ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

1η Μάη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην πλ. Εθν. Αντίστασης




Μήνυμα Απ. Κατσιφάρα
για την Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση του ΕΚ Πάτρας να εορτάσουν όλοι μαζί την Εργατική Πρωτομαγιά «με ενότητα και αγώνα», διότι «ο κόσμος της εργασίας μπορεί να κερδίζει μάχες». 

Και υπενθυμίζει ότι: στην Ελλάδα διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την αντιστροφή της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησαν οι αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Αναλυτικότερα το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το παρακάτω:
«Από το Σικάγο του 1866 μέχρι σήμερα η 1η Μάη παραμένει το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.
Ημέρα τιμής και μνήμης για όσους και όσες αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία, κέρδισαν μάχες που βελτίωσαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζόμενων σε ολόκληρο τον κόσμο και άφησαν τεράστια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Ημέρα που φέρνουμε στην ατομική και συλλογική μνήμη όλους τους πανανθρώπινους αγώνες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλες τις γωνιές της γης, για να τους έχουμε οδηγούς για τους σημερινούς αγώνες και για εκείνους που έρχονται.
Σήμερα που η κυριαρχία των “αγορών” και οι οικονομικές ελίτ, με όχημα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οδηγούν σε αύξηση των ανισοτήτων και περιστολή της δημοκρατίας και απειλούν εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν τον προηγούμενο αγώνα, το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Με ενότητα και αγώνα ο κόσμος της εργασίας μπορεί να κερδίζει μάχες. Στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης διαμορφώνονται προοδευτικές κοινωνικές συμμαχίες που παλεύουν και αλλάζουν τα δεδομένα προς όφελος των εργαζόμενων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τις κοινωνίες σε απόγνωση και στρώνουν το έδαφος για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού.
Στην Ελλάδα η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων, η ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών μεσολάβησης του υπουργείου εργασίας υπέρ των εργαζομένων, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την αντιστροφή της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησαν οι αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Απέναντι σε συμφέροντα και πολιτικές που σχεδιάζουν την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού κράτους. Για την πλήρη αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλες και όλους. Για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αξιοπρεπή εργασία και την δίκαιη κατανομή του πλούτου.
Το εργατικό κίνημα οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτό τον αγώνα. Να παραμερίσει συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και φέρουν καίρια ευθύνη για τα φαινόμενα παθογένειας και παρακμής. Να γυρίσει την πλάτη σε όσους εξυπηρετούν εργοδοτικά ή κομματικά συμφέροντα και με ενότητα, αυτονομία, διαφάνεια και αλληλεγγύη να συγκροτήσει ευρείες αγωνιστικές προοδευτικές πλειοψηφίες που θα παλέψουν για τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία των εργατικών κατακτήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς .
Όλοι και όλες στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας) την Τετάρτη 1η Μάη στις 10:00 π.μ.
Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε».

 Μήνυμα Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για την Εργατική Πρωτομαγιά
Σε μήνυμά του για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει:
«Η ημέρα της Πρωτομαγιάς αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες, τις θυσίες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για εξασφάλιση μόνιμης και αξιοπρεπούς εργασίας, για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για διασφάλιση εργασιακών συνθηκών συμβατών με μια κοινωνία Δημοκρατίας και Δικαίου.
Αποτελεί, παράλληλα, μια μάχη ενάντια στη λήθη του χρόνου, για τις αξίες των αγώνων και των διεκδικήσεων που εμπνέουν και καθοδηγούν όλους μας. Στη σημερινή κοινωνική και οικονομική συγκυρία είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε περισσότερες προοπτικές και λύσεις και να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, με γνώμονα την αποκλιμάκωση της ανεργίας και την παροχή περισσοτέρων ευκαιριών, κυρίως προς του νέους μας και προς τους μακροχρονίως ανέργους.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Με το σύνολο των πολιτικών μας διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ανάπτυξης που προτεραιότητα έχει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα διεκδικούμε πρόσθετους πόρους και προγράμματα τα οποία θα τονώσουν δραστικά την απασχόληση.
Εμπνεόμαστε από τα οράματα και τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, μέσα από τη συνεργασία όλων μας. Με ουσιαστικές πράξεις, με κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία των ευάλωτων ομάδων μας, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, αλλά κυρίως την κοινωνική πρόοδο.
Από καρδιάς εύχομαι Καλή Πρωτομαγιά!»

Στην Αθήνα συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος

«Για την πλήρη αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλες και όλους. Για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αξιοπρεπή εργασία και την δίκαιη κατανομή του πλούτου» 

Κάλεσμα στην συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 1η Μάη στις 11:00 στην Αθήνα και σε όλες τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

«Ημέρα τιμής και μνήμης για όσους και όσες αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία, κέρδισαν μάχες που βελτίωσαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζόμενων σε ολόκληρο τον κόσμο και  άφησαν τεράστια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.  Ημέρα που φέρνουμε  στην ατομική και συλλογική μνήμη όλους τους πανανθρώπινους αγώνες των εργαζομένων στον τόπο μας  και σε όλες τις γωνιές της γης, για να τους έχουμε οδηγούς για τους σημερινούς αγώνες και για εκείνους που έρχονται» αναφέρει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σήμερα που η κυριαρχία των “αγορών” και  οι οικονομικές ελίτ, με όχημα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οδηγούν σε  αύξηση των ανισοτήτων και  περιστολή της δημοκρατίας και απειλούν  εργασιακά δικαιώματα που  κατακτήθηκαν τον  προηγούμενο αγώνα,  το μήνυμα  της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Με ενότητα και αγώνα ο κόσμος της εργασίας μπορεί να κερδίζει μάχες. Στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης διαμορφώνονται προοδευτικές κοινωνικές συμμαχίες  που παλεύουν και αλλάζουν τα δεδομένα προς όφελος των εργαζόμενων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στις  πολιτικές που οδηγούν τις κοινωνίες σε απόγνωση και στρώνουν το έδαφος για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού».

Όπως σημειώνει, «στην Ελλάδα η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις  για την προστασία των εργαζομένων, η ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών μεσολάβησης του υπουργείου εργασίας υπέρ των εργαζομένων,  διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για  την αντιστροφή της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησαν  οι  αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Απέναντι  σε συμφέροντα και πολιτικές  που  σχεδιάζουν την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων,  την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού κράτους. Για την πλήρη αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλες και όλους. Για μια  βιώσιμη  ανάπτυξη που θα  στηρίζεται  στην αξιοπρεπή εργασία και την δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτό τον αγώνα. Να παραμερίσει συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που βρίσκονται μακριά από  τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και φέρουν καίρια ευθύνη για τα φαινόμενα παθογένειας και παρακμής. Να γυρίσει  την πλάτη σε όσους εξυπηρετούν εργοδοτικά ή κομματικά συμφέροντα και με  ενότητα, αυτονομία, διαφάνεια και  αλληλεγγύη να συγκροτήσει ευρείες αγωνιστικές προοδευτικές πλειοψηφίες που θα παλέψουν για τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία των εργατικών κατακτήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς .

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 1η Μάη στις 11:00 στην Αθήνα και σε όλες τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.  Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: