ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Συνάντηση του Χ. Μπονάνου με την Περιφερειακή ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.Δ.Ε. και Ν.Ι.Ν) και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, Αντώνη Χαροκόπο, την Χριστίνα Μπίκου και την Λιάνα Ιβάντσικ.

Στη συνάντηση, ο κ. Μπονάνος εξέφρασε την βούληση της Περιφέρειας για συμμετοχή και συνεργασία στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ομοσπονδία όπως  η υλοποίηση ημερίδας σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με την συμμετοχή του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας,η υλοποίηση διήμερου Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, η διοργάνωση δράσεων στην σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα, κλπ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο της ομοσπονδίας και αγωνίζεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει με κάθε τρόπο στις  εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που σκοπό έχουν την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους καθώς στις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα του αναπηρικού χώρου» τονίζει ο κ. Μπονάνος.

 
 

Επίσκεψη του Ν. Φαρμάκη στα έργα συντήρησης της Πατρών – Κλάους

 

Για την εξέλιξη των εργασιών στο πλαίσιο του έργου συντήρησης των επαρχιακών οδών εντός των ορίων του Δήμου  Πατρέων ενημερώθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από το διευθυντή του Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μάκκα, και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Φαρμάκης με τα στελέχη της Περιφέρειας επισκέφθηκαν την Πατρών – Κλάους όπου γίνονται παρεμβάσεις για αποκαταστάσεις βλαβών του οδοστρώματος, αλλά και αντικατάστασης των λαμπτήρων οδοφωτισμού.

Οι εργασίες, που ξεκίνησαν από τον κόμβο Εγλυκάδας εξελίχθησαν στην Πατρών – Κλάους και πλέον έχουν φθάσει στο ύψος του Παμπελοπονησιακού Σταδίου όπου εξακολουθούν να δουλεύουν τα συνεργεία του αναδόχου, με κατεύθυνση το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Τα έργα κρίθηκαν αναγκαία δεδομένου ότι πρόκειται για πολυσύχναστη οδική αρτηρία που εξυπηρετεί διερχόμενη, αλλά και αστική κυκλοφορία.

Οι τεχνικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ασφαλτικές εργασίες, καθαρισμούς τάφρων και οχετών και γενικότερα, εργασίες συντήρησης που θα βελτιώνουν σε σημαντικό βαθμό την οδική ασφάλεια, αλλά και θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, μέχρι σήμερα έχουν γίνει επίσης παρεμβάσεις στις επαρχιακές οδούς Αργυρά -Σελλά -Πιτιτσα (άρση καταπτώσεων, καθαρισμών τάφρων και ασφαλτικά στα σημεία που ειχαν μεγαλύτερη ανάγκη),  Ελεκίστρα – Ρωμανός  (άρση καταπτώσεων , επένδυσης πρανών στη Ζάστοβα, ασφαλτικά οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, ενώ οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα ακολουθήσουν κι άλλες τεχνικές παρεμβάσεις.

 

Η  πίτα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας 

 


Την πρωτοχρονιάτικη πίτας της έκοψε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία  του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειαρχών, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρίας Μπίλια και των μελών της.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη, στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε: «Είμαστε όλες και όλοι αισιόδοξοι που μετά από ένα χρόνο διαδικτυακών συζητήσεων καταφέρνουμε να βρεθούμε,  με την ελπίδα το 2022 να μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία μέσω δράσεων».

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας μέσα από τη συνεργασία με τις δημοτικές επιτροπές, το υπουργείο Οικογενειακής και Δημογραφικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και τους κοινωνικούς φορείς, έχει στόχο να επιδιώξει την ουσιαστική επίτευξη ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: