ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Υποκλοπές: Η Krikel του Λαβράνου μπήκε σε εκκαθάριση

Κώδικας και λάπτοπ
(FREEPIK.COM)

 

Τέλος και επίσημα μπαίνει σε μία από τις πιο κομβικές εταιρείες του σκανδάλου των υποκλοπών με την Krikel συμφερόντων του Γιάννη Λαβράνου να ανακοινώνει τη λύση και την εκκαθάριση, καθώς όπως φαίνεται ολοκληρώθηκε η αποστολή της.

Η εταιρεία μετά τις απόρρητες συμβάσεις εκατομμυρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, την εξόφληση του τραπεζικού δανεισμού αρκετών εκατομμυρίων, τη χορήγηση μερίσματος, προχώρησε στη λύση, την ώρα που ο Γιάννης Λαβράνος είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά το πρποσφατο πόρισμα-πλυντήριο του Αρείου Πάγου, ενώ και η Krikel ελέγχεται για εικονικά τιμολόγια τεράστιας αξίας.

Όπως φαίνεται στα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ στις 17 Σεπτεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου, οι εταίροι αποφάσισαν την λύση της εταιρείας και τη θέση αυτής σε εκκαθάριση.Στον ισολογισμό έναρξης εκκαθάρισης, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται ότι η Krikel έμεινε χωρίς αντικείμενο, καθώς κατά το εννεάμηνο του 2024 εμφανίζει ζημιά 19.767,51 ευρώ, έναντι κέρδους 211.762,88 ευρώ το 2023, ενώ εξόφλησε και τα υπόλοιπα 1.339,31 ευρώ του δανείου ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από την Optima Bank. Σημειώνεται ότι η Krikel  το 2022 είχε κέρδη 666.675,20, μοιράζοντας μέρισμα 550.000 ευρώ στον μοναδικό εταίρο.Το τάιμινγκ της λύσης και εκκαθάρισης προκαλεί αίσθηση, καθώς έρχεται στον απόηχο της καταγγελίας που είχε κάνει ο Θανάσης Κουκάκης στις αρχές Ιουνίου. Ο δημοσιογράφος είχε προσφύγει στην Επιτροπή Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής, καταθέτοντας νέα στοιχεία.

Η Krikel, βρισκόταν τουλάχιστον στα χαρτιά, χωρίς μέτοχο από τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ο Στέφανος Τρίμπαλης όχι μόνο δεν ήταν ο ιδιοκτήτης της Krikel, όπως δήλωσε ψευδώς στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά ακόμη και ως διαχειριστής της εταιρείας είχε διακοσμητικό ρόλο.

Τον Απρίλιο του 2024 ανέλαβε την εταιρεία - στα χαρτιά - ένας 32χρονος και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν φαίνεται να έχει μισθοδοτηθεί πουθενά από το 2010 μέχρι σήμερα.

Τον Ιούνιο του 2024, εργαζόμενος της Krikel μιλώντας στο Inside Story έλεγε ότι «εδώ και έξι μήνες απέχουμε από τη δουλειά μας και περιμένουμε την απόλυσή μας».

Την ίδια στιγμή είχε δει το φως αποκάλυψη του Στέλιου Κούλογλου στο tvxs.gr ότι τιμολόγια του Πρώτου Θέματος και του Newmoney.gr βρέθηκαν στην Krikel του Γιάννη Λαβράνου. 

Με βάση τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, η Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Εκδοτική ΑΕ έλαβε 55.800 ευρώ από την Krikel και η Εκδόσεις Νέο Χρήμα ΑΕ έλαβε 55.800 ευρώ. Δηλαδή αθροιστικά 111.600 ευρώ. Πρόκειται για τις μοναδικές επιχειρήσεις ΜΜΕ που εμφανίζονται ως προμηθευτές τις Krikel, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των στοιχείων που εισέφερε η Οικονομική Αστυνομία στις εισαγγελικές Αρχές. Σε σχέση με το χρόνο που έγινε η τιμολόγηση των 111.600 ευρώ το 2022, κατά τις πληροφορίες, αυτή ακολούθησε των αρχικών αποκαλύψεων για την υπόθεση των υποκλοπών.

Συνεπώς, το ερώτημα του «ενός εκατομμυρίου» είναι αν η λύση και εκκαθάριση της Krikel, έγινε με στόχο να δυσχεράνει τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και της Εφορίας, σε μία προσπάθεια να κρυφτούν πολύτιμα στοιχεία που ενδεχομένως θα οδηγούσαν σε νέα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: