ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Έμποροι - Κοινωνικά ναυάγια που πρέπει να ανασυρθούν

Ας ξυπνήσουν στο Υπουργείο και όταν φτιάχνουν νόμους καλό είναι να θυμούνται πως πίσω από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι, κοινωνικά ναυάγια της οικονομικής κρίσης, που υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να τα ανασύρουν, τονίζει ο Πρόεδρος του Ε&Ε Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος, που καλεί την ΕΣΕΕ και τον υφ. κ. Πετρόπουλο να αναλογιστούν τις επιπτώσεις.



Παρέμβαση στον
ν. Κατρούγκαλου

ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (40 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ)  ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΥΘΟ. ΚΙ ΑΥΤΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ, ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ Ε&Ε ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ !

Την αντίδραση του Ε&Ε Συλλόγου Πατρών έχει ξεσηκώσει ο τελευταίο νόμος Κατρούγκαλου που αναφέρεται στον τρόπο διακανονισμού και καταβολής χρεών ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να εξέλθουν στην σύνταξη.
Ακόμη ο ίδιος νόμος αφορά και τους συνταξιούχους αναπηρίας, όπου το πενιχρό εισόδημά τους από την σύνταξη που θα λάβουν μειώνεται σε σημείου που καθιστά  τραγικότητα την καταβολή του.
Με στόχο την είσπραξη των χρεών ασφαλισμένων Εμπόρων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, ο Υπουργός Γ. Κατρούγκαλος πέρασε από την Βουλή νόμο που ορίζει ότι τα χρέη των ασφαλισμένων διακανονίζονται σε σαράντα μηνιαίες δόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσό που απομένει σε έναν συνταξιούχο μέσης σύνταξης των 700 ευρώ δεν φθάνει για να επιζήσει.
Και τούτο συμπεραίνεται από το γεγονός ότι κάποιος που αναγκάζεται σε αυτόν ντον διακανονισμό είναι ασφαλισμένος που λόγω οικονομικής ύφεσης υποχρεώθηκε να αφήσει πίσω τα χρέη προς το ταμείο του, ωθούμενος από την ανάγκη να διατηρήσει το κατάστημά του ή την επιχειρηματική δραστηριότητά του, μέχρις ημερομηνίας εξόδου στην σύνταξη και μετά να το κλείσει.
Έτσι, για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος ΤΕΒΕ ή ένας ανάπηρος που χρωστά γύρω στις 20 χιλ. ευρώ στο Ταμείο, θα υποχρεωθεί, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου να διακανονίσει το χρέος του μέχρι  μηνιαίες 40 δόσεις  (τρεισήμισι χρόνων περίπου) και από τα 700 ευρώ θα του κρατούν καθε μήνα τα  500 ευρώ και θα του απομένουν τα άλλα 200 για να ζήσει!
Αυτός είναι ένας νόμος που έγινε αψυχολόγητα, χωρίς να λάβει υπόψη του ο νομοθέτης τις σοβαρές επιπτώσεις για τον συνταξιούχο, που εάν έχει και νοίκι να πληρώσει, είναι τελειωμένος από χέρι!
Θα μπορούσε κάλλιστα να τύχουν και αυτές οι κατηγορίες πολιτών του ευεργετήματος των 120 δόσεων, ώστε να ελαφρυνθεί το βάρος που καλούνται να σηκώσουν.
Σχετικές περιπτώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, ωθούν τους πληττόμενους να εύχονται επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, πριν εξέλθουν στη σύνταξη, κατά το οποίο ως οικονομικά αδύνατοι δικαιούνταν ηλεκτρικό ρεύμα μειωμένης τιμής,  κάρτα αλληλεγγύης, επίδομα ενοικίου κ.α. που τους επέτρεπαν να ζήσουν κάπως αξιοπρεπώς, κάτι που με την έξοδό τους στην σύνταξη το απώλεσαν.
Τούτη η τραγική κατάσταση ωθεί συνταξιούχους πληττόμενους, στα γραφεία του Ε&Ε Συλλόγου Πατρών, οποίος εκφράζει την αντίθεσή του στον νόμο και ζητά την τροποποίησή του.
Και αυτό είναι δεύτερο σημείο, αγνόησης ενός μέρους της παραγωγικής κοινωνίας των Εμπόρων, μετά την αγνόηση του ΓΓ Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, που δεν έκανε τον κόπο κατά την συγκρότηση της Επιτροπή για τους Μεσογειακούς να συμπεριλάβει και εκπρόσωπο των εμπόρων, λες και θέλει να δώσει το σήμα στους εμπόρους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων στην Πάτρα.
Ας ξυπνήσουν στο Υπουργείο και όταν φτιάχνουν νόμους καλό είναι να θυμούνται πως πίσω από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι, κοινωνικά ναυάγια της οικονομικής κρίσης, που υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να τα ανασύρουν, τονίζει ο Πρόεδρος του Ε&Ε Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος, που καλεί την ΕΣΕΕ και τον υφ. κ. Πετρόπουλο να αναλογιστούν τις επιπτώσεις.
Με νόμους τύπου Κατρούγκαλου  (σ.σ.: κομμουνιστού κατά την προσωπική διατύπωσή του) αυτούς τους ανθρώπους τους κρατούμε στο βυθό. Κι αυτό η κοινωνία δεν θα το συγχωρέσει, τονίζουν κύκλοι του Ε&Ε Συλλόγου Πατρών, ο οποίος ετοιμάζει ηχηρή παρέμβαση στο Υπουργείο !
Ο νόμος αυτός πρέπει να τροποποιηθεί, σύντομα προτού ολοκληρωθεί η συγχώνευση του Ταμείου στον ΕΦΚΑ και παγιοποιηθεί η κοινωνική αδικία εις βάρος αδυνατούντων συνταξιούχων της κατηγορίας των υπερχρεωμένων! Και να τους λάβει υπ΄ όψιν ο νομοθέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: