ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Θανάσης Κούστας παρουσίασε το βιβλίο του χθες

 

Γέμισε κόσμο το Μαρκάτο για την  Πάτρα του 1960 μέσα από το βιβλίο του συγγραφέα "Αγκινάρες με πολύ αλάτι"

Το νέο βιβλίο του συμπολίτη Αθανάσιου Κούστα με τίτλο «Αγκινάρες με πολύ αλάτι, Μία αυθεντική ξενάγηση στην Πάτρα του 1960» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση των εκδόσεων «Το Δόντι» την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 στην πλατεία Μαρκάτου της Πάτρας.

Μαζί με τον συγγραφέα, για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, διευθύντρια σύνταξης στο ενημερωτικό portal thebest.gr, από το οποίο και το ρεπορτάζ και ο Δρ. Ανθρωπογεωγράφος και πρόεδρος της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά από το βιβλίο «Αγκινάρες με αλάτι», ο Θανάσης Κούστας ξεναγεί και πάλι τους αναγνώστες σε δρόμους, καταστήματα, σπίτια, εργοστάσια και γειτονιές της Πάτρας, με πυρήνα τη δεκαετία του 1960. 
 
Συστήνει πρόσωπα και μοιράζεται εικόνες και συναισθήματα, όχι μόνο για να ξυπνήσει τη νοσταλγία και τις μνήμες όσων έζησαν εκείνα τα χρόνια, αλλά γιατί η γνώση του παρελθόντος είναι πολύτιμη για να καταλάβουμε καλύτερα τη σημερινή πόλη.
 
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και δημοσιευμένα κείμενα που δεν έχουν άμεση σχέση με την Πάτρα εκείνης της εποχής, αλλά το καθένα για τους δικούς του λόγους θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: