ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Γιώργος Κύρτσος: Επίθεση κατά Μητσοτάκη για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Γεραπετρίτη

ΚΥΡΤΣΟΣ

Επιστολή κόλαφο για την κυβέρνηση, που εστιάζει στη μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis, απέστειλε ο Γιώργος Κύρτσος στον Μάνφρεντ Βέμπερ. Ερωτήματα εγείρει, παράλληλα, η πληροφορία που δημοσίευσε στο Twitter περί διεκδίκησης της ΛΑΡΚΟ από τη ΓΕΚ Τέρνα. Καλεί μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιεύσει τη λίστα των ευρωεπιδοτήσεων που προωθεί για την εταιρεία, θυμίζοντας ότι αντιπρόεδρός της είναι ο πεθερός του Γ. Γεραπετρίτη. «Εάν δεν το κάνει, θα τον υποχρεώσω» διαμηνύει χαρακτηριστικά.

Ο διαγραφείς ευρωβουλευτής, αφού ταυτίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Βίκτορ  Όρμπαν για τις ανελεύθερες μεθόδους που ακολουθεί, δηλώνει προς τον επικεφαλής του ΕΛΚ έκπληκτος για το γεγονός ότι ο  Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε το πεδίο μάχης της Novartis στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις αυταρχικές του πρακτικές. Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Βέμπερ ύψωσε εξαρχής ασπίδα προστασίας προς τον Κ. Μητσοτάκη, απειλώντας τον ευρωβουλευτή με πειθαρχικά μέτρα. Ο Γ. Κύρτσος ενημερώνει ότι ο πρωθυπουργός τον είχε προειδοποιήσει προσωπικά για την επικείμενη διαγραφή του ήδη από τον Απρίλιο του 2021. Αναφορικά μάλιστα με τις κατηγορίες που του χρεώνει η Ν.Δ. περί υποβάθμισης της εικόνας της Ελλάδας στην Ε.Ε., υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους κατηγορίες χρησιμοποιούνται συνήθως από μετασοβιετικά αυταρχικά καθεστώτα.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται και στο σκέλος που αφορά τις διώξεις κατά των δημοσιογράφων που συνέβαλαν στην αποκάλυψη πτυχών του σκανδάλου αλλά και της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. «Δεν νομίζω ότι η δίωξη των δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης έχει σχέση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Θεωρώ επίσης απαράδεκτη τη δίωξη μιας ανώτερης δικαστικού που ήταν υπεύθυνη για την εκκαθάριση του σκανδάλου Novartis» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Ο ευρωβουλευτής θυμίζει τις αντιρρήσεις που έφερε όταν ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους δύο δημοσιογράφους «συμμορία» στη Βουλή. Τονίζει μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να επηρεάσει τη δικαστική διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σε βάρος των δύο δημοσιογράφων.

Απροθυμία στη διεκδίκηση αποζημιώσεων

Ειδική αναφορά πραγματοποιεί ο Γ. Κύρτσος και στην απροθυμία της κυβέρνησης να κινήσει διαδικασίες κατά της Novartis, θυμίζοντας ότι η εταιρεία ήδη καταβάλλει τεράστια πρόστιμα στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για τις αθέμιτες πρακτικές μάρκετινγκ στην Ελλάδα.  Όπως εξηγεί στην επιστολή προς τον Μ. Βέμπερ, ένας από τους λόγους της χρεοκοπίας του Ελληνικού Δημοσίου ήταν ο πολλαπλασιασμός του κόστους των φαρμακευτικών προϊόντων.

Τέλος, μνημονεύει ότι ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Θ. Ζαγοράκης εκδιώχθηκε πριν δύο χρόνια όταν κατηγόρησε δημόσια τον πρωθυπουργό ότι προωθεί τα συμφέροντα ισχυρών επιχειρηματιών που έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες που ανταγωνίζονται τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον Γ. Κύρτσο, η κατηγορία του Θ. Ζαγοράκη στον Κ. Μητσοτάκη ήταν εξευτελιστική σε σχέση με την πολιτική κριτική που ασκεί ο ίδιος, «γιατί υπονοούσε τη συνεργασία του βουλευτή με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εναντίον τρίτου». Επισημαίνει όμως με νόημα ότι ο Θ. Ζαγοράκης έγινε δεκτός ξανά στην ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να ανακαλέσει τις κατηγορίες του κατά του Κ. Μητσοτάκη. Θυμίζει, μάλιστα, ότι διορίστηκε και πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Ο Μητσοτάκης θα χάσει την πρωθυπουργία σύντομα»

Ιδιαίτερα δραστήριος είναι ο Γ. Κύρτσος και στα κοινωνικά δίκτυα. Αφού επαναφέρει την κριτική του για όλο το φάσμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας, τονίζει ότι το τέλος της περιόδου Μητσοτάκη είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι νομίζουν ο ίδιος και οι ιδιοτελείς υποστηρικτές του. «Όταν πάει σε εκλογές, θα χάσει την πρωθυπουργία με απαίτηση των κομμάτων. Θα αρχίσουν και τα όργανα στη Ν.Δ. Αυτά που σήμερα ψιθυρίζουν στη Ν.Δ. θα του τα φωνάζουν», όπως προβλέπει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: