ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η «Ανυπότακτη Πολιτεία» για την Αστυνομική Επιχείρηση «ανακατάληψης» του Παραρτήματος

         Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΟΥΧΑ 
      Δημοτικού Συμβούλου Πατρέων
Επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας»

1.Το σημερινό Κράτος, η Κυβέρνηση του και οι δυνάμεις καταστολής, καμιά δυνατότητα δεν έχουν να προστατέψουν ούτε την δημόσια ούτε την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων! Εκποιούνται με εντολές της Τρόικας και αποφάσεις του Κοινοβουλίου! Σε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής και συνταγματικής εκτροπής!

2. Όταν παρακολουθούμε Δημοτικές Παρατάξεις να χειροκροτούν τα ΜΑΤ, αντί να εναντιώνονται σε αυτήν την καταστροφική για τον λαό και την χώρα πολιτική, να συνυπογράφουν την «ενοχή», νέων παιδιών για δήθεν εγκληματική δράση, τότε οι ίδιες έχουν χάσει τον ρόλο τους, που θα έπρεπε να είναι η πειθώ, ο διάλογος, η δημοκρατική συμπεριφορά, οι προτάσεις τους για το πώς η νεολαία μας θα βρει διεξόδους.

3.Κανένα ρόλο δεν έχει ο Δήμος Πατρέων, να συμμετέχει ή να συνδράμει Αστυνομικές επιχειρήσεις. Όταν πολύ περισσότερο, δεν έχει μέχρι τώρα οργανώσει κανέναν δημόσιο διάλογο με την νεολαία, τους φορείς των φοιτητών και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, με τους φορείς της πόλης και την κοινωνία, για τον σχεδιασμό της για την χρήση του Παραρτήματος. Και υποχρεωτικά για τον σχεδιασμό αυτόν είναι δύο πράγματα: Διασφάλιση του χώρου σαν χώρου Ιστορικής μνήμης και Αντίστασης και ότι ο χώρος πρέπει να είναι ανοιχτός, πρωτίστως στην νεολαία και τους φοιτητές.

Λυπούμαστε, που σε ένα ακόμα θέμα, αναγκαζόμαστε να κάνουμε υποδείξεις στην Δημοτική Αρχή. Αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει. Ο μόνος δρόμος Δημοκρατίας, αγάπης και όχι συκοφαντιών προς την νεολαία, ο μόνος δρόμος ευθύνης!

Πάτρα 7/8/2013
__________________
Για το Παράρτημα και τις προτάσεις μας, επισυνάπτουμε ανακοίνωση μας με ημερομηνία 25/2/2009. (Τεσσεράμισι χρόνια πριν! Τότε δεν μιλούσε κανένας!).

   
ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ»


(Από το Δελτίο Τύπου της Ανυπότακτης Πολιτείας
για το Παράρτημα στις 25 Φεβρουαρίου του 2009)
     Το τελευταίο διάστημα, επανέρχεται  για συζήτηση η κατάσταση και η χρήση  του «Παραρτήματος», όπως συνεχίζεται να αποκαλείται  το κτίριο  της οδού Κορίνθου. Κατά  την γνώμη  μας η  αντιμετώπιση  του ζητήματος  έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

    Το «Παράρτημα», είναι χώρος, φορτισμένος από ιστορικές μνήμες. Η αντιφασιστική, αντιδικτατορική  εξέγερση των φοιτητών   το 1973  και τα μηνύματά της,  συναντούν την διαχρονική αγωνιστική συμπεριφορά  του λαού, των φοιτητών και της νεολαίας, για ελευθερίες και δημοκρατικά  δικαιώματα, για καλύτερη ζωή και πολιτιστική δημιουργία, για διακίνηση των ιδεών και ενσάρκωση των προοδευτικών οραμάτων.

    Είναι αναγκαίο, ο χώρος αυτός  να παραμείνει και να υλοποιεί  αυτά τα χαρακτηριστικά, απαλλαγμένος από  τις μονομερείς  υπερβολές,  την καταστροφή και την εγκατάλειψη που σήμερα τον απαξιώνει  και τον προσβάλλει.

    Οι  περισσότεροι γνωρίζουν τις δυνατότητες που ο χώρος αυτός διαθέτει. Αμφιθέατρο  εκατοντάδων θέσεων,  κατάλληλο  για πολλαπλές  δραστηριότητες. Πολιτιστικές, πολιτικές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Αρκετές αίθουσες που θα μπορούσαν να στεγάσουν  τις δραστηριότητες των φοιτητικών συλλόγων   η άλλων  φορέων.

    Γνωρίζουμε τα δεδομένα του προβλήματος. Ένα από τα αρνητικά δεδομένα είναι και η αδυναμία συγκρότησης των οργάνων  του φοιτητικού κινήματος.

   Η ύπαρξη των οργάνων αυτών  και κυρίως  η ύπαρξη κεντρικού  οργάνου  των φοιτητών  του Πανεπιστημίου, θα διευκόλυνε  πάρα πολύ στην αποτελεσματική διαχείριση  των χώρων και την δημοκρατική νομιμοποίηση της .

   Αυτό ωστόσο   που γίνεται σήμερα, δηλαδή η ανεξέλεγκτη χρήση από μικρές ομάδες και ενίοτε από παρατάξεις  ή οργανώσεις  νεολαίας, στερείται  αφ’ ενός  οποιασδήποτε  νομιμοποίησης  και αφετέρου  επιταχύνει την πλήρη καταστροφή του χώρου. Εννοούμε με σαφήνεια, ότι δημοκρατική νομιμοποίηση, δεν αποτελεί καμία μονομερής απόφαση, ερήμην των οργάνων του φοιτητικού κινήματος και της πλειοψηφίας τους. Η σημερινή κατάσταση επίσης, στερεί την δυνατότητα ο χώρος να είναι πραγματικά και μόνιμα ανοιχτός  για την πόλη στο σύνολο της. Εννοείται, ότι η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων να οργανώνουν τις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις για την 17 Νοέμβρη είναι θετική, με απαραίτητα τα επιπλέον βήματα, για την εξασφάλιση όσων προαναφέραμε.

   Γνωρίζουμε επίσης, την ανεπίσημη πρόταση των φοιτητών της περιόδου της χούντας, για την παράδοση του χώρου  στον υπό σύσταση  σύλλογό τους. Το αίτημα  είναι συμπαθές και σε κάθε περίπτωση  καλοπροαίρετο. Το κρίνουμε ωστόσο αναποτελεσματικό. Η σημερινή κατάσταση   του παραρτήματος απαιτεί άμεσες λύσεις. Θεωρούμε βεβαίως επιβεβλημένο, στην όποια λύση, ο σύλλογος αυτός  να στεγάσει εκεί τις δραστηριότητες του,  βάζοντας την δική του σφραγίδα με την αναμφισβήτητη  ενωτική και  δημοκρατική του  συγκρότηση, στην διαφύλαξη των ιστορικών του καταβολών . 

 Αυτό που προτείνουμε είναι :

1.    Χαρακτηρισμός του Παραρτήματος  ως χώρου Ιστορικής μνήμης, ως χώρου διαλόγου και πολιτιστικής  δημιουργίας  και έκφρασης, ανοιχτού στο λαό της Πάτρας και τους φορείς του.

2.    Παραχώρηση της χρήσης  του στο Πανεπιστήμιο  της Πάτρας, το οποίο θα αναλάβει την αποκατάσταση,  την συντήρηση και την φύλαξη του, καθώς και την ευθύνη της διαχείρισης της χρήσης του. Αναφέραμε ήδη   ενδεικτικές χρήσεις: Στέγαση των δραστηριοτήτων των φοιτητικών  συλλόγων  ή του κεντρικού  αντιπροσωπευτικού τους οργάνου, στέγαση του συλλόγου φοιτητών του 1973, αισθητική του διαμόρφωση με φωτογραφικό και ιστορικό υλικό , παραχώρηση του για οργάνωση εκδηλώσεων  των πανεπιστημιακών φορέων και των φορέων της πόλης .

   Εάν το Πανεπιστήμιο  αρνηθεί  να αναλάβει αυτή την ευθύνη ,  τότε υποχρεωτικά  ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί  από τον Δήμο της  Πάτρας με τις ίδιες όμως βασικές κατευθύνσεις .

   Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις πρέπει  να ληφθούν  και να πραγματοποιηθούν άμεσα.

Για την «Ανυπότακτη Πολιτεία»
Χρήστος Πατούχας

Δεν υπάρχουν σχόλια: