ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

«Θερμό επεισόδιο» Μητσοτάκη – Δένδια, με αφορμή τα καλάσνικοφ


Το ΒΗΜΑ της Κυριακής: Αναφέρθηκε σε «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια» με σκληρή κριτική και  σε πληροφορίες από το Μαξίμου για διαμόρφωση κλίματος «δυσθυμίας για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών»!

 

Ο Γιάννης Οικονόμου προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις πληροφορίες για ενόχληση του Μαξίμου με τον Νίκο Δένδια  χωρίς, όμως, επιτυχία.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να δικαιολογήσει την απουσία του υπουργού Εξωτερικών από τη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία αποφασίστηκε η αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανίας, υποστήριξε ότι δεν απαιτείται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκαν για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία την Κυριακή το πρωί και αφού είχε ληφθεί η απόφαση στο Μαξόμου για αποστολή 20.000 καλάσνικοφ, από αυτά -όπως πληροφόρησε- που είχαν κατασχεθεί στα χέρια Ουκρανών!

Όσον αφορά στις πληροφορίες ότι οι σχέσεις Μαξίμου – Δένδια βρίσκονται υπό το μηδέν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ιστορίες για αγρίους» και υποστήριξε ότι το θέμα της Ουκρανίας είναι πολύ σοβαρό για να ασχολούμαστε με «παραμύθια και ίντριγκες». Και ήταν αυτή η τελευταία λέξη  «ίντριγκες» που συντηρεί όσο δεν πάει τις πληροφορίες για «θερμό επεισόδιο» Μητσοτάκη – Δένδια.

Όπως έγινε γνωστό χθες η απουσία του Υπ.Εξ. Ν. Δένδια από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε η αποστολή από την Ελλάδα των 20.000 κατασχεμένων από τους Ουκρανούς Καλάσνικοφ το 2013, προκάλεσε θύελλα ψιθύρων στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, δεδομένου ότι αυτή η ενέργεια ''ακυρώνει'' την μετριοπαθή πολιτική που ακολουθεί ο ίδιος στην εν γένει πορεία του, σε αυτά τα ζητήματα.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Δένδια ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται χολωμένος από το Μαξίμου.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια»!

Τη θύελλα ψιθύρων ενέτεινε και δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής υπό τον τίτλο «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια» με σκληρή κριτική προς τον Νίκο Δένδια και αναφορά σε πληροφορίες από το Μαξίμου για διαμόρφωση κλίματος «δυσθυμίας για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα υπάρχουν «υπάρχουν φωνές κριτικής για ορισμένες επιλογές του Νίκου Δένδια» με μια εκ των επιλογών που φέρονται να επικρίνονται να είναι η απόφασή του να μεταβεί στην Αφρική εν μέσω κρίσης. 

Στο δημοσίευμα υπάρχει πληροφορία ότι ο Νίκος Δένδιας τελευταία συμβουλεύεται στενά «καθηγητή που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο και έχει θητεύσει στο υπουργείο και το τελευταίο διάστημα ξιφουλκεί κατά των κυβερνητικών επιλογών στην εξωτερική πολιτική». Όλα αυτά δεν διαφεύγουν προφανώς την προσοχή του Μεγάρου, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι «πλέον ο κ. Δένδιας κινείται αποκλειστικά με κριτήριο την προσωπική του εικόνα και αποφεύγει επιμελώς διάφορες “καυτές πατάτες” που θα την τσαλάκωναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: