ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Σπαράγματα γνώσης από την Έκθεση Λάζαρη



Η Ουρανία Μπίρμπα, εν μέσω Ανδρ. Παναγιωτόπουλου και Κώστα Μαλαμή, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Συνεχίζει να παραμένει ανοικτή  η έκθεση "Αχαΐα 1934-1944 Δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων" που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και  θα διαρκέσει έως 13/3/2018, καθημερινά 08:00-15:00 (εκτός Δευτέρας). Παράλληλα η είσοδος είναι ελεύθερη.


Σχετικά με την αξιόλογη αυτή έκθεση, που εμπεριέχει σπαράγματα γνώσης από την καυτή δεκαετία, από το αρχείο του Ιστορικού Βασ. Λάζαρη, την οποία μεταξύ πολλών άλλων επισκεπτών, την επισκέφθηκαν χθες και δύο δημοτικές παρατάξεις Πατρέων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, όπου φιλοξενείται, εκδόθηκε ανακοίνωση εκ μέρους των, με την οποία εμμέσως καλούνται οι Πατρινοί πολίτες να την επισκεφθούν για να αντλήσουν πολύτιμα διδάγματα από μία ιστορική εποχή της πόλης, κατά την δεκαετία από τον Μεσοπόλεμο, την δικτατορία Μεταξά και μέχρι τον τετραετή αντιφασιστικό αγώνα:

«Αντιπροσωπεία των δημοτικών παρατάξεων ΡΑΠ –Πάτρα Ανθρώπινη πόλη και ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αποτελούμενη από τους Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Ουρανία Μπίρμπα, Κώστα Μαλαμή και Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, επισκέφθηκε την έκθεση "Αχαΐα 1934-1944  Δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων" η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι δύο παρατάξεις. 

Ζητούμενος στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη των ιστορικών χαρακτηριστικών της περιόδου και παράλληλα η προβολή του αρχειακού υλικού και των πληροφοριών που προσφέρουν.

Συνοδευτικά κείμενα του ιστορικού Βασίλη Λάζαρη, επιμέρους πληροφορίες για το εκτιθέμενο υλικό και ψηφιακά εποπτικά μέσα συμπληρώνουν την εικόνα και ερμηνεύουν κατατοπιστικά τόσο τα εκθέματα όσο και τα ιστορικά γεγονότα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: