ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η φωτογραφία και η δημοσκόπηση που ταράσσουν!

 


Και στον επόμενο καιρό, που θα ηρεμήσει η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι δεν θα νοιώθουν καθόλου υπερήφανοι για την στάση τους!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

«Ο Κασσελάκης είναι εδώ. Εσείς πού είστε;» ρωτάει ο αρθρογράφος Θαν. Καρτερός μέσα από την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ, δείχνοντας ξεκάθαρα την απογοήτευσή του από την αναπάντεχη για τον ίδιο, τροπή της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε πλειοψηφικό μέρος της, το οποίο όμως κατέληξε σε οικτρή ήττα το περασμένο Σάββατο.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι γνωστά. Αυτά έβγαλε η κάλπη το βράδυ στις 8 που άνοιξε! Κι επειδή δεν άρεσαν σε μέρος συνέδρων, επέλεξαν να φερθούν απολιτίκ, με διαμαρτυρία εκ τός αιθούσης. Κάτι που δυστυχώς εκτυλίσσεται  μέρες τώρα και στο διαδίκτυο.

Κι αυτά παρά την προτροπή κύκλων του κόμματος να γίνει επιτέλους αντιληπτό  ότι οι διαδικασίες της ΚΕ ολοκληρώθηκαν με δημοκρατικό τρόπο και το επόμενο βήμα του κόμματος είναι η συμμετοχή των μελών στο Συνέδριο που θα συνέλθει από 1 έως 3 Οκτωβρίου και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου του στις 24 του μηνός.

Σημειώνεται ότι υπερψηφίστηκε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, που έλαβε 112 υπέρ σε 201 παρόντες. Υπέρ της πρότασης Πολάκη ψήφισαν 9 και υπέρ της πρότασης Τζάκρη, της ομάδας των 87, ψήφισαν 62 σύνεδροι και βρέθηκαν και δύο λευκά. Αυτό σημαίνει ότι οι κάλπες για την εκλογή προέδρου θα στηθούν στις 24 Νοεμβρίου και το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 1η ως 3 Νοεμβρίου

«Δυστυχώς, είμαστε σε μία φάση που λείπει η πολιτική συζήτηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι προτίθεται να κάνει, για παράδειγμα, κάθε υποψήφιος ή υποψήφια πρόεδρος σε σχέση με τις ειλημμένες αποφάσεις μας. Τι θα κάνει για να ενώσει το κόμμα. Σε ποιες καταστατικές αρχές θα πρέπει να εδράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει τις μάχες από εδώ και πέρα, ενώ θα πρέπει να θυμίσω ότι υπάρχει το “έδαφος” των ψηφισμένων αποφάσεων και της δουλειάς της επιτροπής καταστατικού», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984. Για να συμπληρώσει ότι «η κοινή μας απόφαση είναι να ηγηθούμε μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συνεργασίας. Εκεί πρέπει να εργαστούμε και να τοποθετηθούμε αν υπάρχει διαφωνία με αυτή τη στρατηγική. Και να εξηγηθεί, αν υπάρχει διαφωνία, γιατί υπάρχει σε κάτι που ψηφίσαμε πριν από τρεις μήνες».

Παράλληλα, το μήνυμα ότι δεν είναι αποδεκτός ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνοντας σχετικά κάλεσμα στα μέλη και στα στελέχη του κόμματος.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδουν με τις καταστατικές μας αρχές και την ευθύνη των στελεχών του κόμματος, πόσο μάλλον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ως εκ τούτου ο λόγος αυτός δεν είναι υπό οποιαδήποτε συνθήκη αποδεκτός.

Παρά ταύτα όμως ακούγονται φωνές, ''ξώφαλτσες'' και προσωπικές επιθέσεις, που δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς!

Με αφορμή  το προσωπικό μήνυμα που εκπέμπει ο Στέφ. Κασσελάκης μέσα από την προβολή της προσωπογραφίας του, διαβάζουμε στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ, υπό το πλαίσιο της δημοκρατικής έκφρασης, τον Θαν. Καρτερό:

«Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΡΙΖΑ με λίγο μεγαλύτερα λευκά, και ένα τεράστιο ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, κατάμαυρο, που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι δεν είναι πια στην Ιταλία, την Ολλανδία, ή τις Αζόρες.  Εδώ είναι, κοντά μας, το πολύ-πολύ να πετάχτηκε για καφέ μέχρι την Άρτα και το γεφύρι με τους σαράντα μάστορες κι εξήντα μαθητάδες. Και την Όλγα».

Ποια σχέση μπορεί να έχει με την αριστερή πολιτική σκέψη αυτή η γραφή, ενός κάποτε σοβαρού αρθρογράφου;; Μία μόνον εξήγηση για την εκπόρευσή της μπορεί να δοθεί: Αυτή των δημοσκοπικών ευρημάτων, που φέρουν τον Κασσελάκη να προηγείται  έναντι των άλλων υποψηφίων. Που όμως ακόμη δεν έχουν εκτεθεί και με διαφορά τις 30 μονάδες υπέρ του. Την .Interview εννοώ, που δίδει 45% στον Κασσελάκη, 15,4% στον Πολάκη, 12,5% στον Φάμελλο.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι δεν θα βγουν κι άλλες δημοσκοπήσεις, που ακπόμη δεν ξέρουμε τι θα δείξουν. Ούτε πως ανάμεσά τους θα υπάρξουν και... δημοσκοπικές μαϊμούδες!

Και με αφορμή πάντα την φωτογραφία του υποψηφίου, ο αρθρογράφος καταλήγει:

«Αυτή είναι η μικρή ιδέα του Κασσελάκη για το ΣΥΡΙΖΑ -τι πρέπει να κάνει ακόμα για να το καταλάβουμε;  Και η μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Κανείς πια δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει. ΑΥΤΟΣ είναι εδώ. Εσείς πού είστε;».

Δυστυχώς, η αβεβαιότητα είναι κακός σύμβουλος. Και στον επόμενο καιρό, που θα ηρεμήσει η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που τα λένε σήμερα δεν θα νοιώθουν καθόλου υπερήφανοι για την στάση τους!

Διότι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εδώ! Κρατώντας μία κυβέρνηση βαθιά διεθθαρμένη, όπως είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Κι εμείς ασχολιόμαστε εάν π΄ξηγε κια πόσο πήγε ο Κασσελάκης στην  βράβευση. Τι ρούχο φορούσε, με ποιον πήγε. Γιατί πήγε στην Άρτα. Και άλλες λάιφ στάιλ καταστάσεις ενώ η ακρίβεια μαστίζει τον πολίτη και φαλκιδεύει το μέλλον της νέας γενειάς,  ενώ οι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουνν την περιουσία τους! 

Αυτήν την Αριστερά θέλουμε; Ιδού το ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: