ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Παρέμβαση του Κ. Αρβανίτη για τον φόνο του μετανάστη

 

 

«Η κυβέρνηση δεν θέλει ακόμη να καταλάβει το νόημα του πρόσφατου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα»


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, τονίζει ότι οι εξηγήσεις της Αστυνομίας «κάθε άλλο παρά ρίχνουν φως σε αυτήν την υπόθεση, καθώς δεν απαντούν γιατί μεταφερόταν αυτός ο άνθρωπος από το ένα αστυνομικό τμήμα στο άλλο».

Είπε τα παραπάνω αναφερόμενος στον θάνατο μετά από βασανισμό του άτυχο μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ που το πτώμα βρέθηκε πεταμένο έξω από αμαρτωλό Αστ. Τμήμα Αγ. Παντελεήμονος

«Γιατί τόσες μέρες δεν είχε επικοινωνία με την οικογένειά του, ούτε με δικηγόρο; Γιατί το σημείο, όπου βρέθηκε νεκρός, δεν παρακολουθείτο από κάμερες ασφαλείας, όπως το υπόλοιπο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα; Γιατί δεν τον περιέθαλψαν εφόσον έφερε τραύματα.

Η  Ελληνική Αστυνομία, οφείλει και πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των κρατουμένων;» σημειώνει ο ίδιος.

Και επισημαίνει: «η κυβέρνηση δεν θέλει ακόμη να καταλάβει το νόημα του πρόσφατου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Αρβανίτη:

«Οι φωτογραφίες και τα ρεπορτάζ για τον βασανιστικό θάνατο του 37χρονου μετανάστη από το Πακιστάν μέσα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα έχουν προκαλέσει αγανάκτηση και αποτροπιασμό στην κοινωνία μας.

Οι εξηγήσεις που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία κάθε άλλο παρά ρίχνουν φως σε αυτήν την υπόθεση, καθώς δεν απαντούν γιατί μεταφερόταν αυτός ο άνθρωπος από το ένα αστυνομικό τμήμα στο άλλο. Γιατί τόσες μέρες δεν είχε επικοινωνία με την οικογένειά του, ούτε με δικηγόρο. Γιατί το σημείο, όπου βρέθηκε νεκρός, δεν παρακολουθείτο από κάμερες ασφαλείας, όπως το υπόλοιπο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Γιατί δεν τον περιέθαλψαν εφόσον έφερε τραύματα. Η Ελληνική Αστυνομία, οφείλει και πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των κρατουμένων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες ενός περιστατικού όπως ο θάνατος του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ. Ενός ανθρώπου που ζούσε στην χώρα μας από το 2004, σε γνωστή διεύθυνση, είχε άδεια διαμονής και μιλούσε καλά ελληνικά.

Καταδικάζουμε και την άγρια καταστολή της χθεσινής κινητοποίησης έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει το θέμα και να δώσει απαντήσεις. Η δικαιοσύνη θα πρέπει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της.

Η κυβέρνηση δεν θέλει ακόμη να καταλάβει το νόημα του πρόσφατου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: