαρά, τον οποίο δεν αναφέρει, έναντι οικονομικού τιμήματος, τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό «902 Αριστερά στα FM» έχει πλέον νομιμοποιήσει τις πρακτικές της κυβέρνησης και έχει επικυρώσει το επιχείρημα των μνημονιακών επιχειρηματιών του χώρου των ΜΜΕ, «αφού και το ΚΚΕ τα ίδια κάνει με εμάς, γιατί μας κατακρίνετε;».

Τι έκανε εν προκειμένω; Απλώς παρέδωσε «καθαρή» τη συχνότητα στον αγοραστή του 902! «Καθαρή» από εργαζόμενους. Δηλαδή, όπως ακριβώς απαιτούν οι επιχειρηματίες-σάιλοκ, που ζητούν να αγοράσουν δημόσιες επιχειρήσεις απαλλαγμένες από το βάρος των εργαζομένων! 

Οι εργαζόμενοι επειδή απαγορεύεται να απολυθούν από επιχείρηση, που μεταβιβάζεται εν λειτουργία, ωθούνται να προσληφθούν από τρεις άλλες κομματικές επιχειρήσεις και να  απολυθούν εν συνεχεία σταδιακά με την υπόσχεση ότι δεν θα χάσουν τα δικαιώματά τους!
«Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρίας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ. Αλλά παρακάτω απαντά στο ερώτημα, τελικά τι πουλάει;

«Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση. Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη και το portal 902.gr στο διαδίκτυο».

Πάντως οι πληροφορίες ότι επίκειται συρρίκνωση των ΜΜΕ του κόμματος, από ημερών φέρουν και τον «Ριζοσπάστη» να μετατρέπεται σε εβδομαδιαίο!

Μάλιστα επιχειρηματίες των ΜΜΕ χαιρέτησαν την προσχώρηση του ΚΚΕ στην λογική τους. Απόδειξη,  τα συγκρότηματα Αλαφούζου και ΔΟΛ, που χαρακτήρισαν «ρεαλιστικές» τέτοιες κινήσεις. Οπότε το επιχείρημα «και το ΚΚΕ τα ίδια κάνει», στην κοινωνία εξισώθηκε ως «όλοι ίδιοι είσαστε». Κι άντε να παρηγορήσει κανείς τον κόσμο, που έτρεχε με το κουπόνι του κόμματος στο χέρι, από το πρωί ως το βράδυ και να τους πει τι; Ότι ο αγώνας τώρα δικαιώθηκε; 

Δηλαδή σαν τι δικαίωση μπορεί να είναι αυτή, όταν το δημοσιογραφικό όργανο του κόμματος καταλήγει στα χέρια του αστού αντιπάλου, γινόμενο αντικείμενο άνομης  συνδιαλλαγής;

Και γράφω άνομης, διότι σε τελευταία ανάλυση, μπορείς να πουλήσεις ότι κατέχεις και είναι δικό σου  κι  όχι ότι σου παραχώρησε η Πολιτεία για να υπηρετήσεις τις πολιτικές σου ιδέες!
Κι όταν τους ρωτήσουν «τόσο καιρό τι σταθμό βλέπατε;» τι να απαντήσουν «902 κάποτε Αριστερά και τώρα Δεξιά στα FM;».

Όταν προέκυψε πάλι πριν μισό χρόνο, θέμα πώλησης του «902» -θυμάστε, τότε που αναφέρθηκε το όνομα Χατζηνικολάου- ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την εφημερίδα Αυγή, είχε προτείνει  να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε ο «902» να παραμείνει στην Αριστερά. 

Το ηθικό επιχείρημα -πέραν του κινδύνου ο «902» να περάσει σε συμφέροντα  μνημονιακά- ήταν ότι η συχνότητα «δεν είναι περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά κοινωνική περιουσία της Αριστεράς». Και τότε το ΚΚΕ δια του οργάνου του, «Ριζοσπάστης» είχε απαντήσει με ύβρεις οδηγώντας στο συμπέρασμα είναι ότι η συχνότητα είναι του κόμματος και όποτε θέλει της βάζει φωτιά και την καίει. 

Κι όμως το ίδιο πρόβλημα είχε και η Αυγή πριν λίγα χρόνια, μα δεν πωλήθηκε, ούτε έκλεισε. Βρήκε τρόπο και συνέχισε χωρίς να απολέσει την πολιτική ταυτότητά της και χωρίς να εξαρτάται από επιχειρηματικά συμφέροντα!  

Από την Δευτέρα, που έγινε γνωστό από τις στήλες της εφημερίδας Νέα, ως απλή οικονομική είδηση, η πώληση του «902», έγινε κατανοητό τι εννοούσε το ΚΚΕ !

Η αναμετάδοση της ΕΡΤ από τον «902» ήταν μια κίνηση που τροφοδοτούσε την ψευδαίσθηση ότι «το ΚΚΕ, την κρίσιμη στιγμή, τελικά θα προσέτρεχε με κάποιον τρόπο». Οικτρή διάψευση. Ο Περισσός διάλεξε στρατόπεδο. Σε αυτό συνέτεινε το αντιΣΥΡΙΖΑικό μένος του!

Εδώ θα μεταφέρω σημεία από άρθρο του δημοσιογράφου Θαν. Καρτερού,  δημοσιευμένα στο koutipandoras.gr:

«Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα είναι βαθιά ανήθικο μια κομματική επιχείρηση, κομματικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία στήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν και στηρίχτηκαν μέχρι σήμερα για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, να πωλούνται σήμερα σε ένα καπιταλιστή, για να κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Να στηρίξουν τον καπιταλισμό!

 Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμα τα «κόλπα» με το καθεστώς και την τύχη των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ, αλλά σίγουρα είναι βαθιά αντεργατικά. Και παρόμοια μέτρα, όπου κι αν είχαν ληφθεί μέχρι σήμερα, το ΚΚΕ τα είχε καταδικάσει και ο «902» τα είχε στιγματίσει, ως αγριότητες ενός συστήματος που πρέπει να ανατραπεί. Είναι δυνατόν σήμερα τα ίδια μέτρα και την ίδια αγριότητα να επιβάλει το ΚΚΕ εν ονόματι οποιουδήποτε οικονομικού τιμήματος;

 Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμη, αλλά αυτή η πώληση είναι το άκρον άωτον του κυνισμού. Και του πολιτικού αμοραλισμού».

Δεν μπορεί να λησμονεί τη Δευτέρα αυτό που δήλωσε την Κυριακή στα Παραπολιτικά (στην εφημερίδα που ΔΕΝ είναι του κυρίου Μαρινάκη) ο Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κόμμα καιροσκοπικό, τυχοδιωκτικό, άλλα να λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ».

(Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύεται αύριο στην
free εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ της Πάτρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: