ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Κ. Νοτοπούλου: Άμεση και επιτακτική προτεραιότητα

Κ. Νοτοπούλου: Άμεση και επιτακτική προτεραιότητα η κατασκευή σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου



Η κατασκευή σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου

Το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου, η βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, όπου είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια του σχολείου κυρία Ορφανίδου Πηνελόπη, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κυρία Τσιφλικιώτη Παρασκευή και με εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, για τα προγράμματα που υλοποιούνται και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές καθημερινά.

Το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου ιδρύθηκε το 2002 και στεγάζεται από τότε σε μισθωμένο ισόγειο χώρο πολυκατοικίας, κατασκευασμένης το 1976, ως …. προσωρινή λύση, μέχρι την κατασκευή κτιρίου.
Κοινή διαπίστωση όλων, ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι παντελώς ακατάλληλος για τη στέγαση οποιασδήποτε σχολικής μονάδας και ότι υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη για τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε κατάλληλο κτίριο, αφού το συγκεκριμένο δεν πληροί ούτε τις βασικές και στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε η Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση της για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, παρά τις ακραίες, αντίξοες και ακατάλληλες συνθήκες του σχολικού περιβάλλοντος και τόνισε ότι αυτό οφείλεται στην άριστη παιδαγωγική και γνωστική τους κατάρτιση, καθώς και στο μεράκι και στο φιλότιμο που επιδεικνύουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο υπόγειο του κτιρίου είναι αποθηκευμένος πολύτιμος και χρήσιμος εξοπλισμός, ο οποίος όμως δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί προς όφελος των μαθητών, εξαιτίας της ασφυκτικής στενότητας του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο για σχολικό κτίριο, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία πρόοδος, αφού δεν έχει εκπονηθεί ούτε καν μελέτη.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει άμεσα όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προς κάθε κατεύθυνση και σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την προώθηση και την επίλυση του προβλήματος, το οποίο αντιμετωπίζει ως άμεση και επιτακτική προτεραιότητα, όπως δήλωσε.

Στη συζήτηση αναδείχτηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών από όλους και συντονισμού των προσπαθειών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος που είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου και κατάλληλου σχολικού κτιρίου για να στεγάσει του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: