ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Πριν αναλάβει κυβέρνηση η ΝΔ ξεκίνησε το ξεπούλημα

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου χαρίστηκαν τράπεζες και δάνεια στον μπατιριμένο τραπεζίτη Σάλλα και τον έκαναν νοικοκύρη σε ξένο τόπο. Τώρα αποθρασύνονται με το άκουσμα των εκλογικών αποτελεσμάτων κια παρά τα φρένα της κυβέρνησης προχωρούν σε ξεπούλημα των δανείων σε φανς, που θα ξεσπιτώσουν τον κόσμο!



Ξεσπίτωμα!
Όλα στους ιδιώτες
ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Την Κυριακή κρίνεται η διατήρηση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σε δημοκρατικά χέρια


Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από σήμερα οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του RBU η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί ουσιαστικά αυτό που είχαν ήδη από καιρό ζητούν οι Τραπεζίτες για τα κόκκινα δάνεια,  δηλαδή το πέρασμά τους σε ιδιωτικά φανς στα οποία θέλουν να τα δώσουν με χαμηλό τίμημα της αξίας τους (περίπου στο 3%) και αυτά να διεκδικούν από τους δανειολήπτες το 100%.

Ταυτόχρονα να απολύουν εκατοντάδες εργαζόμενους μέσω της απόσχισης κλάδου και της μεταφοράς του προσωπικού σε νέα ιδιωτική εταιρεία, «απαλλάσσοντας» έτσι την τράπεζα από περαιτέρω βάρη και δίνοντας της την ευκαιρία να αυξήσει την κερδοφορία της.

Παράλληλα σχεδιάζουν αυτούς εργαζόμενους που θα στείλουν να δουλέψουν για την μεταφορά των δανείων στην ιδιωτική εταιρεία, να βρεθούν εκτός τράπεζας με την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με κινητοποίηση, καθώς αντιλαμβάνονται ότι με την προκήρυξη των εκλογών βρήκαν την ευκαιρία τα σάυλωκ του οικονομικού κατεστημένου, με την συμβολή του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδας Γ. Στουρνάρα, να ξεπουλήσουν τα σπίτια των δανειοληπτών, αφού δεν θα υπάρξει κυβέρνηση να τους υποχρεώσει με την άρνησή της να επικυρώσει αποφάσεις που θα λάβουν.

Ήδη ο Γ. Στουρνάρας σήμερα μίλησε για μεγάλο κόστος των συντάξεων, και είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο Ασφαλιστικό σύστημα, ευθυγραμμιζόμενος με το κλίμα Μητσοτάκη για ιδωτικοποίηση των πάντων. Ο Νίκος Κακλαμάνης της ΝΔ για είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στα Νοσοκομεία και ο Γιάννης Βρούτσης της ΝΔ για κατάργηση των 120 δόσεων από αυτούς που ρύθμισαν το χρέος τους!

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την αρπακτική διάθεση που εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και την αναγκαιότητα να υπάρξει αντίσταση στην επέλαση της Δεξιάς στις Περιφέρειες και πρώτα σε αυτές που κρίνονται σε Β΄ γύρο, σε Δυτ. Ελλάδα, Κρήτη, Ιόνια Νησιά είναι ανάγκη από αυτές τις Περιφέρειες να σταλεί στην δημοκρατική κοινωνία μήνυμα ελπίδας. Την Κυριακή κρίνεται η διατήρηση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σε δημοκρατικά χέρια, όπως και των άλλων δύο περιφερειών


Από την πλευρά του ΕΚ Πάτρας σχετικά με όσα συμβαίνουν σε τοπικό επίπεδο στην τράπεζα Πειραιώς, εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς κόντρα στα σχέδια της τράπεζας για απόσχιση της υπηρεσίας διαχείρισης κόκκινων δανείων(RBU) και την μεταφορά 1200 τραπεζοϋπαλλήλων σε ξένα funds.

Όλοι μαζί στείλαμε ένα σαφές μήνυμα πως δε θα δεχθούμε καμία απόσχιση καμία απόλυση στην Τράπεζα Πειραιώς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας μαζί με το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού στο νομό Αττικής και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας,  Ιωαννίνων, Αγρινίου και Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής  προκηρύσσουν νέα απεργία για αύριο 29/5 για όλους τους εργαζόμενους στη Τράπεζα Πειραιώς.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο του RBU στη Λεωφόρο Μεσογείων στις 8:00πμ

Γυρνάμε την πλάτη σε όσους ακόμα και τώρα καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας , εφησυχασμού και αναμονής.

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς σε απεργιακή κλιμάκωση. Όλοι στην απεργία!

Κανένας μόνος του !

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: