ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Κραυγή αγωνίας χιλιάδων εμπόρων μετέφερε ο Ε&ΕΣΠ


«Ο αριθμός των δόσεων να αυξηθεί προκειμένου να μειωθεί το ποσό της μηνιαίας παρακράτησης για οφειλέτες Εμπόρους προς ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ και έτσι να αυξηθεί το εναπομένον ποσό» για να μπορούν να επιβιώσουν, ζητά από τον υφυπουργό Πετρόπουλο ο Ε&ΕΣ Πατρών.



Επιστολή  του προς τον Υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο
σχετικά με τις παρακρατήσεις από την κύρια σύνταξη, λόγω οφειλών

Την κραυγή αγωνίας χιλιάδων αδυνατούντων εμπόρων μετέφερε ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Πρόκειται για το αίτημα χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα λόγω των παρακρατήσεων από την κύρια σύνταξη, όπως είχε αναρτήσει προ ημερών το Istologio G. Mosxou.
Σε κείνη την ανάρτησή του υπό τον τίτλο Έμποροι - Κοινωνικά ναυάγια που πρέπει να ανασυρθούν προ ημερών 1-3-2018, έγραφε μεταξύ άλλων:

 «Σχετικές περιπτώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, ωθούν τους πληττόμενους να εύχονται επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, πριν εξέλθουν στη σύνταξη, κατά το οποίο ως οικονομικά αδύνατοι δικαιούνταν ηλεκτρικό ρεύμα μειωμένης τιμής,  κάρτα αλληλεγγύης, επίδομα ενοικίου κ.α. που τους επέτρεπαν να ζήσουν κάπως αξιοπρεπώς, κάτι που με την έξοδό τους στην σύνταξη το απώλεσαν. Τούτη η τραγική κατάσταση ωθεί συνταξιούχους πληττόμενους, στα γραφεία του Ε&Ε Συλλόγου Πατρών, οποίος εκφράζει την αντίθεσή του στον νόμο και ζητά την τροποποίησή του».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 «Κύριε Υφυπουργέ,
        Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
        Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ. Η τμηματική εξόφληση μπορεί να γίνει εφόσον οι ίδιοι οφειλέτες δεχθούν να γίνεται παρακράτηση από την κύρια σύνταξή τους, καθώς δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης του ανωτέρω ποσού μέσω 40 ισόποσων μηνιαίων δόσεων, ήτοι για την οφειλή των 20.000 ευρώ, 40 δόσεις των 500 ευρώ.  Έπειτα από την ψήφιση του Ν. 4387/2016 και τις σημαντικές μειώσεις που επέφερε στις κύριες συντάξεις και ιδίως στις αναπηρικές, αν για έναν ασφαλισμένο η κύρια σύνταξη είναι 650 ευρώ, λόγω της μηνιαίας παρακράτησης των 500 ευρώ υπέρ της εξόφλησης του χρέους, ο εν λόγω ασφαλισμένος θα λάβει μόλις 150 ευρώ.
        Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατο με κύρια σύνταξη της τάξεως των 150-200 ευρώ να μπορέσει κανείς να ανταπεξέλθει οικονομικά, πράγμα το οποίο οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους. Για το λόγο αυτό, η πρότασή μας είναι η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων  προκειμένου η ανωτέρω ρύθμιση να ισχύει μόνο για όσους ασφαλισμένους έχουν τέτοια οικονομικά στοιχεία που δύνανται να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενώ  για τους οικονομικά ασθενέστερους, ο αριθμός των δόσεων να αυξηθεί προκειμένου να μειωθεί το ποσό της μηνιαίας παρακράτησης και  να αυξηθεί το εναπομένον ποσό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: