ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ο πρώτος νεκρός στην «Ολυμπιακή Εκκεχειρία» 50 χλμ

 


63χρονος άνδρας που συμμετείχε στον αγώνα Ήλιδας-Ολυμπίας» κατέρρευσε λίγο προ του τερματισμού!

Ο θάνατος τον βρήκε λίγα χιλιόμετρα προ την ολοκλήρωση του αγώνα «9ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας» Ήλιδας – Ολυμπίας που διεξήχθη σήμερα στην Ολυμπία, κι ενώ ανέβαινε την κοπιαστική ανηφορική  διαδρομή του Πελόπιου.

Πρόκειται για πεζοπόρο αθλητή άνδρα, 63 ετών, που λίγο πριν τον τερματισμό της διαδρομής, ένοιωσε αδιαθεσία και διέκοψε με την ελπίδα να τον διασώσουν οι ειδικοί του ΕΚΑΒ, που πάντα σε κάθε αγώνα βρίσκονται επί ποδός. Πλην ματαίως.  Η καρδιά του τον... πρόδωσε, παρά την ΚΑΡΠΑ, που του παρασχέθηκε. Και μία διαδρομή, που σε άλλες χρονιές χαρακτηριζόταν από αισιοδοξία επιβεβαίωσης των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, κατέληξε σε δράμα. Κια σταμπαρίστηκε από τον πρώτο νεκρό της εννεαετούς επανάληψης!

Σημειώστε ότι ο αγώνας γίνεται σε μη αγωνιστικούς ρυθμούς και ουσιαστικά οι συμμετέχοντες περπατούν την διαδρομή των 50 χλμ. ωστόσο οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταπόνησαν όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Ο άτυχος άνδρας είχε ξεκινήσει μαζί με άλλους συμμετέχοντες από την Ήλιδα, με προορισμό την Αρχ. Ολυμπία, όταν κατέρρευσε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, στο ύψος του χωριού Ηράκλεια.

Στο σημείο, έφτασαν άμεσα διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που ακολουθούσαν τους συμμετέχοντες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε άμεσα στο Κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες γιατρών και διασωστών άμεσα με ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια με κάθε διαθέσιμο μέσο, ο άνδρας δεν επανήλθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: