ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Διευρυμένη σύσκεψη ΠΕΣΟΠΠ της ΠΕ Αχαΐας

 

 

Για την αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη

 

Η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου του φετινού καλοκαιριού αποτέλεσε το εφαλτήριο  σημείο για την συζήτηση στο ΠΕΣΟΠΠ της ΠΕ Αχαΐας που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, παρουσία των συναρμόδιων φορέων με θέματα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και το σχεδιασμό δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις.

Με δεδομένο ότι το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο θερμά που έχουν καταγραφεί τα τελευταία  χρόνια, επισημάνθηκε ότι άφησε πληγές στις τοπικές κοινότητες και αναλύθηκαν οι ενέργειες που δρομολογούνται από την Πολιτική Προστασία της ΠΔΕ και τους φορείς  που εμπλέκονται στον κρατικό σχεδιασμό, όπως στην  περιοχή του Ερυμάνθου και του Γηροκομειού. Τονίστηκε ωστόσο από όλους τους συμμετέχοντες ότι ευτυχώς δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής παρ’ όλη την ιδιαίτερα επικίνδυνη και δύσκολη φύση των συγκεκριμένων συμβάντων. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε τα εύσημα για την άρτια συνεργασία που είχε και τον συντονισμό που διετέλεσε αλλά και όλo το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως επίσης τα στελέχη της πολιτικής προστασίας Περιφέρειας και Δήμων.

Ο κ. Ζαΐμης συνεχάρη όλες τις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, το προσωπικό  της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας αλλά και τους πέντε δήμους της Αχαΐας και ειδικά τις διευθύνσεις πολιτικής προστασίας για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς οι ανάγκες που αναδείχθηκαν για τις πυρόπληκτες περιοχές, ο σχεδιασμός δράσεων για την επόμενη μέρα με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αχαΐας και η προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων  για τον επερχόμενο χειμώνα.

«Προχωράμε αποφασιστικά και επικεντρωνόμαστε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Είναι μια προσπάθεια συλλογική με πρωταρχικό και κυρίαρχο τον ρόλο της  πολιτικής προστασίας. Φέτος ήδη ενεργούμε συντονισμένα και υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων των τελευταίων ετών τόσο από την τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Αχαΐας όσο και από την πολιτική προστασία με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και τη μέγιστη δυνατή πρόληψη απέναντι σε ακραίες φυσικές καταστροφές και στην κλιματική αλλαγή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαΐμης. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: