ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Οι 27 υπουργοί Άμυνας της ΕΕ ενημερώθηκαν σήμερα

Την αλληλεγγύη των χωρών μελών της ΕΕ στην Ελλάδα και την ελπίδα να υπάρξει ταχεία και θετική επίλυση στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, εξέφρασε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


Η Φ. Μογκερίνι ανέφερε ότι τόσο η ίδια όσο και οι 27 υπουργοί Άμυνας της ΕΕ ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί από τον Έλληνα υπουργό, Πάνο Καμμένο, για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία. Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι εξαιρετικής σημασίας η διατήρηση καλών σχέσεων γειτονίας, πόσω δε μάλλον μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ που ενημερώθηκαν σήμερα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την ελπίδα να επιλυθεί το ζήτημα με ταχύ και θετικό τρόπο.

Στο μεταξύ σε δήλωσή του στην ΕΡΤ1 ο Υπ. Ενικής Άμυνας Πανος Καμμένος ανέφερε γιασ το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών:

«Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο που συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως μεταξύ των διοικητών έχει οδηγήσει σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας με την άρνησή της να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι της εκδίκασης της δίκης. Είναι θέμα που απασχολεί και την Ε.Ε. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών. Πέρασαν για λίγα μέτρα το τουρκικό έδαφος και εκεί συνελήφθησαν. Είναι θέμα που αφορά και τις σχέσεις Ε.Ε., Τουρκίας. Μετά το πέρας της Συνόδου υπουργών θα ενημερωθεί και η γραμματέας του ΝΑΤΟ».

Το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε φυλακές υψίστης ασφαλείας επρόκειτο να θέσει σήμερα στο Συμβούλιο υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ε.Ε. ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: