ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Στιγματίζουμε και καταγγέλλουμε την ανακολουθία, την διγλωσσία, την εξαπάτηση μας για το λιμάνι Πάτρας

Φωτογραφία αρχείου από το παλιό λιμάνι Πάτρας, που οι υποσχέσεις Πάγκαλου και Βενιζέλου, ήταν πως θα παραδοθεί στους πολίτες της.


Η «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» για τη στάση στο Θαλάσσιο Μέτωπο, των  πολιτικών κομμάτων που άσκησαν και ασκούν εξουσία
«Μετά τις πρόσφατες τελευταίες εξελίξεις, θεωρούμε ότι η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη, μπαίνει σε επικίνδυνη τροχιά. Κυρίως γιατί είναι προφανές, ότι όσοι απεργάζονται λύσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, αναθαρρούν, συντονίζονται και θα επιχειρήσουν να αδρανοποιήσουν, όσες δυνάμεις θεωρούν ευάλωτες ή επιρρεπείς στον συμβιβασμό. Κυρίως, και για να τηρηθούν τα πολιτικά προσχήματα, θα επιδιώξουν πλήρη αποστέωση και συρρίκνωση του αιτήματος, έτσι ώστε η ελεύθερη βόλτα στον μόλο της Αγίου Νικολάου και η παραχώρηση των ευκαλύπτων της Ακτής Δυμαίων να γίνουν δεκτά με πανηγυρισμούς! 

Θα επιστρατευθούν για αυτό όλοι οι «ειδικοί», τεχνοκράτες, μελετητές, λιμενολόγοι και συγκοινωνιολόγοι, για να αποδείξουν, ότι η «ανάπτυξη», και το επενδυτικό ενδιαφέρον, επιβάλλουν να θυσιάσουμε την αναπνοή της πόλης μας! 

Είμαστε υποχρεωμένοι, να στιγματίσουμε και να καταγγείλουμε την ανακολουθία, την διγλωσσία, την εξαπάτηση μας, από τα πολιτικά κόμματα και τους αρχηγούς τους, που άσκησαν και ασκούν εξουσία. 

Την ΝΔ και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, γιατί λίγες μέρες πριν την εκλογή του σε συγκέντρωση στην πόλη μας κατακεραύνωνε όλους τους προκατόχους του για την καθυστέρηση απόδοσης του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη! 

Το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί ενώ ήταν αυτός, που έδωσε την εντολή και υπέγραψε την προσωρινή παραχώρηση, γιατί μόλις την περασμένη άνοιξη στην πόλη μας, δήλωνε με προτεταμένο δάχτυλο, ότι θα γίνει ότι συμφωνήσαμε, εξαφανίστηκε ο ίδιος και εξαφάνισε και τους Βουλευτές του όταν συζητήθηκε στο Κοινοβούλιο η τροπολογία που θα έλυνε το πρόβλημα. 

Την ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουβέλη, που ενώ μας υποσχέθηκε καθαρή υποστήριξη στο αίτημα μας, υπαινισσόμενος μάλιστα στην συνάντηση μας, ότι θα αναγκάσει τον Πρωθυπουργό να το δεχτεί, προσάρμοσε την θέση του με τους σχεδιασμούς της Τρόικας και του ΤΑΙΠΕΔ και, προεξάρχοντος του συμπολίτη μας Βουλευτή κ. Τσούκαλη, δραπέτευσε δια της πλαγίας!
Όχι αγαπητοί κύριοι της ΔΗΜΑΡ! Η τροπολογία σας, δεν αφορά την πόλη μας! Αντίθετα, παραγνωρίζει τα κεκτημένα μας, τα φέρνει τουλάχιστον επτά χρόνια πίσω! Παραγνωρίζει την μοναδικότητα του προβλήματος μας, (που είμαστε η μόνη μεγάλη πόλη με δεσμευμένο σε μήκος επτά χιλιομέτρων το κεντρικό θαλάσσιο μέτωπο της)! Συμπλεύσατε, με τα αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα, συμπλεύσατε με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου! Δεν σεβαστήκατε το καθολικό αίτημα μας, (Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, δεκάδων φορέων και χιλιάδων λαού)! Δώσατε, διέξοδο στην Κυβέρνηση για να ξεφύγει από τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές της, να απαγκιστρωθεί από την πολύ συγκεκριμένη αλλά και δρομολογημένη λύση! Τα πάσης φύσης επιχειρηματικά και ιδιοτελή συμφέροντα, θα σας ευγνωμονούν! Καλύτερη ασπίδα προστασίας των επιδιώξεων τους δεν επρόκειτο να βρουν! 
 
Τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει την πρωταρχική ευθύνη γιατί το πρόβλημα δεν λύθηκε επί των ημερών του, ο οποίος μας υποσχέθηκε την παρέμβαση του στην Κυβέρνηση και τον κ. Στουρνάρα, που μας υποσχέθηκε την κατάθεση και στήριξη της τροπολογίας, και έκτοτε αγνοούμε ακόμα και το που βρίσκεται! 

Ο Βουλευτής κ. Νταβλούρος, διαφημίζει το πόσες φορές τρώει με τον κ. Πρωθυπουργό, αλλά στα κρίσιμα εξαφανίζεται! Αποδεικνύεται πολύ λίγος για να συγκρουσθεί με συμφέροντα και υπέρ της πόλης του. Αλήθεια, που βρίσκονται οι Βουλευτές κύριοι Νίκος Νικολόπουλος και Γιώργος Νταβρής; 

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, έχουν ήδη τεθεί και από εμάς και από πολλές πλευρές. Θα περιοριστούμε στην γενική διαπίστωση: Εδώ και μήνες απουσιάζει πλήρως! Με όσα δε περιλαμβάνονται στις τελευταίες ανακοινώσεις του Δημάρχου, προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα. 

Κυρίως όμως, η σημερινή μας ανακοίνωση, έχει στόχο να κάνουμε γνωστές τις απόψεις και τις δικές μας προσεχείς ενέργειες: 

Πρώτον. Στηριζόμαστε στις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Ζητάμε την μετατροπή της ισχύουσας Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης σε Οριστική. Με τους ίδιους ακριβώς όρους. Καμιά υποχώρηση από την θέση αυτή! Κάθε άλλη διατύπωση, κάθε άλλη ανάλυση είναι εκ του πονηρού και θα μας βρει αντιμέτωπους! Επί πλέον θεωρούμε ότι για την λύση αυτή, δεν υπάρχει κανένα νομικό κενό. Είναι υπεραρκετή η απόφαση της Βουλής! 

Δεύτερον. Απέναντι στην καταφανή έλλειψη πολιτικής βούλησης από τη Κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν, πρέπει να ορθώσουμε το αρραγές, αποφασιστικό μαχητικό, αγωνιστικό μέτωπο των συμπολιτών μας! Για τον σκοπό αυτό, θα οργανώσουμε Παμπατραική σύσκεψη φορέων, στο τέλος Αυγούστου , στην οποία θα προτείνουμε την άποψη μας και θα προτείνουμε επίσης παλλαϊκό συλλαλητήριο αμέσως μετα. 

Στην σύσκεψη θα προσκαλέσουμε τους πάντες: Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ, τους αντιπροσωπευτικούς φορείς (Τεχνικό επιμελητήριο, Δικηγορικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο, Εργατικό Κέντρο, Παράρτημα ΑΔΕΔΥ, Εμπορικό Σύλλογο, ΟΒΕΣΝΑ, Εκπολιτιστικούς Συλλόγους, όλους τους συλλόγους μηχανικών και την ΕΕΤΕΜ), τους Βουλευτές, τους Δημοτικούς Συμβούλους, το Περιφερειακό Συμβούλιο. (Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση και αποστολή γραπτής πρόσκλησης). 

Τρίτον. Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και ολόκληρη την Δημοτική Αρχή, να προχωρήσει σε αυτό το μεσοδιάστημα, και με την απόλυτη στήριξη μας, στην υλοποίηση όσων έχουμε αποφασίσει εντός της παραλιακής ζώνης. 

Δηλαδή: Πεζοδρόμηση Αγίου Νικολάου- Γούναρη, οριοθέτηση των χρήσεων, (Αθλοπαιδιές, ποδηλατόδρομος, πολιτιστικές χρήσεις,Parking), τοποθέτηση κάδων ,παγκακιών κτλ. Προγραμματισμός υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων από τα χορευτικά του Δήμου. Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές είναι σήμερα επιβεβλημένες και έχουν καθυστερήσει εντελώς αδικαιολόγητα! 

Τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα από τα απαραίτητα. Καλούμε από τώρα κάθε φορέα, κάθε αιρετό πρόσωπο, κάθε δημότη, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση- έκκληση μας! 

Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών 

Δημήτρης Αϊβαλής
Δημήτρης Αλεξίου
Γιάννης Πανταζόπουλος
Χρήστος Πατούχας
Νίκος Τζανάκος
Πάτρα 7/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: