ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Η Μαγνησία βρίσκεται σε μόνιμη αναμονή αποζημιώσεων

 

 

 Αλλά και αποκαταστάσεων εδώ και 1 χρόνο από την κακοκαιρία του Daniel που έπληξε ανελέητα την Θεσσαλία!

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε ανελέητα την Θεσσαλία, και την περιοχή μας. Ένα χρόνο μετά, η Μαγνησία κηρύχθηκε και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την θαλάσσια ρύπανση στον Παγασητικό με τόνους νεκρά ψάρια.

Στην πραγματικότητα, όλον αυτό τον χρόνο, η Μαγνησία δεν σταμάτησε να δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις του φαινομένου στην τοπική οικονομία, στον τουρισμό, στην πρωτογενή παραγωγή, στο περιβάλλον, και φυσικά στην καθημερινότητα που μέχρι σήμερα δεν έχει επανέλθει στην κανονικότητα» ανα φέρει σε δήλωσή του ο βουλεςυτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Μεϊκόπουλος.

Και σημειώνει τα απαρακάτω:

«Το μεγαλόπνοο σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας προχωρά αργά και αποσπασματικά, με αλλεπάλληλες εξαγγελίες και ανακοινώσεις να διαδέχονται προηγούμενες που έμειναν στο κενό. Η γραφειοκρατία, η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και ο βολικός, ενίοτε, κατακερματισμός αρμοδιοτήτων σε σημείο που τελικά κανένας δεν είναι αρμόδιος, υπερβαίνουν την απόλυτη αναγκαιότητα ανάταξης και επανεκκίνησης μιας περιοχής που ερημώνει και μαραζώνει.

Η Μαγνησία βρίσκεται σε μόνιμη αναμονή αποζημιώσεων και λειτουργεί με παρεμβάσεις προσωρινής αποκατάστασης».

Γιαυτό και επισημαίνει:

«Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που πραγματοποιούμε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης στις κρίσιμες υποδομές και στην οδοποιία, για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και την προετοιμασία ενόψει νέων φαινομένων, ακραίων και μη,  λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις ότι αυτές προχωρούν αλλά με καθυστερήσεις και μετακινούμενα χρονοδιαγράμματα.

Επιμένει η κυβέρνηση να μην επενδύει στην πρόληψη και την, όσο το δυνατόν, καλύτερη προετοιμασία, αλλά να διαχειρίζεται τις κρίσεις όταν αυτές προκύπτουν.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και στην περίπτωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Παγασητικού, για την οποία οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει. Ο κρατικός μηχανισμός αδράνησε και οι αρμόδιοι δήλωσαν αναρμόδιοι».

Κια με βάση τις παραπάνω ανεκλπλήρωτες διαβεβαιώσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει: 

«Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί απάντησαν και σε αυτή την κρίση, όπως κάθε φορά.

Εξαγγέλλοντας αποζημιώσεις, pass, και καμπάνια τουριστικής προώθησης, γνωρίζοντας ότι, για να βρεθεί η Μαγνησία στο σημείο που βρισκόταν προ Daniel και να αντιστραφεί η δυσμενής εικόνα που έχει δημιουργηθεί, θα χρειαστούν πολύ περισσότερα.

Όφειλε, επίσης, να είναι ενημερωμένος ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες, επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι που περιμένουν ακόμα αποζημιώσεις για τις περσινές πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο χρόνος, ο τρόπος και τα κριτήρια καταβολής των αποζημιώσεων στην Μαγνησία είναι ένα ζήτημα που προκαλεί δυσπιστία, παρά ανακούφιση στην τοπική κοινωνία.

Επομένως, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αντίδραση των παραγωγικών φορέων που κρίνουν τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ως ανεπαρκή»


Δεν υπάρχουν σχόλια: