ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Απεργία αύριο Δευτέρα, προκάλεσε ο Διοικητής



Αναταραχή από αύριο Δευτέρα 12-3-2018, στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας. Απαραίτητη είναι η προσοχή του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, γνώστη του χώρου αυτού, ώστε να αποτραπούν δυσμενείς εξελίξεις, που θα κάνουν να τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση αυτοί που συνέβαλαν στο ξεχαρβάλωμα του νοσοκομείου και στην επιβολή του εργατοπατερισμού! 




Προκαταλαμβάνοντας τον υφυπ. Πολάκη, θέτει εκτός τις σαράντα καθαρίστριες του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας, διότι το... ξεσκάτισμα προϋποθέτει γνώσει του μαθητικού κανόνα «μακρό προ βραχέος περισπάται»!



Η ανθοδέσμη προέρχεται από τις καθαρίστριες, που

μένουν εκτός εργασίας με τα αμφίβολα κριτήρια που

τίθενται στην προκήρυξη. Την προσέφεραν στις

6-2-2018 που ο υφυπουργός είχε επισκεφθεί το

νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας. Τι ειρωνεία!

Εκφυλιστικά συμπτώματα ΠΑΣΟΚοκρατίας που 
κάνουν τους εργατοπατέρες να χαίρονται!

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι 40 καθαρίστριες του νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα» της Πάτρας, από αύριο Δευτέρα 12-3-2018. Αιτία του «πολέμου» είναι η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από το νοσοκομείο, που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια και η οποία όπως φαίνεται τις αφήνει εκτός εργασίας αφού η μοριοδότηση που λαμβάνουν υπολείπεται των αναγκαίων μορίων που θα τους βοηθούσαν στην παραμονή τους.

Ο σύλλογος των συμβασιούχων καθαριστριών του «Αγίου Ανδρέα», αποφάσισε προχθές Παρασκευή, να ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να μην χάσουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, μερικές από τις καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, έξω από το κτίριο των ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Για την απαράδεκτη κατάσταση θεωρούν υπεύθυνο τον διοικητή του Νοσοκομείου Θεόδ. Σερεμέτη, που έχει την υποστήριξη του προέδρου σωματείου εργαζομένων Κ. Πετρόπουλου.

Από την πλευρά του το Υπ. Υγείας επικαλείται δικαίωμα αποφάσεως στον διοικητή του Νοσοκομείου, χωρίς να μπορεί να παρέμβει, ενώ είναι γνωστό ότι ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την κάθοδό του στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτ. Ελλάδας, επισκεπτόμενος τον διοικητή του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, στις 6 Φεβρουαρίου 2018, του είχε επιστήσει την προσοχή στην διατήρηση των εργαζομένων.

Πλην όμως ο αυτός, απ' ότι ανεπίσημα έχει εκφρασθεί, δεν θεωρεί επαρκή την νομοθετική ικανότητα του Υπουργείου και στην περίπτωση  των καθαριστριών υπερακοντίζει, θέτοντας κριτήρια κάθε άλλο παρά ικανά να εμπεδώσουν ηρεμία στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Και σε κάθε περίπτωση ανοίγει πόρτα για να εξοστρακιστεί μέρος των καθαριστριών ή όλες από άλλες καθαρίστριες εκτός χώρου Υγείας, που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, λαμβάνοντας μεγαλύτερη πριμοδότηση μορίων, αλλά και μη αναγκαία προϋπόθεση.

Αντιθέτως στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, στην προκήρυξη  για πρόσληψη καθαριστριών ετέθησαν εξτρά μόρια  για τις εργαζόμενες του νοσοκομείου, προστατευόμενές τις από έξωση. Το ίδιο συνέβη και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Και επειδή κάνει καταχρηστική χρήση του δικαιώματός του, προκαλεί τις εύλογες αντιδράσεις καθαριστριών, που βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία και θα είναι αδύνατη η εύρεση άλλης εργασίας από αυτές. Πράγμα που ο υφυπουργός έθεσε υπόψη του διοικητή Θεόδ. Σερεμέτη, λέγοντάς του: «Πρόσεχε το ζήτημα των καθαριστριών», έχοντας υπόψη ότι τον Ιούνιο λήγει η σύμβασή τους και παροτρύνοντάς τον να μεριμνήσει θετικά.

Κάναμε και εμείς συζήτηση με τον κύριο Σερεμέτη, παρουσία και την κυρίας υποδιοικήτριας, λένε εργαζόμενες που ανησυχούν για την τύχη τους.

Την Ημέρα της Γυναίκας, που τον επισκεφθήκαμε προχθές, μας είπε ότι θα βρούμε δουλειά αλλού, χωρίς να λάβει υπόψην του την ηλικία μας. Ο ίδιος όμως έχει εξασφαλίσει την δική του και μάλιστα πολύ καλά, επισημαίνουν, με νόημα.  

Επιπροσθέτως ο Διοικητής στην προκήρυξη έθεσε ζήτημα μαθητικών γνώσεων με προϋπόθεση την κατοχή απολυτηρίου της ΜΕ, στοιχείο που οι εργαζόμενες δεν κατέχουν, αφού οι περισσότερες είναι του Δημοτικού. Και έτσι πετάγονται όλες εκτός, λες και για το ξεσκάτισμα του νοσοκομείου είναι απαραίτητη η σχολική γνώση  του κανόνος «μακρό προ βραχέος περισπάται»!

Άλλωστε, λένε, όταν προσληφθήκαμε δεν μας ζήτησαν τέτοιο και με αυτό του Δημοτικού, εξακολουθούμε να καθαρίζουμε το Νοσοκομείο, χωρίς ποτέ να τέθηκε ζήτημα ανεπάρκειας στη δουλειά μας. Δεν κατανοούμε την νέα προϋπόθεση που τίθεται από τον κο Σερεμέτη, όταν για παράδειγμα, στον Ευαγγελισμό Αθήνας δεν βάλανε κριτήριο απολυτηρίου σχολείου.

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, εμείς δεν στρεφόμαστε κατά την κυβέρνησης, αλλά κατά του Διοικητή του Αγ. Ανδρέα, για τα κριτήρια που θέτει, λένε οι εργαζόμενες.

Ο κος Πολάκης έδωσε μάχη στις 7 Μαρτίου για να περάσει την τροπολογία στήριξης των δικαιωμάτων των καθαριστριών, αλλά περιέργως ο κος Σερεμέτης ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου να βάζει τα κριτήρια της προκήρυξης και στις 5 Μαρτίου την είχε ήδη ανεβάσει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Ποιος ο λόγος της βιασύνης του, όταν ήταν γνωστή η θέση του υφυπ. Υγείας, πριν την συζήτηση στη Βουλή;

Και μία ακόμη σύμπτωση.  Πως επικράτησε στο θέμα αυτό συναντίληψη με τον εχθρό των καθαριστριών  Πετρόπουλο, που δήλωνε επισήμως ότι η εγγραφή των καθαριστριών στο Σωματείο Εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα, επικειμένων των αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ, θα του αλλοίωνε το αποτέλεσμα; Κάτι που δεν απέφυγε και αντιθέτως οι καθαρίστριες βοήθησαν στην εκλογή αντιπροσώπου στην ομοσπονδία από το Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας, μη ελεγχόμενη από τον κατεστημένο της ΠΑΣΚΕ του Κ. Πετρόπουλου της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι καθαρίστριες εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την τοπική κατάσταση στον Άγ. Ανδρέα. Εκεί όπου συνέβαλαν για την καθαριότητα του νοσοκομείου με φιλότιμο, αλλά και για τη δημιουργία ρήγματος στον εργατοπατερισμό με την εκλογή αντιπροσώπου, για πρώτη φορά στο νοσοκομείο!    


Ο διοικητής του Νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα» Θεόδωρος Σερεμέτης, δήλωσε αιφνιδιασμένος από την απόφαση των καθαριστριών να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Και αυτό διότι όπως είπε την Πέμπτη που συναντήθηκε μαζί τους για το θέμα της προκήρυξης, δεν του έθεσαν κάποιο πρόβλημα.

Η δήλωση του όμως έρχεται σε αντίθεση με τα συμβαίνοντα, γι αυτό και οι καθαρίστριες ρωτούν: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ο κ. Σερεμέτης, επιμένει ότι στη μοριοδότηση της προκήρυξης, που εστάλη από το νοσοκομείο στο ΑΣΕΠ προς τυχόν διόρθωση και έγκριση,  προτιμώνται αυτοί που ήδη εργάζονται στην καθαριότητα, ενώ για το θέμα του απολυτηρίου, σημείωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, καθώς αυτό προβλέπει η τροπολογία Πολάκη, που πέρασε την Τετάρτη 7 Μαρτίου στη Βουλή.

Ωστόσο η... πρεμούρα του ιδίου να εκδώσει προκήρυξη πριν τη συζήτηση στη Βουλή, είναι αποκαλυπτική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: