ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πέθανε σε ηλικία 80 χρόνων ο Δημήτρης Τσοβόλας

 

Αλέξης Τσίπρας: Υπήρξε ένας σπάνιος πολιτικός γιατί αντλούσε αξία από τη σχέση του με το λαό και όχι με τα αξιώματα

 

Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, το Ειδικό Δικαστήριο, το ΔΗΚΚΙ και η επιστροφή στη δικηγορία - Τι είχε πει για το «Τσοβόλα δωσ' τα όλα»

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοβόλας, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 στις 15.00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια του πρώην υπουργού και δικηγόρου επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας γεννήθηκε στους Μελισσουργούς της Άρτας. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και επανεκλέχθηκε το 1981 και το 1985. Στην συνέχεια εξελέγη Βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας.

Παρέμεινε σταθερά στο υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη οκταετία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ως υφυπουργός (1981-1983), αναπληρωτής υπουργός (1983-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989. 

Το Μάιο του 1991 παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά - Καλκάνη και τον Ιανουάριο του 1992 καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων χάνοντας έτσι τη βουλευτική του έδρα. Ιδιαίτερα μαχητικός στη διάρκεια της δίκης, αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή του και για το ποσό έγινε έρανος μεταξύ των μελών του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 η Βουλή των Ελλήνων του απένειμε χάρη.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Με θλίψη, αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτή και υπουργό, Δημήτρη Τσοβόλα.

Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στην ιστορική νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης και του Ελληνικού λαού το 1981.

Πάντοτε ευγενής και ανθρώπινος, έδινε αγώνες με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια στο πλευρό των αδύναμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Δημ. Τζοβόλα

«Αφοσιωμένος στους απλούς ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Τσοβόλας στρατεύτηκε από τα νεανικά του χρόνια στην προοδευτική παράταξη και έμεινε πιστός σ' αυτή σε όλη τη ζωή του. Βαθιά δημοκρατικός και λαϊκός, υπερασπίστηκε από τη θέση τού βουλευτή, του υπουργού, του μαχόμενου δικηγόρου, τις αξίες της δημοκρατίας και της προόδου, και αντιμετώπισε για τον λόγο αυτό συκοφαντικές επιθέσεις και διώξεις, χωρίς να κάνει πίσω. 

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου και ιδρυτής του ΔΗΚΚΙ, αποτέλεσε παράδειγμα συνέπειας και προσωπικής ακεραιότητας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Δημ. Τζοβόλα

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ένας σπάνιος πολιτικός γιατί αντλούσε αξία από τη σχέση του με το λαό και όχι με τα αξιώματα.

Κράτησε πάντα ψηλά τη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης και με σεμνότητα στάθηκε σε όλη του ζωή συνεπής με τις ιδέες του, μαχητής στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Με καταγωγή από τα φτωχικά, αλλά περήφανα Τζουμέρκα, υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως βουλευτής, υπουργός, και μαχόμενος δικηγόρος, τη δημοκρατία την πρόοδο και τους απλούς ανθρώπους.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: