ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Αλληλέγγυοι Πάτρας: Θηριωδίες κατά των μεταναστών

 

Το κύκλωμα διακίνησης λειτουργεί κανονικά στο Λιμάνι Πάτρας

Θηριωδίες στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας καταγγέλλουν με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό ενός 14χρονου αγοριού από το Αφγανιστάν τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών. 


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος της Κίνησης, Νίκος Παπαγεωργίου, οι μαρτυρίες αλλά και όλες οι ενδείξεις τους οδηγούν ουσιαστικά στο συμπέρασμα ότι ο τραυματισμός του παιδιού, με αιχμηρό αντικείμενο, στο πόδι αλλά και τα άλλα τραύματα που φέρει, από κλομπ, προήλθαν από Λιμενικό.
Μάλιστα ο κ. Παπαγεωργίου υποστηρίζει ότι ανάλογες καταγγελίες είχαν και στις αρχές του έτους με την επίσημη αιτιολόγηση και τότε να λέει ότι οι πρόσφυγες αυτοτραυματίζονται. «Φαίνεται πως έχει εφεύρει «ζαρντινιέρες» ο Λιμενάρχης. Οι ένστολοι που είναι υπεύθυνοι για την φύλαξη του λιμανιού, είναι ντυμένοι σαν κομάντος, έχουν τα πάντα πάνω τους. Υπάρχει ειδικό σώμα που ασχολείται με αυτό το θέμα. Επίσης το παιδάκι έχει χτύπημα στο μετακάρπιο το οποίο του το έσπασαν κι ένα θλαστικό τραύμα που έγινε και πάλι από κλομπ στο πόδι», εξηγεί το μέλος της Κίνησης,.

Πέραν αυτού, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα ζητώντας παράλληλα να μην υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας, σχολίασε:

« Είδαμε με ικανοποίηση ότι διατάχθηκε η ΕΔΕ στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, δηλαδή ο Υπουργός ζήτησε από τον Αρχηγό του Λιμενικού να την κάνει. Αυτό γι’ εμάς δείχνει ότι έχει καταλάβει η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας πως η Διοίκηση εδώ του Λιμεναρχείου είναι μέρος του προβλήματος. Επίσης μας ικανοποιεί απόλυτα ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιες «χρυσαυγήτικου» τύπου μεθοδεύσεις.  Θα στείλουμε όλα τα υλικά που υπάρχουν και αποδεικνύουν σωρεία τέτοιων περιστατικών, υπάρχουν φωτογραφίες και πρέπει να ψαχτεί και γενικότερα το θέμα.

Πώς γίνεται να περνάνε άνθρωποι στην Ιταλία με τέτοια ασφυκτικά μέτρα. Περνάνε όμως, που σημαίνει ότι το κύκλωμα λειτουργεί κανονικά. Τα μέτρα αυξάνουν το «κασέ» και τα χρήματα αυτά πάνε σε όλους τους «κρίκους». Δεν μπορεί να περνάει κάποιος εάν δεν είναι «πιασμένα» όλα τα πόστα. Επειδή κάποια ΜΜΕ συσκοτίζουν την υπόθεση, δεν αναρωτήθηκε κανένας γιατί γίνεται αυτό το «ντου» μεταναστών στα κάγκελα; Είναι δυνατόν αυτοί οι 300 να πιστεύουν ότι θα μπουν μέσα;

Μήπως όλο αυτό είναι ένας αντιπερισπασμός στον οποίον οδηγούνται και οι πρόσφυγες, γιατί υπάρχουν κυκλώματα και όταν ένα άτομο είναι εγκλωβισμένο και απελπισμένο, είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τον οποιοδήποτε. Έχει άλλη λογική; Νυστέρι πρέπει να φθάσει βαθειά για να κλείσει το θέμα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: