ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Για το 2022 και το 2023 μάζεψε 4 δισ. ευρώ παραπάνω

 


 Πληθωρισμός, ακρίβεια και υπερπλεονάσματα: Η ΝΔ χτίζει πάνω στην ακρίβεια και ποντάρει σ’ αυτή

α. Από τη συνέντευξη του Στ. Κασσελάκη: - Η κυβέρνηση προεκλογικά έλεγε ότι είναι εισαγόμενη ακρίβεια. Είπε λοιπόν ψέματα ο κ. Μητσοτάκης γι' αυτό το θέμα. Και για τις μειώσεις των φόρων είπε ψέματα. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί αυτή τη στιγμή να νομοθετήσει, αν θέλει, να υπάρχει ένα πλαφόν, ένα όριο κέρδους στην κερδοφορία στο ηλεκτρικό ρεύμα. Εμείς προτείνουμε 5%. Δεν το κάνει. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν: μπορεί να μπει ένα όριο στο ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι δημόσιο αγαθό. Αλλά η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να υπάρχει ένα πολύ δυνατό, πολύ μικρό ολιγοπώλιο με τεράστια κέρδη, μεγαλύτερα σχεδόν απ’ όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, εξ ου και είμαστε από τις πιο ακριβές χώρες στο ρεύμα. Είμαστε από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό στα τρόφιμα.

- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας λέει ότι πρέπει να πεινάει ο ελληνικός λαός όσο βγάζουν υπερκέρδη οι τράπεζες και οι πάροχοι του ρεύματος. Κι αυτό όταν λέει ότι η χώρα είναι οικονομικό θαύμα; Άρα, δεν καταλαβαίνω: λέει ότι είμαστε οικονομικός παράδεισος και μετά, ενώ πεινάει ο λαός μας, μας λέει ότι δεν μπορεί να βάλει 0% στον ΦΠΑ – ενώ, παρεμπιπτόντως, το κόστος θα έρθει πίσω στην οικονομία. Και υπάρχουν και αντίβαρα, τα οποία έχω παρουσιάσει για όλα τα μέτρα της ακρίβειας. Μέσα σε αυτά είναι προφανώς και τα πρόστιμα και η φορολογία στα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων.

Το 0% σε αυτή την ελάφρυνση μπορεί να είναι άπαξ. Δεν λέω ότι επ’ άπειρον θα είναι αυτό το μείγμα της πολιτικής. Αλλά αυτή τη στιγμή, με την τεράστια ακρίβεια, με τη χώρα να είναι στην 2η κατώτερη θέση στην Ευρώπη σε αγοραστική δύναμη, πρέπει να κάνουμε κάτι. Η πολιτεία έχει ένα ρόλο. Δεν μπορεί μία χώρα που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1981, να αφήνει τους πολίτες της να πεινάνε.

β. Τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας, Ν. Παππάς:

·        «Από το 2019 και μετά, το ελαιόλαδο έχει αυξηθεί κατά 120%, τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά κατά 40%. Και αναρωτιέται κανείς: Που πηγαίνουν τα λεφτά του Έλληνα καταναλωτή;

·        Καταρχάς, πάνε στα υπερκέρδη. Οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο “έγραψαν” 10,5 δισ. ευρώ κέρδη για τη χρονιά που μας πέρασε.

·        Και, βεβαίως, πάνε και στα ταμεία του κράτους. Το κράτος για το 2022 και το 2023 μάζεψε 4 δισ. ευρώ παραπάνω από όσα είχε βάλει στόχο να μαζέψει.

·        Αυτά τα λεφτά μπορούν και γίνεται να επιστραφούν στην κοινωνία.

·        Θα το κάνει η ΝΔ; Δεν θα το κάνει. Γιατί ποντάρει στην ακρίβεια, τη θέλει την ακρίβεια, τη χτίζει την ακρίβεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: