ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Τα πεζοδρόμια της Πάτρας να τα φτιάξει ο... δήμαρχος Δυτ. Ελλάδας




Τα δωράκια Τσίπρα προς Πελετίδη κόπηκαν ξαφνικά και ο Δήμαρχος Πατρέων αναζητά νονό, στο πρόσωπου του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, που τον καλεί να αναλάβει Δήμαρχος Δυτ. Ελλάδας και μεταξύ των δήμων της και της Πάτρας!


Το αίτημα υπέβαλε ο Δήμαρχος Πατρέων που... χάλασε όλα τα λεφτά για την δενδροφύτευση την ώρα που ο Τσίπρας σταμάτησε τα δωράκια!


Για συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Πατρέων για έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, μίλησε ο Περιφρειάρχης Απ. Κατσιφάρας. 
Και αμέσως ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης κοίταξε να του φορτώσει την κατασκευή πεζοδρομίων, και αθλητικών εγκαταστάσεων, διότι αφενός μεν φαίνεται να σταμάτησε η ροή από... δωράκια του Τσίπρα προς τον Δήμαρχο, για να κάνει το προεκλογικό κομμάτι του, όταν θα έρθει  η ώρα των εκλογών, αφετέρου όλον τον προϋπολογισμό του Δήμου ο... αγωνιστής Δήμαρχος τον "ξόφλησε" νωρίς-νωρίς. 
Στην αγορά σαρακοστιανών, στο φύτεμα θάμνων και δέντρων στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων,  στα δεντράκια που φύτεψε στην Πλαζ και στον Ρηγανόκαμπο; Ίσως...
Αλλά ένα είναι το σίγουρο, ότι  ζήτησε το κόστος για τα πεζοδρόμια να μην το επιφορτιστεί, εναντιθέση με ότι πρέπει να κάνει κάθε δήμαρχος που σέβεται τις αρμοδιότητές του και δεν τις παραχωρεί!
Πάντως, γάτα ο Περιφερειάρχης, απαντώντας στην ντρίπλα Πελετίδη, δεσμεύτηκε να εξεταστεί το θέμα, με προτεραιότητα σε σημεία της παλιάς εθνικής οδού, όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και η κίνηση των πεζών είναι δυσχερής. Για το θέμα αυτό θα εξεταστούν τα πιο επικίνδυνα σημεία, στα οποία και θα δοθεί προτεραιότητα, αναφέρει η σχτική ενημέρωση.
Προφανώς θα εξετασθούν τα επικίνδυνα σημεία της Εθνικής Οδού, που διέρχεται διά μέσου των οδών της Μαιζώνος, της Κανακάρη της Βότση, και όλων των άλλων... παραλιακών οδών του κέντρου πόλεως!!!!!!
Πάντως στη συνεργασία με τον Δήμαρχο Πατρέων που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκαν ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πάτρας, έργα υποδομής, αλλά και προβλήματα που χρήζουν από κοινού αντιμετώπιση.
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, χθες Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη συνόδευαν οι Αντιδημάρχοι Χρήστος Κορδάς και Παύλος Στάμος.
(Σ.Σ.: Υποψιάζομαι ότι ο Χρ. Κορδάς θα του είπε του Δημάρχου Πατρέων «έτσι που τα κατάφερες, να γίνεις κόκκινο πανί για όλους, μόνον ο Αποστόλης πιθανόν να σε σώσει. Πάμε εκεί και ότι πάρουμε!»).
Από την πλευρά του Δήμου, όπως έγινε γνωστό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη σχολική στέγη. Η ανταπόκριση ήταν θετική από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος ενημέρωσε για το σχεδιασμό της Περιφέρειας που περιλαμβάνει  τη  σχολική στέγη, καθώς και τον προγραμματισμό για την ενεργειακή  αναβάθμιση σχολικών κτιρίων. 
Ωστόσο, ο κ. Κατσιφάρας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το Πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και ότι σε αυτό θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι ο Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία να υλοποιηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης πεζοδρόμια αντίστοιχα με αυτά που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια στην Παραλία Πατρών. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξεταστεί το θέμα, με προτεραιότητα σε σημεία της παλιάς εθνικής οδού, όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και η κίνηση των πεζών είναι δυσχερής. Για το θέμα αυτό θα εξεταστούν τα πιο επικίνδυνα σημεία, στα οποία και θα δοθεί προτεραιότητα.
Η ανάγκη άθλησης των παιδιών και νέων της Πάτρας τέθηκε επίσης με έμφαση. Τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμφώνησαν στην ανάγκη βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας και χρηματοδότησης από την πλευρά της Περιφέρειας αθλητικών υποδομών. Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον κ. Πελετίδη για τις δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιηθούν τόσο από νομικής, όσο και από οικονομικής πλευράς. Η πολιτική βούληση είναι να υπάρξει συνεργασία, γι αυτό και συμφωνήθηκε να επανέλθουν μετά από λεπτομερή εξέταση των δεδομένων.
Το  πρόβλημα στην παραλιακή και το λιμάνι της Πάτρας με την αύξηση του αριθμού  των μεταναστών συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκφράζοντας και οι δύο πλευρές την ανησυχία τους για τα φαινόμενα που εκδηλώνονται καθημερινά. Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα και την Ευρώπη, για ένα ζήτημα που αφορά την οικονομία της πόλης, τις επιχειρήσεις στο λιμάνι, τον μεταφορέα, τον οδηγό, αλλά και τον ίδιο τον μετανάστη και τα δικαιώματά του. “Για την Πάτρα πρέπει να υπάρξει ένα τοπικό σχέδιο. Πρόκειται για την πύλη της χώρας”, επεσήμανε.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο  Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και η  Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Ελένη Σπυράκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: