ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Στοχευμένη μείωση φορολογίας - Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους

 

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, η υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για ένα «σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα, με στοχευμένη μείωση της φορολογίας για τη μεσαία τάξη και ταυτόχρονη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

«Θέλουμε την ψήφο του ελληνικού λαού για την επόμενη  τετραετία για να ολοκληρώσουμε το δικό μας πρόγραμμα», σημειώνει η υπουργός Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα».

Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης τετραετίας εμπεριέχει «στοχευμένη μείωση της φορολογίας για τη μεσαία τάξη με ταυτόχρονη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

Ακόμα δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εθνικές εκλογές χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει σε ποια περιοχή.«Μπορούμε να έχουμε πλήρη αντιστροφή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Οι εκλογές έχουν ξεκάθαρο διακύβευμα για το μέλλον της χώρας».

«Κάθε φορά που η ΝΔ ξεδιπλώνει το πρόγραμμά της υπάρχει κοινωνική αντίδραση», τόνισε η υπουργός και έκανε λόγο για «ενίσχυση των νέων ανθρώπων και της εργασίας τους. Αρχίζουμε και χτίζουμε εμπιστοσύνη με τον λαό».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών υπογράμμισε ότι «έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα. Η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής σε μια ήδη επιβαρυμένη κοινωνία η οποία έδειξε ότι δεν μπορούσε να το σηκώσει».

«Κάναμε την πολιτική επιλογή να στηρίξουμε τον κόσμο που φτωχοποιήθηκε την προηγούμενη περίοδο» τόνισε η υπουργός Εργασίας, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η φτωχοποίηση στη μεσαία τάξη δεν έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σταθεροποιήσαμε την κατάσταση».

Επιπλέον η Έ.Αχτσιόγλου σημείωσε ότι αν και «δώσαμε προτεραιότητα στην στήριξη αυτού του κόσμου, ωστόσο μέσα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν έχεις τη δυνατότητα να προωθήσεις και άλλα μέτρα οικονομικής φύσης».
«Από τον Σεπτέμβριο αρχίσαμε να ξεδιπλώνουμε την οικονομική μας πολιτική αλλά δεν αρκούν 8 μήνες», πρόσθεσε η ίδια και σημείωσε ότι «σιγά σιγά η κοινωνία αντιλαμβάνεται το αποτύπωμα των οικονομικών μέτρων».

Επιπρόσθετα, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «η ατζέντα της ΝΔ εμπεριέχει ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης

Παρουσιάζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το να τοποθετήσεις τα χρήματα της ασφάλισης στην ιδιωτική είναι καλό, την ώρα που εμπεριέχει και ρίσκο καθώς τα χρήματα επενδύονται από τις ίδιες τις εταιρείες.

«Σύστημα τριών πυλώνων υπάρχει ήδη. Ωστόσο αυτό που εισηγείται ο κ. Μητσοτάκης είναι να μεταφερθούν πόροι από τον πρώτο πυλώνα -τη δημόσια ασφάλιση- στην ιδιωτική», προσθέτει η ίδια και εξηγεί ότι «οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις συντάξεις. Αν πάρεις τις εισφορές και τις πας αλλού υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο να πληρωθούν οι συντάξεις».

Ακόμη η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».
Σχετικά με την αύξηση στις συντάξεις χηρείας στο 70% του ποσοστού αναπλήρωσης -από το 50%- η ίδια τόνισε ότι οι δικαιούχοι θα το δουν στις συντάξεις του Ιουλίου.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «ανεπάρκεια διεισδυτικοτητά μας στις τοπικές κοινωνίες».

Τέλος, αναφορικά με τη χθεσινή σεξιστική επίθεση εναντίον της Κ.Κούνεβα από τον -πρώην πλέον- τομεάρχη ετεροδημοτών της ΝΔ, Κ.Στεφανίδη, η υπουργός έκανε λόγο για «καλοδεχούμενη η διαγραφή από τον Κ.Μητσοτκάκη».

«Χρειάζεται επιθετική αντιμετώπιση των σεξιστικών επιθέσεων. Οι γυναίκες δεν πρέπει να παίρνουν το ρόλο του θύματος και να ζητούν την προστασία. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίζουμε διαρκώς έδαφος», συμπλήρωσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: