ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση εργασίας Ρένας Δούρου με τον Δήμαρχο Λ. Μίχο

 

Δήλωση της βουλεύτριας και τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Οι προοπτικές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης εργασίας της Ρένας Δούρου με τον Δήμαρχο της πόλης, Λάμπρο Μίχο. Στη συνάντηση μετείχαν οι : Κων. Σέργη, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Σ. Ραγκούσης, Γενικός Γραμματέας, Βασ. Βόσσος, Πρόεδρος του ΔΣ καθώς και οι : Β. Κλάδη, αν συντονίστρια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αγ. Βαρβάρας, Γ. Χριστόπουλος μέλος Συντονιστικού ΟΜ Αγ. Βαρβάρας και Χρ. Νικολαρέας, μέλος της ΝΕ.

Ο Δήμαρχος παρατήρησε ότι σήμερα είναι σε εξέλιξη στην πόλη σειρά εργολαβιών που αφορούν από Πράσινες Διαδρομές, πεζοδρόμια και οδική ασφάλεια ως την ανάπλαση της Π.Π. Γερμανού καθώς και πολλές μικρότερες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης που αφορούν σε βελτίωση της καθημερινότητας και την βελτίωση του περιβάλλοντος. Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη, αυτή την περίοδο, της επόμενης φάσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Αγίας Βαρβάρας: πρόκειται, όπως εξήγησε, για την υλοποίηση όσων μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και αφορούν πεζοδρόμια, πεζόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, κόμβους και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που αλλάζουν  σημαντικά την όψη της πόλης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι γύρω από τα σχολεία, για παράδειγμα, δημιουργείται δίκτυο πεζοδρομίων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ρ. Δούρου, ο Λ. Μίχος αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα για την Αγία Βαρβάρα. Τη δημιουργία, με εξασφάλιση χρηματοδότησης από τον Δήμο, Ακαδημίας Τεχνών στον βιομηχανικό χώρο της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ, που πρόκειται να αποτελέσει πολιτιστικό πόλο, με σχολές τεχνών (όπως πχ η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου), θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων με έμφαση στον πολιτισμό κλπ. Ήδη στη βάση του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο Δήμος έχει διαθέσει στο Πανεπιστήμιο τη χρήση του Κτιρίου 1 της πρώην Βιοχρώμ, για τη στέγαση και λειτουργία του Ινστιτούτου Confucius ΠΑΔΑ, το οποίο Πανεπιστήμιο ετοιμάζει την έναρξη Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο δήμο της Αγίας Βαρβάρας.

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου υπογράμμισε τη στήριξή της στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων και την προώθηση των διεκδικήσεών του, με παρεμβάσεις στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: