ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Αύριο Τετάρτη 23/2 συμμετέχουμε μαζικά στην πανυγειονομική απεργία


Στην Πάτρα η κινητοποίηση θα λάβει χώρα έξω από το κτήριο της 6ης ΥΠΕ στις 12.30 το μεσημέρι


«Η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις καθημερινές εκατόμβες νεκρών, τον σταθερά υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων και τη μεγάλη αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο χαλαρώνοντας τα μέτρα και εκπέμποντας για άλλη μια φορά λάθος μηνύματα στους πολίτες» αναφέρει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο καλεί σε υποστήριξη των αιτημάτων των Υγειονομικών που κατέρχονται σε απεργία αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Στην Πάτρα η κινητοποίηση θα λάβει χώρα έξω από το κτήριο της 6ης ΥΠΕ στις 12.30 το μεσημέρι της ΤΕΤΑΡΤΗΣ  23.2. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση των υγειονομικών της περιοχής μας την Τετάρτη 23.2 ημέρα της Πανυγειονομικής Απεργίας  με κάλυψη από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του κόμματος, αναφέρει κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στην ανακοίνωση εκδόθηκε τονίζονται τα παρακάτω:

«Με ιδιαίτερη αλαζονεία, ο υπουργός υγείας παραδέχεται ότι η κυβέρνηση υπαγορεύει τα νέα μέτρα στην επιστημονική επιτροπή. Η πολιτική επιλογή επομένως, είναι να μετράμε καθημερινά νεκρούς και να βρισκόμαστε σταθερά δύο φορές πάνω από το μ.ο. της Ε.Ε. σε απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό.

Ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία έχουν εγκαταλειφθεί. Έρχονται καταγγελίες από μεγάλα νοσοκομεία ότι δεν υπάρχει ούτε προσωπικό αλλά ούτε και το απαραίτητο υλικό προκειμένου να λειτουργήσουν τα τμήματα ή τα χειρουργεία.

Η ΠΦΥ, που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για στοχευμένη ιχνηλάτηση και έγκαιρη αντιμετώπιση των ασθενών που θα μπορούσαν να νοσήσουν βαριά, έχει αποψιλωθεί και απαξιωθεί. Η λοιπή νοσηρότητα του πληθυσμού, που έχει αυξηθεί κατακόρυφα, έχει εξοστρακιστεί από τα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο υπουργός υγείας απειλεί ότι θα διώξει από το αποδιοργανωμένο και αποψιλωμένο σύστημα υγείας τους 5000 υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και μισθού.

Επίσης, μεθοδεύεται η απόλυση των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε σίτιση – φύλαξη- καθαριότητα και η επιστροφή των εργολάβων. Δηλαδή, μεθοδεύεται η διασπάθιση δημόσιου χρήματος από εργολάβους και ημέτερους.

Γιατί το έχουμε ξαναδεί το έργο και έχει αποδειχτεί με οικονομοτεχνικές μελέτες, την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόστος των εργολάβων είναι τελικά μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις συμβάσεις ΣΟΧ. Χωρίς να αναφέρουμε
τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, κάτι που προφανώς δεν ενοχλεί τα κυβερνητικά στελέχη.

Όσο για την επιβράβευση, που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους
υγειονομικούς, έρχεται με καταστολή, ΜΑΤ και δακρυγόνα. Οι υγειονομικοί, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, κρατούν όρθιο το σύστημα υγείας στην πρωτοφανή υγειονομική τραγωδία, τόλμησαν να διεκδικήσουν αξιοπρεπές επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αντιδρώντας στην πρόταση της επιτροπής του ΓΛΚ.

Η πρόταση της επιτροπής απέχει παρασάγγας από τις
εισηγήσεις των συνδικαλιστικών φορέων, αφού ουσιαστικά περικόπτει το επίδομα: οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων κ.α.) θα λάβουν μία υποτυπώδη αύξηση 20 έως 30 ευρώ μικτά.

Επαγγέλματα που ήταν στην πρώτη κατηγορία (παρασκευαστές, πλυντήρια, καθαριότητα κ.α.) υποβιβάζονται. Επαγγέλματα που λαμβάνουν το επίδομα της Β’ κατηγορίας (τεχνικοί, εστίαση κ.α) αποκλείονται. Επαγγέλματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, όπως της Ιατρικής Υπηρεσίας, εντάσσονται στην τελευταία κατηγορία ή αποκλείονται.

Η διαχείριση της πανδημίας και η αδιαφορία για το ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό είναι αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής εμμονής της κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα στη δημόσια υγεία. Το σχέδιό τους για το νέο ΕΣΥ αποκαλύπτεται με αποφάσεις και ανακοινώσεις.

Έχουμε ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα: αλλαγή της εφημέρευσης με νοσοκομεία κόμβου και ακτίνας, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), foundation year, λειτουργία των νοσοκομείων με manager που θα προσλαμβάνουν και θα απολύουν κατά το δοκούν, άρση της αποκλειστικής σχέσης των γιατρών με το ΕΣΥ, πληρωμή των γιατρών του ΕΣΥ με το κεφάλι.

Άλλες φορές τα ακούμε από λαγούς, όπως ο ΙΣΑ, που προτείνει τα «μικρά» νοσοκομεία να είναι αποκλειστικά covid και μόνο τα «μεγάλα» να ασχολούνται με τη λοιπή νοσηρότητα.

Κάθε απόφαση ή ανακοίνωση είναι μέρος ενός σχεδίου με στόχο την άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στο νέο ΕΣΥ που ευαγγελίζονται, το αγαθό της υγείας θα μετατραπεί σε εμπόρευμα που θα πωλείται και θα αγοράζεται.

Οι εργαζόμενοι δε θα έχουν μόνιμη θέση εργασίας και θα εξαρτώνται από τον εκάστοτε manager. Στο τέλος της ημέρας, κερδισμένοι θα είναι ο μεγάλος ιδιωτικός τομέας, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι εργολάβοι και τα golden boys που θα απομυζούν κρατικό χρήμα.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς, στους οποίους το κράτος θα παρέχει την ελάχιστη κάλυψη και θα επωμίζονται ακόμη μεγαλύτερο έως και δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, αλλά και οι εργαζόμενοι που θα δουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών να εξαφανίζονται.

Τα επικίνδυνα και αντιλαϊκά σχέδιά τους επιβάλλεται να ανατραπούν. Είναι θέμα ζωής και αξιοπρέπειας!

Αύριο Τετάρτη 23/2 συμμετέχουμε μαζικά στην πανυγειονομική απεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: