ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Κινητοποίηση στη ΔΕΗ

 


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση που έπεται λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία έχουν γονατίσει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Τα νοικοκυριά ζουν το σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας. Η συνεχής αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, στα καύσιμα και του ρεύματος πλήττουν κατά κύριο λόγο τα φτωχότερα στρώματα, που περιορίζουν τα έξοδα τους στα απολύτως απαραίτητα.

Η κυβέρνηση επιλέγει να αγνοεί συστηματικά την κρισιμότητα της κατάστασης και αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η νεοφιλελεύθερη εμμονή τους δεν τους αφήνει να σταθούν ανάχωμα στην κατάρρευση του λαϊκού νοικοκυριού. Είναι πολιτική τους επιλογή, να αφήνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο έλεος της μοίρας τους εξυπηρετώντας συστηματικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ με διαδικασίες εξπρές χωρίς κοινοβουλευτική συζήτηση. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εκτός από απώλεια σημαντικής περιουσίας της χώρας σημαίνει και παντελής αδυναμία ελέγχου των τιμών της ενέργειας και καμία δυνατότητα ελάφρυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε καταθέσει σειρά κοστολογημένων μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την ΝΔ να επιλέγει να κωφεύει συστηματικά.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

·         Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

·         Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

·         Μείωση του ΦΠΑ των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης

·         Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

·         Μείωση κάθε είδους έμμεσου φόρου που επιβαρύνει το κόστος ενέργειας

·         Πάγωμα των τιμών των ενοικίων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: